URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2022, 15:12

Rugăciuni pentru unitatea creştinilor în nouă biserici din Oradea ce aparţin mai multor culte

Rugăciuni pentru unitatea creştinilor în nouă biserici din Oradea ce aparţin mai multor culte (Foto: generic, sursa: Basilica.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca în anii trecuţi, mai multe culte şi comunităţi creştine din Oradea vor marca, începând de duminică, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, un eveniment organizat la nivel internaţional.

În oraşul de pe Crişul Repede vor participa la eveniment Biserica Romano-Catolică (duminică, 16 ianuarie), Biserica Unitariană (luni, 17 ianuarie), Biserica evanghelică luterană (marţi, 18 ianuarie), Biserica penticostală Betania (miercuri, 19 ianuarie), Biserica penticostală Tabor (joi, 20 ianuarie), Biserica cu lună (vineri, 21 ianuarie), Sinagoga evreilor mesianici (sâmbătă, 22 ianuarie), Biserica reformată din Rogerius (duminică, 23 ianuarie) şi Biserica Greco-Catolică (luni, 24 ianuarie).

La şapte dintre acestea, doritorii vor putea lua parte la rugăciuni în lăcaşurile de cult, în timp ce la Biserica Unitariană şi Comunitatea Evreilor Mesianici, credincioşii sunt invitaţi să urmărească transmisia live care va fi publicată pe pagina de Facebook "Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor Oradea".

În bisericile în care va fi permisă prezența, participanții vor trebui să respecte regulile impuse pentru combaterea Covid-19.

Evenimentul are ca motto "Căci am văzut la Răsărit steaua Lui şi am venit să ne închinăm Lui" (Matei 2, 2). "În cadrul acestei decade, cultele creştine vor organiza momente de rugăciune în lăcaşurile de cult proprii, oferind posibilitatea participării tuturor celor interesaţi, indiferent de apartenenţa religioasă, la aceste celebrări. Reflectând asupra mottoului stabilit, se doreşte diseminarea mesajului transmis de către cei trei magi, care nu au ezitat să caute lumina prin care viaţa lor a primit un nou înţeles", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Aceştia au mai precizat şi că întâlnirile de rugăciune doresc să transmită un semn de solidaritate credincioşilor, într-o perioadă dificilă creată de pandemie. 

În fiecare an, în luna ianuarie, bisericile creştine din toată lumea organizează seri de rugăciune pentru unitate. Iniţiativa a pornit în rândul credincioşilor protestanţi la începutul secolului XX.


Programul decadei de rugăciune:

Duminică, 16 ianuarie, ora 18
Catedrala Romano-Catolică, Şirul Canonicilor 4.

Luni, 17 ianuarie – transimisie online
Biserica Unitariană.

Marţi, 18 ianuarie, ora 18
Biserica evanghelică luterană, Str. Tudor Vladimirescu 26.

Miercuri, 19 ianuarie,ora 18
Biserica penticostală Betania, Str. Doina 19.

Joi, 20 ianuarie, ora 18:30
Biserica penticostală Tabor, Str. Meiului 4.

Vineri, 21 ianuarie, ora 17
Biserica ortodoxă cu lună, Str. Traian Moşoiu 2.

Sâmbătă, 22 ianuarie – transmisie online
Sinagoga evreilor mesianici.

Duminică, 23 ianuarie, ora 18
Biserica reformată Rogerius, Str. Eroul Necunoscut 6.

Luni, 24 ianuarie, ora 18
Catedrala Greco-Catolică din Oradea Str. Iuliu Maniu 1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Frectie la picior de lemn
Sau aflare in treaba. Unitate fizica si de complezenta.Dar periculoasa. Pt ca singurul rezultat va fi Biserica ecumenica si apostata a timpurilor sfarsitului aflata sub conducerea celui pe care Biblia il identifica drept ,,Prorocul mincinos."Exista o singura Evanghelie dar o multitudine de culte diferite ca urmare a deformarii acesteia prin interpretare sau rastalmacire si prin adaugare la aceasta. Vor avea cumva participantii la rugaciune o revelatie si își vor schimba convingerile pt o reala unitate? Sau facem abstractie de ele? Apostolul Pavel avertizeaza in Galateni 1:9 ,, Cum am mai spus, o spun si acum: daca va propovaduieste cineva o Evanghelie deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema!" Deschideti ochii si fiecare sa discearna in dreptul lui!
Postat 17 Ianuarie 2022, 12:23 de bWise
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON