URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Mai 2010, 10:17

Ghiocel sau cactus?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu fix doi ani în urmă, Ilie Bolojan, candidat la Primărie, relansa o vorbă antologică. "A stat în poziţia ghiocelului!", taxa el atitudinea fostului viceprimar Mihai Groza faţă de eternul Petru Filip. Între timp, ne-am lămurit că bietul Groza fusese un inocent, un sacrificat trimis în cursă nu la câştig, ci în misiune sinucigaşă, pentru a face decontul în locul fostului său şef.

Cine era adevăratul cap al răutăţilor a zis-o, săptămâna trecută, folosindu-se de aceeaşi expresie, tot un liberal, Cornel Popa. Deşi de obicei cumpătat la vorbă, liderul PNL Bihor şi-a acuzat omologul PDL-ist că stă cu capul plecat în faţa şefilor de la Bucureşti în condiţiile în care Filip e vicepreşedinte al PDL la nivel naţional, la egalitate cu alde Berceanu şi Videanu, şi deci ar putea face multe pentru Bihor. Dar de ce renunţa Popa la moderaţie? Întrucât portocaliii transformă Oradea într-un deşert, într-un oraş părăsit cum sunt cu miile în America pe marginea celebrei Route 66. Doar că la noi nici măcar Autostradă nu există, după ce Boc a redus-o (la asta nu-l întrece nimeni!) la nivelul unei simple şosele de centură a Clujului, de la Gilău până la Câmpia Turzii.

Când e vorba de Bihor, Guvernul nu are bani nici pentru proiectele locale pe care prin lege e obligat să le finanţeze din banii publici (deşi tot bihoreanul e plătitor de taxe şi impozite) şi nici pentru cele europene, unde Guvernul n-ar trebui să adauge de la buget decât sume infime. Pentru Bihor, puterea nu are fonduri nici pentru spitale, nici pentru şcoli. Nici de zeamă, nici de desert. Ba mai mult, chiar şi ce s-a făcut în ultimii ani e dărâmat, aşa că instituţiile regionale sunt mutate la Cluj, iar efortul actualei administraţii e permanent sub semnul sabotajului. Amintiţi-vă doar cum a pus Filip atâtea tălpi Parcului Industrial, în comisia senatorială de administraţie publică, încât până şi colegul lui, deputatul Seremi, s-a ruşinat de el!

Scriu acest text după ce am aflat că, surprinzător, Petru Filip şi-a anunţat demisia din fruntea organizaţiei şi chiar decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat. La cum îl cunosc, eu i-aş sfătui totuşi pe competitorii fostului primar să nu desfacă nicio şampanie. Poate vă amintiţi că şi în 2008 a ameninţat cu demisia până ce a reuşit să-şi stabilizeze poziţia şi să evite demiterea pentru pierderea Primăriei şi a Consiliului Judeţean Bihor, după o campanie pe care el, şi nu altcineva, a coordonat-o.

Sau, dacă aveţi memorie mai bună, poate vă amintiţi cum prin 89 un alt înţepenit în funcţie îşi adunase în jur tovarăşii din CPEx şi i-a ameninţat că pleacă, doar pentru a le testa reacţiile. Vulpe bătrână, Filip nu şi-a spus nici pe departe ultimul cuvânt. Aşa că păzea!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
sa
@oradean: care "noi"? Biroul de PDL?
Postat 12 Mai 2010, 23:38 de aa
pentru japita de pe forum
aici era vorba despre un ziarist a carui decenta lasa mult de dorit. pur si simplu minte. sper din tot sufletul ca o face din nestiinta sau pentru niscai interese financiare. ca daca e din prostie e grav de tot. pentru ziar nu pentru noi. ca oricum nu-l credem.
Postat 12 Mai 2010, 16:49 de oradean
@japita pedelista
care tot linge-n cour la Filip pe forum: Daca Filip al tau a furat si a delapidat, de ce il aperi? Ce a lasat in urma lui???? Un oras in ruina! Daca ai ceva de obiectat, obiecteaza impotriva a ceea ce spune si face Adi Cris, nu arunca cu il el(asta arata ca in PDL e plin de .) Sa nu deie sfantu sa va prind pe vreunu din PDL in oras, ca va sparg mutrele alea de hoti si ordinari!!!
Postat 12 Mai 2010, 13:01 de @japita pedelista
Pentru cris-tian
Cris-tiane baiete ... cind ai fost lua ultima oara la Arad? Vorbesti fara tine. La noi, 80% din aradeni fac sluj la Falca, iar cind spun 80% nu vorbesc numai de municipiu ci de tot judetul. Filip al vostru este mic copil fata de primarul nostru.
Postat 11 Mai 2010, 09:49 de care
Ghiocei bihorenesti
Da! Dar el nu a stat, ca si ghiocelul de Cris, cu capul infipt in fundul lui Bolojan. Iar ca primar, Groza ar fi reprezentat o administratie de bun simt, in timp ce Bolojan este stindardul prostului gust si al nesimtirii.
Postat 11 Mai 2010, 09:45 de tile
cris
cris, te-ai apucat sa te lauzi singur pe forum? nu merita. nu pica nimic de la faza asta. mai cauta subiecte pnl. acolo e mult , mult mai bine. ca doar e criza, ce naiba.
Postat 10 Mai 2010, 17:39 de oradean
FILIPISIMOOO
degeaba va ofticati, pe buna dreptate,,,FILIP A FOST UN GUNOI! uitati-va ca nu a facut nimic pt. ORADEA. ARAD arata de 10 ori mai bine,pt. ca nu sunt cladirile lui FILIP acolo,va luati pe degeaba de ziarist,asta macar scrie ADEVARUL,dar ADEVARUL DERANJEAZA......de aceea e tara asta cum este.......BRAVO DOMNULE ADRIAN CRIS
Postat 09 Mai 2010, 20:42 de cris-tian
cris
dar tu mare ziarist ce atitudine adopti? incearca sa-ti schimbi caracterul mai intai tu si apoi fa pe lupul moralist in presa. deja esti cocosat de cate plecaciuni faci pnl poate, poate mai pica ceva. cum zici ca te numesti? editorialist? hai mai usor cu grandomania.ziaristi incapabili care latra prin presa e plina tara de ei. poftim de candideaza mare cris. fa si tu ceva constructiv pentru urbea noastra. opreste-te din taiat frunze la caini. pana una alta uita-te in urma si vezi ce ai lasat. nimic. jalnic.
Postat 09 Mai 2010, 14:25 de crisulet
mda
filip e vulpe batrana asa ca, pazaea, cris...s-ar putea ca fostul primar de care iti bati joc acum sa isi aduca aminte cum il slujeai plin de abnegatie altadata.si sa iti dea vreo doua peste moaca aia de adolescent miop si fara viata sociala! :))))) hahahahahahhahjahahhahha
Postat 05 Mai 2010, 17:33 de filip cel mare
Sa nu il mai vedem!
Ghiocel sau cacatus? Buna intrebare. Pt mine ca oradean e doar un jeg, un hot, un incompetent, un uzurpator si un parvenit care se uda cand aude de avere, functii sau diplome. Subscriu la comentarul de mai jos, desi am citit doar titlul.
Postat 04 Mai 2010, 22:38 de Stiglitz
UN GUNOI UMAN !!!!
UN GUNOI ORDINAR ACEST filip !!! A FURAT ORASUL SI A DISTRUS ORGANIZATIA DE BIHOR A PDL-ULUI !!! IN URMA LUI POTOPUL !!! 10 LEGISLATURI VOR TRECE PANA CE ORADENII IL VOR UITA PE ACEST GUNOI DE OLTEAN !!! LA COADA LUI BOLOJAN COADA DE CIOCAN SA IA NOTITE SI SA INVETE CUM SE ASANEAZA UN ORAS , CUM SE DESCONGESTIONEAZA CIRCULATIA ,CUM SE FAC PARCARI, CUM..... LA MUNCA DE JOS DIN PUSCARIE CU GUNOIUL !!!!.
Postat 04 Mai 2010, 19:02 de SCORTOSUL
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON