URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2017, 21:36

Italianul Matteo Malucelli şi-a adjudecat prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului (FOTO)

Desfăşurată pe cel mai lung traseu dintre toate cursele ediţiei din acest an, prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului s-a încheiat vineri după-amiază cu victoria rutierului italian Matteo Malucelli, cel care a parcurs cei 180 km ai cursei în 4 ore, 26 de minute şi 51 secunde.

Startul s-a dat la ora 12 din Piaţa Unirii din Oradea, când s-au prezentat 146 de ciclişti de la 24 de echipe. Rutierii au parcurs ruta: Oradea – Aleşd – Bratca – Pocola – Băile Felix – Oradea, cu sosirea în jurul orei 16:20, tot în Piaţa Unirii.

Matteo Malucelli face parte din echipa Androni, principala favorită a acestei competiţii, cea care, de altfel, a câştigat şi anul trecut.

Pe locul al doilea a terminat grecul Charalampos Kastrantas, de la echipa naţională a Greciei, iar pe III a venit Ivan Balykin de la echipa turcă Torku.

Primul român care a încheiat cursa a fost Daniel Crista de la Steaua. Acesta a sosit al 16-lea.

După această etapă au fost desemnaţi şi cei care vor purta tricourile distinctive, în etapa a II-a, programată sâmbătă dimineaţă. Astfel, tricoul galben, al celui mai bun ciclist al competiţiei, va fi purtat de italianul Matteo Malucelli. Acesta va purta însă şi tricoul alb, al liderului în clasamentul general pe puncte. Tricoul verde, al liderului în clasamentul căţărătorilor va fi purtat de Martini Boubal din echipa cehă CK Pribam Fany Gastro, tricoul roşu, al liderului în clasamentul sprinterilor, i-a revenit lui Mattia Bais de la echipa Cycling Team Friuli, iar tricoul portocaliu, al liderului în clasamentul U23 a fost adjudecat de un alt italian, Giovanni Guglielmi, de la echipa Cipollini Isseo Serrature Rime.

Sâmbătă, competiţia se va relua de la ora 9:30, când, din Piaţa Unirii din Oradea se va da startul în etapa 2 A, care va urma traseul: Oradea – Băile Felix – Beiuş – Stâna de Vale. Etapa va însuma 86 km şi va avea sosirea la Stâna de Vale.

Apoi, în Oradea, în Piaţa Unirii, până va avea loc etapa contratimp, de la ora 11:30, este programat un curs de educaţie rutieră pe bicicletă, de la ora 13:30 va avea loc un nou concurs Carcover Racing Speed Trial, iar de la ora 15:00 va avea loc un program de fitness şi animaţie susţinut de Ars Nova.

În fine, ziua de sâmbătă se va încheia cu cel mai aşteptat moment, etapa 2 B, cursa contracronometru, care va debuta de la ora 18:00 şi se va desfăşura în jurul Pieţei Unirii, pe traseul străzilor: Avram Iancu – Calea Matei Basarab – Sucevei – Avram Iancu – Piaţa Unirii, însumând 1,9 km.

Pentru sâmbătă, circulaţia rutieră va fi restricţionată în Piaţa Unirii, între orele 9.15 şi 9.40, iar mai apoi, va fi închisă complet în zona centrală a oraşului, în intervalul orar 17:00 – 21:00.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON