URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2010, 10:05

Imposibila iubire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost şef al filialei PDL Bihor, dar vicepreşedinte al partidului la Bucureşti, senatorul Petru Filip a încheiat săptămâna trecută cu o propunere-şoc: PNL trebuie cooptat la guvernare chiar de-ar fi ca pedeliştii să-i cedeze unui liberal conducerea Guvernului, sacrificându-l pe Emil Boc!

Unii ar compara situaţia cu impasul unui şofer de autobuz care l-a birjălit fără milă, a renunţat la roata de rezervă, a debarcat din pasageri, a scos din scaune şi i-a gripat motorul, fiind gata să-l schimbe cu unul de Lăstun (deh, ăsta e mai "economicos"), iar deodată, la primul hop, îi cere altuia să preia volanul.

Şi, totuşi, ideea lui Filip nu e iraţională deloc. Încă de la crearea sa, PDL s-a îndopat cu liberali trădători, s-a întovărăşit cu pesediştii "independenţi", i-a plătit pe hoaverii din UDMR să se mai aşeze încă o dată la aceeaşi masă, dar singurul rezultat e că a avut cu cine împărţi prada. Acuma, însă, durgălit la vale în sondaje, realizează că zadarnic are majoritate în Parlament, dacă nu are şi în popor.

De-o vreme, pedeliştii constată că aşa-zisul lor preşedinte e departe de a fi ceea ce lăuda Traian Băsescu în 2004, când îi preda ştafeta cu recomandarea ca partidul să dea ţării cât mai mulţi Boci, proclamând cosaşul de Răchiţele drept unitate de măsură a competenţei. Trezindu-se că Emilul lor e mai caricatură decât Emilul ţărăniştilor, se tem acum să nu împărtăşească aceeaşi soartă care a trimis PNŢCD la muzeu.

La fel ca alţi colegi lucizi, Filip şi-a dat seama că PDL are nevoie rapidă de un asociat din care să-şi mai tragă nu putere, ci credibilitate. Şi cum acesta nu poate fi PSD-ul, fie şi numai pentru că rănile anului trecut încă sângerează, singurii parteneri ar fi liberalii.

Problema este, însă, dacă tonul cu care îi cheamă la guvernare e cel potrivit şi dacă aceştia sunt dispuşi să-i ierte pe demagogii care mai ieri îi acuzau de orgii pe banii Ţării, punând toate relele, chiar şi cele viitoare, în sarcina lui Tăriceanu & Co.

Sunt curios însă, în egală măsură, şi dacă în Bihor alde Cornel Popa ori Ilie Bolojan au uitat tălpile ce le-au fost puse cu atâta abnegaţie de PDL-işti la Parcul Industrial, la finalizarea centurii şi a Autostrăzii Transilvania, la construcţia de parcări ori la restructurarea spitalelor. Abia după ce vom avea răspuns la mărunţişurile astea provinciale vom şti dacă, mai departe, motorul fostei Alianţe Dreptate şi Adevăr va putea spune încă o dată DA sau dacă, în relaţia cu PDL, NU rămâne pe veci.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
otv
dan diaconescu direct de oradea. miroase a santajist de la o posta nenicul asta. ce-ar fi sa plangi tu de mila ta ca faci umbra pamantului si lasa-l tu pe filip. parca fostul nu a avut contre de la psd. dar mintea ta ingusta nu poate sa asocieze si trecutul si prezentul si viitorul. iti dai cu presupusul dar iti amintesc ca noi ti-am servit o lectie frumosule in decembrie 2008. cand aceeasi propaganda de politruc pnl o faceai. se pare ca nu ai inteles si mai vrei una. ok. ai putintica rabdare. nu suntem toti milogi ca tine si bugetari ca altii. unii chiar intelegem ce vrea guvernul asta. chiar, ai fost in stare sa treci o licenta? nu-mi plac zvonurile despre tine. chiar ar fi trist.
Postat 06 August 2010, 10:47 de mihai
ipocrizie
ziarist ipocrit. de parca nu vede ce se intampla in oradea. de cand sunt liberalii la putere numai lapte si miere curge. numai numiri decente pe baza de competenta. grebenisan este un exemplu. cel mai recent. toti securistii din pnl au zburat brusc la pdl in mintiuca acestui individ obscur. mai baiete, ce-ar fi sa te apuci si tu de ceva si sa te opresti din taiatul frunzelor la caini. chiar devii penibil pe zi ce trece.
Postat 06 August 2010, 10:38 de oradean
pt luci
am auzit si eu ca istetzul asta de cris, cu o mie de figuri in cap, n-a fost in stare sa-si ia licenta, chiar e adevarat? mno, lasa, bn ca da sfaturi la toata lumea.
Postat 06 August 2010, 09:13 de cititor
esti un lingau galben bai Cris
bai Cris te-ai tampit de tot. Fugi ba de-ti ia licenta in spaga, ca pe aia in filologie n-ai fost in stare
Postat 06 August 2010, 06:50 de luci
dihoreanul
bai nea crizs baaaci, chiar daca stai acum cu "macanitoarea" inclestata, dintii tot galbeni ii ai :))))))
Postat 05 August 2010, 19:58 de fm
2 VANZATORI !!!
UNUL SI-A VANDUT PATRIMONIUL ORASULUI SIESI CELALALT A VANDUT CE A RAMAS UDMR-ului , ASWA CA POT SA-SI DEA MANA : 2 VANZATOR4I UNUL DE TARA ALTUL DE NEAM !!! HOTUL FILIP + UNGURUL BOLOJAN COADA DE CIOCAN = PIERIREA NOASTRA !!!!
Postat 04 August 2010, 20:57 de SCARBITUL
FILIP BANDITUL
PORCUL ASTA DE FILIP CE MAI VREA ....ITI VINE RANDUL CAND IESITI DE LA GUVERNARE....TI-L ADUCI AMINTE PE adi NASTASE CEL CARE TE-A SALVAT PE LA DNA desi era psd-ist....SPUNE-LE ORADENILOR CARE NUSTIU ASTA...ESTI UN LINGAU SI UN TRADATOR
Postat 04 August 2010, 19:36 de bostan
SFARSITUL E APROAPE
PDL-ULE ....TI-E APROAPE SFARSITUL SI MAI AI PRETENTII PENTRU 2012 ..BYE
Postat 04 August 2010, 19:28 de VADIM
ha ha ha
.....veti vedea ca nu e imposibila....si PNL-ul....tot pentru ciolan lupta! De ce aveti senzatia, ca sa nu zic naivitatea ca Bolojan et co sunt fix arhanghelii coborati din ceruri?????
Postat 04 August 2010, 16:58 de adriana
scurte
Cand va avea 70 de ani si se va uita in urma, la viata lui de pana atunci, ce va putea spune unul ca Filip?
Postat 04 August 2010, 16:12 de Solomon
poza
Ce mutra de diavol are Filip in poza
Postat 04 August 2010, 13:38 de neo
vai de noi
Vai de noi cu toate rotirile de cadre la putere.P-dl este la 8-9% si incearca sa nu moara.Sper sa intre la guvernare cu pnl sa-l duca si pe acela la 10% si la alegerile urmatoare alianta DA sa castige un 12-14%astfel sunt morti.Oricum Filip negociaza trecerea la PSD din 2002 si probabil v-a fi primit in organizatia Bucuresti daca mai voteaza odata motiunea de cenzura.Ma duc sa vomit!!!
Postat 04 August 2010, 12:51 de tero
L ucid
Faptul ca Filip ar fi lucid, nu-l face mai putin x#*&*^%$%^$^$! Trebuia sa fie lucid cand a fost primar |?>&*#$%^#!@!!!!!
Postat 04 August 2010, 10:48 de kaboom
urat
urata comparatie intre cei doi emili. constantinescu nu e un avorton, precum boc, plus ca a condus tara cu toti securistii impotriva lui, ceea ce nu-i putin. a fost singurul presedinte decent din istoria asta de republica nenorocita ce suntem.
Postat 04 August 2010, 10:12 de silvia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON