URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2014, 18:49

Atletic LPS Bihorul a evoluat cu cadeţii în confruntările din weekend

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campionatul Naţional de volei seniori, Divizia A2, Seria Vest masculin a programat sâmbătă la sala LPS, partida contând pentru etapa a XIV-a, care a pus faţă în faţă ocupantele locurilor II şi III, orădenii de la Atletic LPS Bihorul şi clujenii de la CNE Dej.

Măcinată de absenţe datorate accidentărilor şi plecărilor de la echipă, formaţia orădeană s-a bazat în această dispută pe echipa de cadeţi a clubului, doar Costa fiind junior.

Tinerii voleibalişti orădeni, conduşi de pe bancă de profesorul Kovacs Zoltan, au început curajos, au câştigat primul set cu 25-23, au avut două mingi de set în actul secund, numai diferenţa de experienţă făcând ca setul să fie adjudecat, în prelungiri, de oaspeţi, scor 26-28! Apoi, dejenii au câştigat şi următoarele seturi, la 8 şi la 14, şi astfel şi-au apropiat o victorie nesperată în condiţii normale, dar muncită.

Acelaşi traseu a avut şi meciul jucat duminică, în devans din etapa a 16-a, în care "cadeţii" de la LPS au oferit replica vâlcenilor de la Vartex, o echipă experimentată, care după ce a pierdut primul set, la 23, şi le-a adjudecat pe celelalte trei, la 21, la 16 şi la 23, câştigând partida cu 3-1.

Astfel, după ce în trei ani au pierdut trei meciuri, "leii" orădeni au pierdut două partide în două zile, o situaţie deloc roză pentru ei, ţinând cont că în ultimul meci al sezonului vor înfrunta, in deplasare, pe Banatul Caransebeş, echipa care s-a întărit puternic cu trei echipieri ai LPS-ului: Lung, Achimescu şi Lelea!

În cele două partide au evoluat următorii jucători: Andrei Crişan, Adrian Ursachi, Mihai Costa,Alin Jugan,Vali Pantea, Cristi Maier, Vaida Vlad, Andrei Calapod, Paul Majar, Cătălin Cotuna,Sebastian Gherman şi Miclăuş Geani.

"Am aliniat în cele două meciuri echipa de cadeţi a clubului plus juniorul Costa, din cauza indisponibilităţilor din momentul actual la nivelul lotului. Ei s-au descurcat bine în primele două seturi din fiecare meci, apoi emoţiile şi lipsa experienţei au făcut să capoteze. E o situaţie delicată în care ne aflăm, trebuie să strângem rândurile, să terminam cu bine sezonul şi apoi să aşteptam răspunsul de la Consiliul Judeţean, de la domnul preşedinte Cornel Popa, pentru a vedea care va fi drumul pe care echipa îl va urma sau dacă ne vom opri activitatea la finalul acestui sezon. Sper ca domnia sa să ne ajute, să putem să aducem acasă jucătorii împrumutaţi la alte echipe şi din toamnă să pornim la drumul unei promovări pe prima scenă a voleiului romanesc", a declarat, după cele două jocuri, profesorul Rodian Achimescu, antrenorul principal al Atletic LPS Bihorul.

În clasament, conduce Universitatea Timişoara, cu 45 de puncte, urmată de Atletic LPS Bihorul şi CNE Dej, cu câte 28 de puncte, Banatul şi Cluj, cu câte 26 de puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON