URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2013, 09:21

"Speranţele" voleiului orădean, din nou, la înălţime

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campionatul Naţional de volei speranţe, jucători născuţi după anul 1999, a programat la Oradea turneul cu numărul II. Cele patru echipe participante în grupa F au fost CSS LAPI Dej, campioana naţională en-titre, CSS Zalău ocupanta locului V la nivel naţional şi LPS CSS Suceava.

Primul turneu, disputat la Dej, a stabilit ierarhia, dominată firesc de cele două favorite, echipele din Dej şi Zalău, care au ocupat primele poziţii. Oradea s-a clasat pe locul III, iar Suceava a încheiat grupa.

Turneul de la Oradea s-a deschis cu victoria fără emoţii a dejenilor, 3-0, împotriva zălăuanilor, apoi LPS Bihorul a avut de înfruntat LPS Suceava. Amfitrionii nu au lăsat oaspeţilor nicio şansă, câştigând cu 3-0 (25-11, 25-16, 25-12) în 59 de minute de joc.

Reuniunea a II-a a consemnat victoria Zalăului, cu 3-1, în fata Sucevei, iar în al doilea meci victoria campioanei din Dej în faţa orădenilor, cu 3-0 (25-14, 25-11, 25-19), într-un meci în care gazdele au luptat exemplar, reuşind de multe ori să se ridice la nivelul adversarului, ba chiar să conducă ostilităţile în seturile II şi III, numai plusul de experienţă făcând ca balanţa să se încline în favoarea liderului.

În etapa a III-a a turneului, Dejul s-a impus fără să forţeze în fata Sucevei cu 3-0, ultimul meci fiind între CSS Zalău şi LPS Bihorul Oradea. Decişi să facă un joc bun şi să încerce revanşa, după înfrângerea cu 0-3 de la Dej, gazdele au deschis scorul întâlnirii câştigând primul set cu 25-23 după 35 de minute de joc echilibrat. În setul secund, oaspeţii au egalat pe tabelă după 25-15, setul III a fost trecut însă în contul orădenilor, cu 25-16, pentru ca egalitatea să survină pe tabelă după ce zălăuanii au câştigat setul IV la 15.

A urmat setul decisiv, pe care oaspeţii l-au început mai bine, conducând cu 3-0, gazdele au revenit în joc pe serviciul lui Bode şi au făcut 4-3. Zalăul a revenit la conducere, s-au schimbat terenurile la 8-4 şi oaspeţii şi-au păstrat un avans constant de 2-3 puncte până la 13-11. Apoi, de pe banca orădenilor s-a cerut time-out, încercându-se ultima şansă de a sta în meci şi tactica a dat roade pentru că a fost câştigat serviciul, apoi a urmat cel mai disputat punct, în urma căruia gazdele au egalat la 13. În acel moment sala "s-a zguduit","Oradea, Oradea" s-a auzit sacadat şi Oradea nu a putut pierde acest final de infarct pentru că a jucat cu sufletul, având alături publicul care i-a purtat spre victorie, 16-14 în set şi 3-2 în final după 123 de minute de joc!

"Sunt mulţumit de cele două victorii obţinute, dar mai mult mă bucură faptul că se vede munca depusă de băieţi la antrenamente, că progresam de la meci la meci şi pentru asta îi felicit. Urmează o perioadă de aproape două luni până la următorul turneu, ne vom pregăti cât mai bine pentru ca să scoatem maximum din meciurile rămase şi să încercăm să obţinem calificarea la turneul semifinal din primul an competiţional. Alături de băieţi vreau să mulţumim publicului care ne-a făcut să fim mai puternici şi să câştigăm meciul greu cu Zalăul şi să fim aproape de a câştiga măcar un set campioanei", a declarat, după turneu, antrenorul orădenilor, profesorul Rodian Achimescu.

Lotul orădenilor i-a cuprins pe: David Pusta (căpitanul echipei), Cristian Maier, Alex Bode, Cătălin Borz, Bogdan Oprean, Vlad Brata, Dan Budiuri, Victor Sabău, Raoul Judea, Mark Vereş, Mihai Foia, Vlad Vidican şi Rareş Hodişan.


După acest turneu, clasamentul arată astfel:

1. CSS Dej 18 p

2. CSS Zalău 10 p

3. LPS Bihorul 8 p

4. LPS Suceava 0 p

Se vor califica la turneul semifinal primele două clasate şi cele mai bune patru echipe clasate pe locul III din cele şase serii, Oradea fiind deocamdată pe locul II în această ierarhie. Următorul turneu va avea loc în perioada 18-19 ianuarie, la Zalău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON