URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2016, 14:20

CS Oşorhei a pierdut cu 0-4 meciul de pe teren propriu cu Metalurgistul Cugir

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o partidă ce a contat pentru etapa a IV-a a Ligii a III-a, Seria V, Metalurgistul Cugir s-a impus, vineri, la Alparea cu 4-0 (2-0). Fostul antrenor al Luceafărului, Călin Moldovan, acum pe banca echipei din Alba, a trimis în teren o echipă cu mulţi jucători experimentaţi precum Stoianoff, Vezan şi Itu, iar în primul "11" s-au regăsit şi ex-orădenii Sergiu Bactăr şi Mădălin Popa.

În primele patru minute au fost consemnate trei ocazii: Stoianoff a şutat pe lângă poartă din 12 metri, lateral dreapta, apoi Hava a respins, cu o robinsonadă, reluarea cu capul a lui Maftei pentru ca la poarta cealaltă Petricău să trimită pe lângă cu un şut de la distanţă. Ocazie rarisimă pentru Oşorhei în minutul 13, când trei jucători nu au ajuns la un şut centrare în faţa porţii, fază încheiată cu şutul lui Petricău, reţinut de Vlase la rădăcina barei.

În minutul 27, Boka a fost găsit de o centrare singur la cinci metri de poartă, dar a reluat cu capul pe lângă poartă. Putea fi 1-0, dar s-a făcut 0-1 în minutul 30, când Stoianoff a primit în mijlocul careului după o verticalizare a lui Vezan şi a şutat din întoarcere fără speranţe pentru Hava.

Tot Stoianoff putea face 0-2 peste şapte minute, când a încercat o scăriţă singur cu Hava, dar portarul bihorenilor l-a "citit". Golul doi a căzut la ultima fază a primei reprize, când la un atac prelungit al oaspeţilor Hava a scos o minge din vinclu, apoi Cocină a şutat în bara din dreapta, mingea a revenit în şapte metri la Mădălin Popa, care a marcat cu toată opoziţia lui Cornea.

La 18 minute de la reluare, Vezan a centrat cu exteriorul iar Stoianoff a marcat din plonjon, cu capul, în stânga lui Hava pentru 0-3. Spre final, Oşorheiul a căutat golul de onoare, iar Vlase a reţinut la lovitura liberă executată de Sas (76), Remeş a sărit peste toţi la un corner şi a trimis puţin pe lângă, la cea mai mare ocazie a gazdelor, iar Ov. Popa a şutat de pe 16 metri, dar l-a găsit la post pe juniorul Vlase (89).

La poarta cealaltă, Hava a fost erou în câteva rânduri, reuşind să se opună în situaţii de unu la unu cu adversarii. În minutul 92, Covaicu a centrat din banda dreaptă, Tătar a reluat din cădere dar excelentul Hava a reţinut, însă bravul portar orădean n-a mai avut ce face în minutul 93 când Tăban a scăpat singur cu el şi l-a executat cu un şut în colţul lung, stabilind scorul final: 0-4.      

Un moment hazliu s-a petrecut în minutul 17 al partidei de la Alparea. Mădălin Popa a şutat din vole, de la circa 25 de metri, dar spre propria poartă, în încercarea de a dejuca un şut al unui adversar. Mingea s-a dus aproape sub transversala porţii lui Florin Vlase, dar acesta atent, a reţinut. "Am văzut că e cam moale în poartă şi am vrut să-l testez pe Vlase", a spus amuzat, la finele partidei, Mădălin Popa. Mijlocaşul orădean a făcut un joc bun, consistent, şi a marcat golul de 0-2 chiar în ultimul minut al primei reprize.    


CS Oşorhei – Metalurgistul Cugir 0-4 (0-2)

Au marcat: Stoianoff 30, 63, M. Popa 45, Tăbarn 90+3.

CS Oşorhei: Hava – R. Pop, Remeş, Şumălan (67 Gal), G. Cornea – Haş, - Ban, Petricău (60 Deac), Boka (72 Ov. Popa), Lorincz – Chiş-Toie (70 Sas). Antrenor: Gheorghe Silaghi.

Metalurgistul Cugir: Vlase – Covaciu, Maftei, Bactăr, D. Popa – Itu (65 Tăban), Torişte, M. Popa, Cocina (68 Tătar)– Vezan (89 Udrea)– Stoianoff (74 Radu). Antrenor: Călin Moldovan.    

Arbitri: Dan Dreve (Cluj) – Anghel Todea (Cluj), Sergiu Corb (Zalău).

Observatori: Birtalan Attila şi Ion Mureşan.


În celelalte partide de vineri ale etapei a IV-a din Seria a V-a a Ligii a III-a, Unirea Jucu a dispus cu 2-0, pe teren propriu, de Avântul Reghin, Sănătatea Cluj a învins cu 3-0 Unirea Dej, FC Zalău – FC Bistriţa 1-0 şi ASA Tg. Mureş II – Gaz Metan Mediaş II 0-3.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON