URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2011, 12:12

FC Bihor întâlneşte, sâmbătă, pe teren propriu, ACU Arad

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au produs prima înfrângere fostei lidere, echipa sibiană Voinţa, chiar în propriul fief, formaţia "roş-albastră" bihoreană a fost primită cu simpatie printre suporteri şi doreşte ca sâmbătă să confirme acest rezultat bun din etapa precedentă cu un joc bun şi un rezultat pe măsură, care s-o apropie şi mai mult de suporterii săi.

Adversarul de sâmbătă al orădenilor este o echipă cu probleme, formaţia arădeană ACU, aflată în subsolul clasamentului şi care şi-n etapa precedentă a fost învinsă pe teren propriu, ce-i drept, de noul lider, CS Mioveni, cu scorul de 1-0.

Iubitorii fotbalului bihorean vor avea de a face, în atari condiţii, sâmbătă, la stadionul Municipal "Iuliu Bodola", cu o confruntare ce va opune două formaţii cu obiective diametral opuse, FC Bihor, ce luptă pentru promovare, respectiv, ACU Arad, care speră să evite retrogradarera.

În cazul în care jucătorii bihoreni nu îşi vor adjudeca toate cele trei puncte puse în joc, situaţia s-ar complica, FC Bihor îndepărtându-se de dezideratul promovării. "Cele 3 puncte cu ACU Arad sunt obligatorii. Venim după o victorie la Sibiu şi sper ca această victorie să o legăm cu un şir de rezultate pozitive. Adversarul nostru de sâmbătă, sunt sigur că va veni să facă un joc defensiv, sper însă ca noi să reuşim să câştigăm partida", a declarat antrenorul orădenilor, Gheorghe Ghiţ.

Antrenorul orădean nu se confruntă cu probleme de efectiv, nu sunt jucători suspendaţi, doar atacantul Cristian Cigan acuză o entorsă, dar se speră recuperarea lui până la ora jocului.

Meciul de sâmbătă se va desfăşura începând cu ora 11, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", şi va fi condus de o brigadă de arbitrii formată din Cornel Constantin Făniţă, din Timişoara, la centru, ajutat la cele două tuşe de Fodor Joszef, din Odorheiul Secuiesc, şi Monica Rigo, din Cluj-Napoca.

Arbitru de rezervă a fost desemnată tot o clujeancă, Teodora Albon, în timp ce observatori vor fi Costin Toma, din Piatra Neamţ, şi Costin Dan, din Zalău.

În cazul unei victorii şi prin jocul rezultatelor, FC Bihor poate urca încă de pe acum pe prima poziţie a clasamentului, ceea ce este însă cam greu de crezut, dar având în vedere că toate cele trei echipe dinaintea sa din clasament au jocuri în deplasare sâmbătă, este foarte probabil ca după această etapă orădenii să mai urce în ierarhia la zi.

Runda a 18-a din seria vestică a ligii secunde la fotbal va debuta vineri seară, când, de la ora 19, la Iaşi va avea loc derby-ul etapei, între echipa locală, ACSMU Politehnica, şi noul lider, CS Mioveni. Voinţa Sibiu va juca sâmbătă, la Rm. Vâlcea, în timp ce Petrolul Ploieşti va închide runda duminică, de la ora 12, la Alba Iulia.


Programul etapei a XVIII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal:

vineri, 18 martie, ora 19:
Politehnica Iaşi - CS Mioveni

sâmbătă, 19 martie, ora 11:
FC Bihor - ACU Arad
CSM Rm. Vâlcea - Voinţa Sibiu
UTA - Mureşul Deva
FC Arşeş - Alro Slatina

duminică, 20 martie, ora 12:
Unirea Alba Iulia - Petrolul Ploieşti
Meciul FC Silvania Şimleul Silvaniei - Gaz Metan CFR Craiova nu se va disputa, gazdele s-au retras din campionat după desfăşurarea turului şi vor pierde la masa verde cu scorul de 3-0. Arieşul Turda are liber, ca urmare a faptului că Minerul Lupeni s-a retras din competiţie încă din toamnă.


Clasament:

1. CS Mioveni 32 p
2. Petrolul Ploieşti 31 p
3. Voinţa Sibiu 31 p
4. FC Bihor Oradea 30 p
5. ALRO Slatina 28 p
6. ACS MU Politehnica Iaşi 27 p
7. CSM Râmnicu Vâlcea 20 p
8. Mureşul Deva 19 p

9. Gaz Metan CFR Craiova 17 p
10. FC Argeş Piteşti 17 p
11. Arieşul Turda 17 p
12. FC UTA Arad 15 p
13. ACU Arad 13 p
14. Unirea Alba Iulia 12 p
15. Silvania Şimleu Silvaniei 10 p
16. Minerul Lupeni 0 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON