URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2011, 08:53

Cu un nou antrenor, Luceafărul Oradea dispută vineri derby-ul de la Sânnicolau

Cu un nou antrenor, Luceafărul Oradea dispută vineri derby-ul de la Sânnicolau Antrenorul Dacian Nastai (foto) pleacă de la Luceafărul, după ce a adus echipa în prag de promovare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Pregătiri de Liga a II-a

Antrenorul Dacian Nastai, cel care a condus în ultimele etape formaţia Luceafărul Oradea, ducând-o la o diferenţă de 12 puncte în fruntea clasamentului, s-a despărţit pe cale amiabilă de gruparea orădeană tocmai înaintea jocului de vineri, de la Sânnicolau Mare, din cadrul etapei a XX-a.

El a fost înlocuit cu Florin Fărcaş, cel care a condus înaintea lui Nastai echipa bihoreană. Se pare că această măsură a fost luată, cu scopul ca Florin Fărcaş să se reacomodeze cu echipă şi să o cunoască foarte bine înaintea abordării Ligii a II-a, acolo unde este foarte posibil ca de la toamnă să evolueze jucătorii de la Luceafărul.

Fărcaş a rămas în ultima perioadă fără angajament, după desfiinţarea formaţiei Silvania Şimleul Silvaniei, unde plecase după ce a antrenat, la începutul campionatului,  Luceafărul Oradea. În atari condiţii, era inevitabilă reîntoarcerea sa pe banca tehnică a formaţiei patronată de Gavrilă Ghilea, iar revenirea sa încă de pe acum este o confirmare a faptului că orădenii se pregătesc pentru Liga a II-a.

Navetistul

"O mai veche problemă personală m-a făcut să i-au această decizie. Ea necesita practic o navetă între Oradea şi Satu Mare, aproape zilnic. Cum mie nu-mi place să fac lucrurile pe jumătate am decis că e mai bine să renunţ pentru a-mi rezolva situaţia. Oricum, avansul luat de echipă cred că este liniştitor pentru cel care vine după mine, şi dacă v-a avea linişte la echipă sunt sigur că Luceafărul va promova în liga secundă fără probleme", a declarat fostul antrenor, Dacian Nastai.

În etapa de vineri,  cei de la Luceafărul s-au deplasat în judeţul Timiş, pentru a servi, de la ora 17, replica echipei Unirea Sânnicolau Mare, ocupanta poziţiei a III-a a ierarhiei la zi, meciul constituindu-se derby-ul rundei.

Bihorenii s-au deplasat pentru a treia oară în judeţul Timiş, unde au câştigat până acum atât cu Giarmata cât şi cu Recaşul. La fel ca trupa de la cramă, şi Unirea vine după o pauză competiţională. Mai mult, "alb-albaştrii" au disputat un singur joc pe teren în retur, victoria spectaculoasă cu 3-2 de la Hunedoara.

Meci cu "scântei"

"E greu pentru că nu ştiu ce echipă să fac, toţi jucătorii sunt valizi. I-am văzut pe cei de la Luceafărul la Recaş, au echipă bună, îşi merită locul. În tur erau slăbuţi, acum în iarnă le-au venit jucători din Liga a II-a. Va fi un meci echilibrat, din păcate terenul va fi un impediment pentru amândouă echipele", a spus Petre Vlătănescu, antrenorul Unirii Sânnicolau Mare.

Antrenorul bănăţean recunoaşte că Luceafărul e favorită la promovare, dar crede că echipa sa le poate complica parcursul excelent: "Luceafărul are şansele cele mai mari. Depinde însă, dacă noi batem, poate îi încurcăm. Contează ce face şi Simeria la Autocatania", a conchis Vlătănescu.

Timişenii au jucat trei meciuri amicale în ultimele două săptămâni de pauză forţată. Mai întâi Sânnicolau a pierdut cu Poli II Timişoara, scor 1-2 (gol Bozian pentru Unirea), apoi a remizat alb cu divizionara judeţeană Auto Timişoara şi în fine a trecut cu 5-2 de colega Millenium Giarmata joia trecută (marcatori: Bozian, Tulcan, Băişan, Bura, Sârbu).

Jocul Unirea Sânnicolau Mare - Luceafărul Oradea va fi condus de o brigadă de arbitrii formată din: Mazilu Florin Ovidiu (Satu Mare) - Haramuz Silviu Cătălin (Reşiţa) şi Por Constantin (Satu Mare). Observatori au fost desemnaţi: Asandei Nicuşor  şi Ristache Cristinel (ambii din Reşiţa).

Bihorul, cu Reşiţa

În cadrul etapei a XX-a din Seria a V-a a Ligii a III-a, cealaltă echipă bihoreană din această competiţie,  Bihorul Beiuş, va evolua pe teren propriu, tot vineri, de la ora 17, în compania grupării CSM Şcolar Reşiţa. Bihorenii ţintesc în acest joc prima victorie din retur.

Meciul va fi arbitrat de: Kegyeş Ervin (Satu Mare) - Neichi Sergiu (Satu Mare) şi Ungur Mihai (Bistriţa). Observatori din partea Federaţiei au fost desemnaţi: Ciev Zaharia (Timişoara) şi Vasc Cristian (Baia Mare).


Etapa a 20-a a Seriei a V-a a Ligii a III-a la fotbal

vineri, ora 17:

Gloria CTP Arad - ACS Recaş
Bihorul Beiuş - CSM Şcolar Reşiţa
Unirea Sannicolau Mare - Luceafărul Oradea
Naţional Sebiş - FC Hunedoara
Becicherecu Mic - Termo Tr. Severin 3-0 (la masa verde)

sâmbătă, ora 17:

Autocatania - CFR Simeria
Milenium Giarmata şi FC Timişoara II au liber.


Clasament:

1. Luceafărul Oradea 42 p
2. FC Hunedoara 30 p
3. Autocatania Caransebeş 29 p
4. CFR Simeria 27 p
5. CS Naţional Sebiş 27 p
6. FC Timişoara II 25 p
7. ACS Recaş 24 p
8. Unirea Sânnicolau Mare 24 p
9. Millenium Giarmata 21 p
10. CS Termo Drobeta Turnu Severin 19 p
11. Gloria Arad 18 p
12. CSM Şcolar Reşiţa 14 p
13. Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 8 p
14. CF Bihorul Beiuş 8 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON