URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2010, 11:57

Soluţia imorală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Există toate motivele pentru ca data de 6 mai 2010 să rămână în istoria României ca una îndoliată: ziua când cel dintâi bugetar al ţării i-a condamnat pe toţi ceilalţi la inaniţie.

Nu vreau să fiu catastrofist, nu zic că majorarea fiscalităţii era mai bună. Dar ce a hotărât preşedintele-jucător, de unul singur, e imoral până în pânzele albe. Cum poţi rânji că bugetarii sunt nişte obezi cu toţii? Cum să tai leafa unor funcţionari care, majoritatea, iau vreo 900 de lei pe lună? Cum zici că medicii şi profesorii sunt graşii căţăraţi pe spinarea poporului? Cum, dacă îi tai pensia lui tata, te baţi cu pumnii-n piept că lupţi cu criza? Cum te atingi de nimicul şomerului cu pretenţia că reformezi statul?...

În nicio ţară civilizată, niciun lider normal la cap nu a pedepsit bugetarii la grămadă, ca şi cum aceştia ar fi vinovaţi, nu guvernanţii. Dar Zeus a decis: cei care muncesc, fie şi la stat, cei care au muncit, nu contează ce, şi cei care ar vrea să muncească, dar nu au unde, să plătească! Că doară nu era să dea afară hoţii politici, trântorii, curvele şi impostorii cu salarii de mii de euro?...

Aşa-zisul guvern Boc (numit aşa la mişto, după numele celui care se arată doar când coseşte iarba ori când aberează despre maşinuţa electrică) se ascunde ba după FMI, ba după aura lui Zeus. Nu era nevoie, se ştia oricum că există doar prin ce strică.

Cred că, din 2009 încoace, nu mai există lefegiu care să nu se teamă dimineaţa, înainte de a ieşi din casă, că în ziua respectivă ar putea fi pus pe liber pentru simplul motiv că directorul coordonator sau amantă-sa are o pilă de pus în locul lui.

De ce Băsescu, cel care şi când respiră o face numai pentru popor, nu ne cheamă la un referendum în care să alegem: curbă de sacrificiu pentru toţi sau renunţarea la hoţi? Poate fiindcă lăcustele portocalii or fi ajuns la dimensiunile unor mutanţi de neoprit?...

După ce răul tot a fost făcut, într-un cinism inegalabil, Băsescu a retezat până şi nădejdea că vinovaţii vor plăti măcar cu funcţiile. Nici vorbă de remaniere! - a poruncit Zeus, sporind şi mai mult frica supuşilor. Ba, dimpotrivă, ca tâlharul care-ţi zâmbeşte după ce te-a buzunărit, ne cere să fim solidari. Dar sunt Boc ori Udrea solidari cu tata când îl lasă fără bani de medicamente? Cum să ai încredere într-unul care te trădează dacă nu pentru vreun câştig imediat, atunci din reflex? Dacă aş fi nevăzător nu m-aş lăsa, să mă treacă strada, pe mâna unui Berceanu, căci sigur m-ar îndemna să traversez când pornesc maşinile...

Deşi ţinea de bunul simţ elementar ca haita care a pus la pământ o ţară întreagă să fie măturată aşa încât măcar pe viitor să nu mai facă rău, pare că preşedintele ţine la ei mai mult decât la milioanele de nevinovaţi. Să-ţi fie ruşine, Traian Băsescu!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
HAM HAM, SE REVOLTA POPORUL
Te miri de ce Băse și banda lui își permit să facă mișto de noi ? Pentru că ȘTIE ce neam de traistă suntem, ne cunoaște gena, știe că suntem lași, ignoranți, ieftini, maneliști, mincinoși, grobieni, primitivi și aș mai putea continua, dar nu merită ! De aia nu se agită, nici el și nici ciocoii de sub el, pt. că știu că vom mai lătra ce vom mai latra, ca apoi să scheunăm ceva, iar la final, cu coada lipită de cur, vom cerșii un scărpinat între urechi. Sigur că în locul scărpinatului vom primii un bocanc în gură, dar ce contează, unde dă STĂPÂNUL crește !
Postat 20 Mai 2010, 09:29 de LUSTRATUL
propunere
PROPUN SA FIE DECLARATA SARBATOARE NATIONALA ZIUA IN CARE CHIORU BETIVAN SI SISTEMUL TICALOSIT PORTOCALIU SE VOR PRABUSI!!!
Postat 13 Mai 2010, 22:30 de optimist...inca
Un securist se legana...
Lui Basescu nu-i e rusine! Cum ar puteasa-i fie? El roseste numai cand se imbata, cand minte nu! A mintit cand a spus ca sunt bani pt cresterile salariale ale profesorilor, a mintit cand a spus ca noi nu vom lua impumut de la fmi, a mintit cand a spus ca imprumutul luat "nu ne va costa un leutz", a mintit cand a spus ca n-are dosar la securitate. A mintit plangand, ca o curva ordinara!
Postat 12 Mai 2010, 14:20 de kaboom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON