URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2014, 14:42

FC Bihor primește vineri replica arădenilor de la UTA, în primul joc din faza play-out

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană FC Bihor va disputa vineri, de la ora 17, următorul joc din actuala ediţie a campionatului Ligii a II-a, Seria a II-a, la fotbal.

În cadrul primei etape din faza play-out, "roş-albaştrii" vor primi, la Stadionul "Iuliu Bodola", replica arădenilor de la UTA.

În clasamentul play-out, cele două echipe sunt vecine de clasament, FC Bihor ocupând locul III, cu 15 puncte, iar UTA, poziţia a IV-a, cu 12 puncte.

"Suntem la jumătatea drumului. Urmează opt jocuri, opt finale. Acum, fiecare punct pus în joc valorează foarte, foarte, mult. Dorim să acumulăm cât mai multe puncte, iar la sfârşitul play-out-ului să fim deasupra liniei de retrogradare. Jocul cu UTA este primul din seria celor opt. Jucăm pe teren propriu într-o confruntare foarte importantă şi suntem conştienţi că arădenii, în pofida tuturor problemelor pe care le traversează, vor veni la Oradea să câştige punctele puse în joc. Va fi un duel interesant, un duel cu atât mai important cu cât se întâlnesc două echipe ce luptă pentru evitarea retrogradării", a declarat antrenorul principal al echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

Înaintea jocului cu arădenii, tehnicianul orădean să confruntă în continuare cu probleme de efectiv. Astfel, pe lângă mai vechii accidentaţi, a mai apărut şi accidentarea lui Dorin Mihuţ. Este posibil ca dintre jucătorii cu probleme medicale să-şi revină şi să poată fi utilizaţi vineri. În acest sens, sunt incerţi: Sorian, S. Ianc, Cigan, Pascariu şi Smaranda, ultimul fiind posibil să evolueze cu cască de protecţie, după accidentarea la cap, la jocul de la Craiova.

Biletele de intrare la meciurile de pe teren propriu din faza play-out rămân la preţul de 10 lei, cu copiii, liceenii, femeile şi pensionarii având acces gratuit.

În cealaltă partidă din prima etapă a fazei play-out, de vineri, din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal, CS Mioveni va primi replica echipei Minerul Motru, în timp ce Olimpia Satu Mare va sta.


Clasament:

1. Olimpia Satu Mare 10 6 3 1 14-6 21 p
2. CS Mioveni 10 6 2 2 16-9 20 p
3. FC Bihor 10 4 3 3 11-9 15 p
4. UTA 10 3 3 4 10-9 12 p
5. Minerul Motru 10 2 2 6 12-13 8 p
6. FC Univ. Craiova 10 1 3 6 5-20 6 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
scaparea
cand a fost gratuit in cursul anului pentru pensionari si elevi , nu s-au inghesuit prea multi, dar ca sa fim sinceri la jocul practicat de actuala echipa nu-si avea rostul si dooar hazardul ne mai poate scapa, sau de conjunctura favorabila cu Craiova si cu Aradul.
Postat 18 Aprilie 2014, 14:14 de mihu
Hai Bihorul!
Era mai inteligent din partea conducerii sa dea acces gratuit publicului pentru a veni in numar mare pentru ai determina pe jucatorii nostri din teren si pentru a pune presiune pe adversari. Fiind vorba de un meci care poate decide echipa care ramane in liga secunda si cea care v-a retrograda in liga a treia echipa si baietii nostri au nevoie de orice atu pentru ramane pe ultimul loc care te lasa in liga superioara
Postat 17 Aprilie 2014, 21:20 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON