URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2021, 19:40

Proiectul viitorului stadion din Oradea a fost blocat în instanțe de constructorul Selina

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiectul stadionului din strada Făgărașului a declanșat un val de procese între municipalitate și dezvoltatorul imobiliar Selina.

Complex sportiv în loc de blocuri...

Pentru cei care nu știu Primăria a preluat anul trecut de la Consiliul Județean Bihor parte din terenul aferent viitorului complex sportiv iar pentru diferență a expropriat o suprafață 20.000 de metri pătrați aparținând firmei Selina.

Reunit joi în ședință ordinară, Consiliul Local a modificat la cererea municipalității Planul Urbanistic al Zonei în sensul înlocuirii din planuri a ansamblului de blocuri dorit de investitorul imobiliar cu viitorul complex sportiv dorit de municipalitate.

„Amplasamentul pe care îl abrogăm se referă la terenurile transferate de la Consiliul Județean Bihor la PMO pentru noul stadion. Într-o ședința precedentă am expropriat 20.000 metri pătrați. Pasul următor este să anulăm acest PUZ pentru a face posibilă construirea stadionului”, a declarat primarul Florin Birta, joi, în cadrul unei conferințe de presă care a precedat ședința în plen.

Trei procese cu Selina

Potrivit primarului intenția municipalității de a pune în cel mai scurt timp amplasamentul eliberat de sarcini la dispoziția Companiei Naționale de Investiții pentru finanțarea complexului sportiv se lovește de opoziția dezvoltatorului imobiliar.

„Avem trei procese în paralel. Firma Selina a atacat în instanță hotărârea prin care Consiliul Județean Bihor a transferat la Primăria Oradea terenul pentru stadion. Firma a pierdut în primă instanță și a declarat recurs. La fel, Selina a contestat în instanță declanșarea procedurii de expropriere a suprafeței de 20.000 metri pătrați. În acest caz a câștigat și suntem în recurs. În plus, Selina a atacat în instanță Hotărârea de Consiliu Local de anul trecut prin care a declanșam interesul public pentru construcția arenei sportive pe acel amplasament. Instanța a respins această solicitare”, a explicat Birta.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local adoptată joi Planul Urbanistic al Zonei va rămâne nemodificat pentru porțiunea din zona străzii Calea Aradului unde investitorul va continua construcția de blocuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Stady Ion
Din fericre, gasca de izmenari FC Bihor apartine istoriei triste a orasului si speram ca Oradea sa nu mai aiba NICIODATA o echipa de fotbal mai acatarii!! Atunci la ce e nevoie de un nou stadion??!!
Postat 16 Ianuarie 2021, 08:26 de AnaConda
Către < ebihoreanul >
Am dori sa vedem un material de presa cu situația REALĂ a acestei societăți atât ce tine de partea de INSTANTE cât și economică DATORII ...
Postat 15 Ianuarie 2021, 11:58 de strada
Justiția e oarba?
Speram ca mai sunt in justiție oameni care aplica legea.
Postat 15 Ianuarie 2021, 11:52 de strada
“Model de urmat”
Sa vedem și noi procedura prin care aceasta societate a ajuns sa facă lucrări publice pentru Primăria Oradea sa nu plătească taxele la buget și sa ajungă in postura de a bloca proiecte... interesant.
Postat 15 Ianuarie 2021, 11:50 de strada
Interese
Cum o societate falimentara și cu datorii a ajuns sa blocheze un proiect atât de important pentru Oradea?
Postat 15 Ianuarie 2021, 11:44 de strada
Protejații SISTEMULUI
S SELINA SRL este o societate plină de datorii atât către DGAMC/Direcția Generală a Marilor Contribuabili cât și către furnizorii de servicii. Pentru cei interesati se poate consulta Buletinul Procedurilor de Insolventa cât și Portalul Instanțelor. Valoarea datoriilor acumulate către bugetul Statului este de zeci de milioane iar in 02.02.2021 Curtea de Apel va decide dacă societatea intra sau nu in FALIMENT. Așteptăm cu interes sa vedem dacă LEGEA e aceeași pentru toți.
Postat 15 Ianuarie 2021, 11:30 de strada
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON