URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2010, 12:12

Sex şi pix

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cititorii BIHOREANULUI ştiu deja că săptămâna trecută, pentru prima oară în incomoda sa existenţă, ziarul nostru a fost pur şi simplu "rechiziţionat" din chioşcuri imediat ce abia ajunsese de la tipografie. Mobilul? Bihorenii nu trebuiau să citească articolul de pe prima pagină, despre relaţia dintre directoarea Inspectoratului de Muncă, Simona Iancu, şi fostul ei şef, Mircea Matei, ajuns de vreo trei luni secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

O legătură pe cât de pasională (textul avea şi poze ce-i înfăţişa pe cei doi funcţionari publici distrându-se la un spectacol desfăşurat la Bucureşti), pe atât de ilicită (căci blonda de la ITM, cocoţată în funcţie graţie unor "bărbaţi politici" care nu ar vrea să se afle de ce au sprijinit-o, zbura spre protectorul din Capitală pe banii instituţiei, adunaţi din impozitele românilor cărora partidul celor doi portocalii le cere solidaritate în numele crizei).

Deşi, cu riscul de a părea paranoic, sesizez în ultimul an tot mai multe asemănări de comportament între totalitarismul de tip PCR şi cel de tip PDL ("cine nu-i cu noi e împotriva noastră!"), mărturisesc că nu mă aşteptam ca protagoniştii articolului să-şi pună tovarăşii să achiziţioneze întregul tiraj al BIHOREANULUI. Cum naiba să mă fi gândit la o atare metodă când, în istoria presei din Bihor, doar prin anii ‘70 revista Familia mai fusese "cumpărată" integral din chioşcuri, de către Securitate, pentru că tipărise un articol "calomnios" la adresa celor ce conduceau Republica Socialistă România? Acum, însă, sunt şi mai convins că între băieţii cu ochii albaştri din epoca Ceauşescu şi băieţii deştepţi din regimul Băsescu nu există multe deosebiri. Primii acţionau cu fereală, cei din urmă o fac tot mai fără perdea...

Ştiu că, scriind articolul, m-am supus încă o dată tirului de reproşuri cum că aş fi făcut-o dacă nu la comanda, atunci la sugestia adversarilor politici ai celor doi amorezi pe bani publici. Are însă vreun rost ca de fiecare dată când un pedelist calcă pe bec să amintim că la fel am procedat şi cu liberalii ori pesediştii, când a fost cazul? Un portocaliu, indiferent ce-i spui, oricum va vedea lumea prin ochii lui. Te face "tonomat" doar pentru că el însuşi nu e decât ecoul şefului de partid şi de stat. Te face corupt pentru că, în viziunea lui despre lume şi bani, oamenii nu se mişcă decât stimulaţi cu "jetoane".

Dincolo de asemenea incidente, faptul că BIHOREANUL a ajuns totuşi la cititorii săi, singurii în măsură să judece deopotrivă jurnalişti şi politicieni, rămâne o mică victorie şi o rază de speranţă, că măgăriile acestora din urmă nu vor rămâne nici necunoscute, nici netaxate. Iar acestui tip de politicieni, un singur mesaj: cu cât încercaţi mai abitir să ne "cumpăraţi" en-gros, cu atât mai puţin ne vom "vinde" cum aţi vrea. Pentru că fiecare înţelegem altceva prin cuvântul pix...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Curva tot curva ramane
Am contabilizat roate comentariile facute la comanda C U R V E I de partide ( adica partide de S E X ,PD-L-isto-PSD-iste) Oricate comentarii ati face, C U R V A tot C U R V A ramane PUNCT.
Postat 10 Septembrie 2010, 10:35 de Colectivul ITM Bihor
Curva tot curva ramanr
Am contabilizat roate comentariile facute la comanda C U R V E I de partide ( adica partide de S E X ,PD-L-isto-PSD-iste) Oricate comentarii ati face, C U R V A tot C U R V A ramane PUNCT.
Postat 10 Septembrie 2010, 10:34 de Colectivul ITM Bihor
asta e jurnalist?
Iarasi ma mir. Ce articol plin de continut! Cat de profund si interesant! Ooooooooo, cata inspiratie si inteligenta!!!!!!!!! Sa stii draga jurnalistule ca nimanui nu-i trecea prin cap asa ceva! Ne-ai luminat. Bravo!!!!!!!!!!!!! Totusi , incearca sa scrii si ceva cu adevarat interesant . Te provoc!!!!!!!!!!! Scrie ceva de prefect,de exemplu, ca asa e la moda , asa am vazut prin presa din alte parti , de obicei sunt criticati si adusi in atentia opiniei publice rechinii,si nu pestisorii. Hai incearca ceva mai tare. Te rog frumos!!!!!!!!!!!!! Sau nu stiu , daca nu se poate scrie mai bine ceva picant despre vreo vedeta manelista sau din aia sexoasa. Te salut si iti dorewc multa inspiratie. Didina.
Postat 20 Iunie 2010, 22:44 de didina
lingau' zice si el
pupincuristu' lu' bolojan...
Postat 19 Iunie 2010, 17:37 de 2010
pt oradean
Hai sa mori tu de pedelist ce esti
Postat 18 Iunie 2010, 19:47 de clujean
LA MUNCA
hai mai lasa-ne cu textele tale de doua parale. in viata ta nu ai fost in stare sa cresti nimic. nici macar un caine. si te dai rotund in ziar. de parca ai avea habar de ceva. macar bine ca nu o faci pe banii nostri. ci pe spaga altora. la mai mare stimate ziarist. mai insista.
Postat 15 Iunie 2010, 17:55 de oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON