URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2017, 12:12

Filme mult aşteptate îşi fac debutul la Cortina Cinema: Frumoasa şi Bestia, Noapte albă, Silence şi Alibi.com

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CINEMA CORTINA 10-16 martie

RECOMANDĂRI

Frumoasa şi Bestia

Belle este o tânără femeie, sufletistă, frumoasă şi deşteaptă, care se oferă prizonieră unei bestii în castelul său, în schimbul libertății tatălui ei, Maurice, bătrân şi bolnav. În ciuda temerilor sale, ea se împrietenește cu personalul fermecat al castelului și învață să privească dincolo de exteriorul bestiei blestemate pentru a recunoaște inima adevarată și sufletul prințului. Doar că, un vânător egocentrist pe nume Gaston este hotărât să o aibă pe Belle pentru el însuși și să vâneze bestia cu orice preț.

Regia: Bill Condon

Distribuţia: Luke Evans, Emma Watson, Dan Stevens, Emma Thompson

 

Silence

Mult anticipatul film despre credinţă şi religie este povestea a doi misionari portughezi care pornesc într-o călătorie periculoasă în Japonia secolului al XVII-lea în căutarea mentorului lor dispărut şi pentru a răspândi creştinismul. Conducerea japoneză şi elita samurailor erau hotărâte să eradicheze creştinismul în toate formele lui. Adepţii erau torturaţi, forţaţi să renunţe la credinţă sau ucişi în chinuri. Scenariul filmului este scris de Scrosese şi Jay Cocks şi are la bază romanul semnat de Shusaka Endo, din 1966...

Regia: Martin Scorsese

Distribuţia: Liam Neeson, Andrew Garfield, Adam Driver

 

Noapte albă

Vincent şi Sean sunt poliţişti corupţi care jefuiesc un transport de cocaină ce îi aparţinea lui Stanley, asociat cu mafiotul Rob Novak. Cei doi poliţişti se oferă voluntari să investigheze furtul doar pentru a putea să-şi acopere urmele, dar se bat cap în cap cu Afacerile Interne, suspicioşi în privinţa lor. Ce nu ştie nimeni este că Vincent lucrează de fapt ca agent sub acoperire tocmai pentru Afacerile Interne. Lucrurile se vor complica însă, deoarece fiul său va fi răpit, Vincent intrând într-o cursă infernală.

Regia: Baran bo Odar

Distribuţia: Jamie Foxx, Michelle Monaghan, Dermot Mulroney

 

Alibi.com

Greg a făcut o firmă care se numește Alibi.com și care furnizează orice tip de alibi. Împreună cu Augustin, asociatul său, și cu Medhi, noul său angajat, elaborează stratageme și înscenări imbatabile pentru a-și acoperi clienții. Dar, când Greg o cunoaște pe Flo, o tânără blondă și sexy, dar care urăște bărbații mincinoși, lucrurile încep să se complice, căci Greg începe relația prin a-i ascunde fetei adevărata natură a activității lui. Când Flo îl duce pe Gre să-l prezinte părinților, acesta are șocul vieții lui...

Regia: Philippe Lacheau

Distribuţia: Philippe Lacheau, Elodie Fontan, Julien Arruti

 

PROGRAM

Frumoasa şi Bestia 3D dublat, avanpremieră, miercuri, joi 17.10 (dublat); 19.30 (subtitrat)

Silence avanpremieră, miercuri, joi 21.40

Noapte albă avanpremieră, miercuri, joi 21

Alibi.com premieră, vineri, luni-joi 17.10, 19; sâmbătă, duminică 12.35, 17.10, 19

În lumina lunii premieră, vineri-joi 14.50, 17.45, 20

Kong: Insula craniilor 3D, premieră, vineri-joi 16.15, 20.30, 22.05, 22.55

Logan vineri-marţi 14.30, 19, 19.30, 21.40; miercuri, joi 14.30, 19

Ana, mon amour vineri-joi 22.15

Balerina 3D dublat, vineri, luni-joi 14.25, 18.40; sâmbătă, duminică 10.50, 14.25, 18.40

Rock Dog 3D dublat, vineri-joi 12.40

Hai să ne batem vineri, luni-marţi 17.05, 21; sâmbătă, duminică 10.50, 17.05, 21; miercuri, joi 17.05

T2: Trainspotting 2 vineri-marţi 14.50, 17.10; miercuri, joi 14.50

Avertizarea 3 vineri-joi 12.45

John Wick 2 sâmbătă, duminică 10.40

Cincizeci de umbre întunecate vineri-joi 13.05, 15.25

Lego Batman: Filmul 3D dublat, vineri, luni-joi 12.55; sâmbătă, duminică 11, 12.55

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON