URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2014, 09:07

CSM U Oradea dispută ultimul joc din 2014 sâmbătă, acasă, cu BC Timișoara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Baschetbaliștii de la CSM U Oradea își încheie evoluția din acest an sâmbătă, când, cu începere de la ora 17, vor primi pe teren propriu, replica bănățenilor de la BC Timișoara.

Meciul, programat în cadrul etapei a XII-a a Ligii Naționale, se va desfășura în Arena „Antonio Alexe" și va aduce față în față două echipe apropiate valoric, cu câte cinci înfrângeri fiecare.

Faptul că în clasament CSM U Oradea ocupă locul V, iar BC Timișoara, poziția a X-a, nu este prea relevant, oaspeții având și un joc mai puțin disputat. Astfel, diferența este dată de o victorie în plus a orădenilor, 6 față de 5, dar și de meciul rămas restant al bănățenilor.

În acest context, se anunță o partidă foarte dificilă pentru ambele combatante, numai că orădenii, avantajați și de propriul teren și suporterii pe care-i vor avea alături, pornesc cu prima șansă. De altfel, elevii antrenorului nu concep altceva decât o victorie, dorind să încheie anul cu un succes, care să le mai aducă două puncte importante în clasamentul Ligii Naționale.

Meciul va fi arbitrat de Marius Ciulin, Fabiana Martinescu și Sorin Drugău și va putea fi urmărit și pe micul ecran, pe posturile de televiziune Digi Sport și Digi 24 Oradea.

În cazul unei victorii, orădenii vor urca un loc în clasament.


CSM U Oradea - BC Timișoara

Sâmbătă, ora 17
Transmis pe: Digi Sport și Digi 24 Oradea
Sala: Arena „Antonio Alexe"
Arbitri: Marius Ciulin, Fabiana Martinescu și Sorin Drugău
Comisar FRB: Marius Marinescu

Patru din cele șase jocuri ale acestei ultime etape din Liga Națională s-au desfășurat vineri, între care și derby-ul de la Sibiu, dintre CSU Atlassib și BCM U Pitești, câștigat de gazde cu scorul de 83-76. De asemenea, un alt joc interesant a fost cel de la Tg. Mureș, dintre BC Mureș și Energia Tg. Jiu, adjudecat tot de echipa de pe teren propriu, cu scorul de 83-62.

În afară de jocul de la Oradea, sâmbătă, în ultima confruntare a rundei, la Craiova SCM U din localitate va primi replica Stelei, într-un alt joc ce va putea fi urmărit la TV, la Digi Sport.


Etapa a XII-a a Ligii Naționale de baschet masculin:

Vineri:

CSU Atlassib Sibiu - BCM U Pitești 83-76

Gaz Metan Mediaș - Timba Timișoara 64-85

BC Mureș Tg. Mureș - Energia Tg Jiu 83-62

Universitatea Cluj-Napoca - U Banca Transilvania 70-108

Sâmbătă:

Ora 17.00  CSM U Oradea - BC Timișoara (Digi Sport și Digi 24 Oradea)

Ora 19.00 SCM U Craiova - Steaua CSM Eximbank (Digi Sport)

 

Clasament:

1.

CSU Asesoft Ploiești

9/2

20

2.

Steaua CSM Eximbank

9/1

19

3.

BCM U Pitești

8/3

19

4.

CSU Atlassib Sibiu

7/4

18

5.

CSM U Oradea

6/5

17

6.

U Banca Transilvania

5/6

16

7.

BC Mureș Tg. Mureș    

5/6

16

8.

Energia Tg. Jiu

5/6

16

9.

Gaz Metan Mediaș     

5/6

16

10.

BC Timișoara

5/5

15

11.

SCM U Craiova

4/6

14

12.

Timba Timișoara

2/9

13

13.

Universitatea Cluj-Napoca

0/11

11

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON