URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2010, 21:23

Echipa de polo a României, învinsă de Muntenegru, la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Făcând parte din grupa a II-a europeană, din cadrul preliminariilor pentru Liga Mondială, România şi Muntenegru s-au întâlnit marţi la bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. După patru reprize, poloiştii din Muntenegru s-au impus cu un scor categoric, 15-6, rezultat care îi situează pe primul loc în clasament.

Primul sfert a fost unul echilibrat, poloiştii români cedându-l la limită, 1-2, rezultat care a dat speranţe spectatorilor într-o evoluţie ulterioară care să le dea şansa, în final, la un rezultat pozitiv. Tricolorii au căzut însă psihic în cea de-a doua repriză, după ce muntenegrenii au marcat de cinci ori, dar primind un singur gol.

La pauza mare scorul era de 2-7, iar echipa României nu a reuşit să-şi mai revină până la final. Un moment rar întâlnit la acest nivel s-a petrecut în repriza secundă, când Kadar a marcat în propria poartă.

Din păcate, ce a urmat a fost o lecţie de polo în care elevii lui Istvan Kovacs au părut a fi doar parteneri de antrenament. Scorul înregistrat, 5-1 şi 4-1 în favoarea oaspeţilor, a făcut ca finalul meciului să devină unul doar de statistică, victoria naţionalei din Muntenegru reflectând diferenţa de valoare a polo-ului din cele două ţări.

România a contat, practic, pe un campionat în care doar 4 echipe se ridică la un nivel acceptabil pe plan internaţional.

Pentru România au marcat: Tibi Negrean, Cosmin Radu, Dimitri Goanţă, Ramiro Georgescu, Alex Ghiban şi Andrei Iosep.


Clasament

1. Muntenegru 2 2 0 0 31-8 6
2. România 2 1 0 1 14-22 3
3. Rusia 1 0 0 1 7-8 0
4. Turcia 1 0 0 1 2-16 0
Tot marţi s-a jucat şi meciul Turcia - Rusia.


Etapa 3 se va desfăşura pe 25 ianuarie 2011

Rusia - Muntenegru
România - Turcia (Oradea)

Etapa 4 - 22 februarie 2011

Turcia - Muntenegru
România - Rusia (Oradea)

Etapa 5 - 22 martie 2011

Muntenegru - România
Rusia - Turcia

Etapa 6 - 19 aprilie 2011

Muntenegru - Rusia
Turcia - România

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON