URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Decembrie 2010, 11:59

De-mi-si-a!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrez în presă de 17 ani, o perioadă destul de mare, zic eu, cu succese şi eşecuri în limitele normalităţii, dar în tot acest răstimp nu mi s-a întâmplat niciodată să cer public demisia vreunei persoane, numite ori alese, în funcţii sau demnităţi publice.

O cer acum, după ce m-am lămurit definitiv atât de caracterele, cât şi de conduita unei funcţionare şi a unui demnitar: Simona Iancu, inspectoarea-şefă a ITM Bihor, şi respectiv Mircea Matei, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, şef peste una din nenumăratele agenţii pe care premierul Boc promitea că o să le desfiinţeze pentru a economisi banii poporului.

Povestea celor doi, dacă nu o ştiţi de astă-vară, o puteţi citi în acest număr al BIHOREANULUI. Pe scurt, el, PDL-ist, a căpătat pentru prima oară în viaţă o leafă tocmai la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, fiind angajat însă nu pe un post de referent debutant, ci ca ditamai directorul coordonator, doar pentru că partidul său ajunsese la putere. Ea, PSD-istă după carnet, dar portocalie la inimioară, i-a devenit adjunctă chit că înainte, când exercitase o funcţie mai modestă, de execuţie, s-a compromis ajungând obiect de cercetare penală pentru aranjamente dincolo de lege.

Ziarul nostru le-a dat în vileag povestea de amor, dar relevanţa publică nu e că aceştia au o relaţie, să zicem, adulterină, ci că şi-o întreţin pe banii noştri, ai tuturor. Repet, dacă era vorba de două persoane private, fără nicio treabă cu statul şi cu banii publici, povestea lor n-ar fi contat. Dar persoane publice fiind, n-au ezitat să-şi folosească puterea pentru a-şi asigura (încerc să fiu elegant) logistica şi fondurile de care aveau nevoie pentru a-şi face mendrele şi escapadele.

Mircea Matei nu e primul bărbat, iar Simona Iancu nu e prima femeie care se aprind unul după celălalt având fiecare propria familie. E omeneşte. Nu sunt nici primii politicieni care mint cu seninătate. Dar pe mine niciun altul nu m-a mai minţit cu atât tupeu încât să ajung să mă îndoiesc eu însumi chiar de faptul că ceea ce vedeam cu ochii mei era adevărat. Pentru că îi vedeam, iar ei spuneau că nu văd bine!

Acum, nici nu vreau să mă întreb câte altele, care nu pot fi văzute cu ochiul liber, n-ar mai putea să fi făcut. Vreau doar atât: amândoi să plece din funcţiile şi demnităţile publice în care i-a cocoţat politica. Să-şi dea demisiile şi să-şi vadă de viaţa lor fără a ne mai pune la plată pe noi. De ce să strângem noi cureaua pentru că ei, şi alţii ca ei, nu pot avea orgasme decât cu funcţii, diurne, maşini şi locuinţe de serviciu decontate din banii noştri?

Să plece, aşadar, nu din onoare, ci de ruşine!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Suie....paparude
Si suie, si ...paparuda, parasuta asta de la PSD(subdirectoarea lu` nea Mateiul), dar ce ne mai miram , nu? asa partid o "gazduieste" , deci, comportamentul de C _ _ _ A, este adecvat partidului din care face parte !
Postat 09 Decembrie 2010, 19:50 de Floare cu Colt 45
MESAJ II DE LA U.N.P.R. O Fu P SiSi
Hoasca TURBEAZA Azi a aflat ca la concursul care se va organiza la Bucuresti la ANFP pe 16 decembrie, a indraznit sa se inscrie si o fosta colega, capabila pe care Futaciasa a dat-o afara! Dupa ce ,a dezinformat ANFP-ul declarand postul care este in litigiu, ca fiind vacant ca sa-si asigure un scaun pentru DOSUL obosit de-atata munca de partid, iata ca U.N.P.R-ul ii da in bot! Cam scurta domnie ai avut ,duduie! Da de viitor sa nici nu mai vorbim! SUSCESURI!
Postat 09 Decembrie 2010, 18:54 de Clau
MESAJ DE LA U.N.P.R.
Iesi afara! Curva ordinara!
Postat 09 Decembrie 2010, 18:39 de ClaudiaP.
Facebook
As vrea sa pot vota pe facebook articolele, insa de aici de pe site, fara a creea neaparat o legatura. Va rog sa faceti modificarile necesare pentru a fi posibil acest lucru. Multumesc! Bun articol! A starnit ceva animozitati, n-am ce zice...
Postat 09 Decembrie 2010, 13:10 de Silviu
:))
Bravo Cris!!!
Postat 05 Decembrie 2010, 23:30 de Blue
Pt.S IANCUR
Femeia frumoasã si fãrã minte este ca un inel de aur pus în rîtul unui porc.
Postat 05 Decembrie 2010, 18:16 de Sotul incornorat
pt ionescu popescu
VAD CA ADEVARUL DOARE SI SUPARA.! DE UNE STII TU ATATEA DESPRE CRIS?TE-A F...T SI PE TINE CUMVA ?S-AU ESTI UN RAHAT CA MM&SI
Postat 04 Decembrie 2010, 21:50 de simi
Celor 2 dobitoace intitulati Popescu si Ionescu
TAPA! Scarbosilor! Cris nu s-ar obosi sa va dea vreo replica! Cat despre mine, n-am sa va mai bag in seama ! Este evident ca va doare faptul ca v-a dat de gol! A.C. este si el om, orice om poate gresi......dar in nici un caz nu face rabat de la profesia de reporter asa cum faceti voi rabat de la conduita pe care ar trebui s-o aveti ca persoane publice!Va prostituati pe bani publici, in autoturismele institutiilor cu benzina decontata din banii nostrii, ati facut din institutii fabrici de falsuri si surse de venit din care va permiteti limuzine scumpe, ati transformat institutiile statului in instrumente de santaj , represive; va afisati intinute vulgare cu tatele aruncate pe-afara si cu fuste care abia va vin peste buci si mai aveti upeul sa latrati impotriva unui om care nu si-a facut decat datoria! Faceti ceva bun si veti fi laudati! Dar stim cu totii ca nu sunteti capabili! ETICHETA SI FAIMA PE CARE ATI DOBANDIT-O VA VA URMARI PESTE TOT! SUNTETI STIGMATIZATI DE MIZERIILE PE CARE LE-ATI FACUT!!!!!!!!!!!!!!
Postat 04 Decembrie 2010, 20:15 de Olivia P
SCARBODAMUS
adrian cris degeaba iti schimbi numele aici, la comentarii, pentru ca tot REBUTUL familiei tale si al societatii noastre ramai! Cat despre limbaj, acesta e cel care te caracterizeaza de fapt si de drept atunci cand ti se spune in fata cine esti! Asta e, adevarul supara... PS Si daca vrei mai aducem si alte argumente...REBUTULE
Postat 04 Decembrie 2010, 13:42 de POPESCU SI IONESCU
Domnilor...Ion si Pop ESCU
Revenim! Sunteti un F L O K, cazut si decazut, fara cale de intoarcere intr-un closet care se dovedeste a fi gazduitorul K A K A T I L O R portocalii........ Va mananca pizma ca Adrian Cris v-a dat in bot, definitiv!!!!! Prosti fuduli, RESEMNATI-VA, ati pierdut!
Postat 04 Decembrie 2010, 10:27 de Nostradamus
varzodramus
Vizionarului pupindosisd al pseudoziaristului sfertodoct ii transmitem la unison ca zicerile noastre nu se bazeaza pe premonitii ci pe FAPTE, REALITATE, ISTORIC DE DATA RECENTA!!! Nu blamam pe nedrept pe nimeni, mai ales PE UNUL CU LARGA ACCEPTARE POPULARA(ha ha) asa cum este onorabilul adrian cris, ci doar ne miram(a se citi NE CRUCIM) cum o vietuitoare nevertebrata poate sa ne ofere in scris lectii de moralitate. Surprinderea este cu atat mai mare cu cat elucubratiile vietuitoarei sunt tiparite intr-o gazteta care se trambiteaza a fi obiectiva. Sau nu?!?
Postat 04 Decembrie 2010, 09:31 de IONESCU SI POPESCU
of of
Bai Matei, o luasi peste coada .Pana acum il plateai tu la ordinele lui Filip, pe gunoierul de Cris acum s a cam schimbat problema.Oare cine te executa, nu ca n ai merita,,vai ce intrebare grea....MULTA LUME savureaza.Personal cred c a meriti din plin si sper sa mai urmeze, oricum pd se cam scutura de tine..Stii cumva de ce.....Consoleaza te cu Iancu pina mai vrea, garantat perioada scurta
Postat 03 Decembrie 2010, 14:44 de dodo
INTREBARE PENTRU SEFA
SEFA, ce faci daca revine fosta? Am auzit ca te trimite la ARHIVA si cheama Curtea de Conturi sa verifice "delegatiile" de Bucuresti. Stii, s-au cam strans acte semnate de "altii"in locul tau cand tu erai pe la Bucuresti in delegatii prelungite....da culmea FIGURAI PREZENTA, da de semnat BA! Da prin birou te-ai uitat bine? Cica ar fi fost niste microfoane si o microcamera....si sant oarece inregistrari! Ce spui? Mititico! Esti pregatita "BINE"? Si cica niste Procese de control( 24 la numar, cu multe avertismente) fara nici o amenda, chiar si cu munca fara forme......, Si cica ar fi niste declaratii, avem rezolutii, avem inregistrari cu "dispozitii LIVE" Urmareste cu interes presa CENTRALA, PAPUSICO......CE DELICIU URMEAZA! MAMA, MAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne gandim sa trimitem si la TECUCI niste materiale ! CE ZICI FUFULICI? Te-ai bucura????????????????
Postat 02 Decembrie 2010, 14:29 de Colegii de la ITM
Replica mascatilor"Oradean,Popescu,Matache...etc...
Cei din titlu sunt PORUMBEII , care disperati de faptul ca au fost din nou dati de gol, fac spume la gura!Blonda penala si betivul decazut nu au nici rusine nici caracter nici scrupule!Nu au fost capabili vreodata in cariera lor de c a c a t sa dea vreun examen pe bune, asa ca au ales calea pentru care au "pricepere": cum ar fi : curvusagul, furtisagul,minciuna ...... Cica sotul incornorat nu crede decat ce-i spune"Mona" In cercul restrans de amice penale ale duduii, nesatula povesteste cum lucreaza noaptea cu sarg....la ciocanele bicilor.... Copilasul l-a trimis la Oxford sa studieza si ea intre timp face parale..... E jenanta stafida... Bai Ionescu-Popescu, daca reporterul pe care-l blamati pe nedrept ar fi asa cum spuneti, nu v-ar fi dat de gol si ar fi acceptat un targ! Faptul ca n-a facut-o il onoreaza si probeaza ca este corect spre deosebire de voi RAMELOR INFECTE! Daca santeti tari initiati o confruntare in mass media! Sobolani fricosi, firul de ata PD-Lde care va tineti se subtiaza!Nu va apreciaza nimeni nici din PSD nici din PDL, Matache!TACI CA-TI PUTE GURA A C A C H A T, Ii fi tu omu invizibil sau poate vreun FLOK din zona inghinala a reporterului de stii asa de multe!
Postat 02 Decembrie 2010, 14:14 de Nostradamus
sictir crisane !
Deci bai adriane crisane, daca tu insuti n-ai fi decat un santajist ordinar care pentru bani ar face orice, mai ca te-as crede. Dar cum unii stiu exact cine esti, ba pe deasupra mai stiu si cate neveste, amante si copii din flori ai, cum naiba sa te credem ? Hai, marsh in celula, alaturi de Beny Rus !
Postat 02 Decembrie 2010, 08:20 de Matache
stai sa vezi
O SA FIE DISRTACTIE MARE CIND SE VOR SCUIPA. ASTEPTATI SI VETI VEDEA. APROPO MARE ZIARIST AI DESCOPERIT BECU...
Postat 01 Decembrie 2010, 23:31 de didi
Matei si Simona
Iubirile transpartimnice sunt ca cele de odinioara dintre membri unor mari familii dusmane(gen Romeo si Julieta).Sunt sigur ca asa cum capii celor 2 familii din Verona nu au binecuvantat iubirea celor 2 eroi shakespirieni, nici Ponta si nici Boc n-ar da nici o binecuvantare acestei iubiri.
Postat 01 Decembrie 2010, 21:24 de Avram IANCU
Se impoziteaza prostitutia ?
Cine plateste impozitul PDL-ist. El sau Ea. Dupa caracter, niciunul. Filip le tine luminarea, iar Seremi trebuie sa vina cu banii. Abrudan, prieten cu El, aduce contributia proprie la proiect.
Postat 01 Decembrie 2010, 19:59 de Java
Cui nu-i place dragostea
Nu condamnati indragostitii!Dragostea e cel mai frumos sentiment uman.
Postat 01 Decembrie 2010, 19:26 de Cupidon
demisia
ce-ar fi tu adi cris sa-ti dai urgent demisia pentru santajul la care supui oamenii. chiar, nimeni nu poate initia o petitie online in care sa cerem demisia acestui individ care se baga cu cizma in viata noastra?DE-MI-SI-A domnule cris. fa ceva la ce te pricepi. cu serialele scrise la colt de strada ne-am lamurit. esti un modest incapabil sa dai nastere la o polemica constructiva. esti un DISTRUCTIV. nici macar astazi, de ziua nationala nu ai putut scoate ceva pozitiv. nu ai putut pentru ca esti un OM RAU. un suflet plin de ura. cred ca ar trebui sa-mi fie mila de dumneata.
Postat 01 Decembrie 2010, 17:52 de oradean
onorabile
S-a trezit Cinstitul, Incoruptibilul, Loialul, Credinciosul, Propavaduitorul adevarului absolut, Nesantajabilul, deloc Lingaul, Parolistul, Profesionistul de adrian cris sa ne dea povete despre valorile umane si onoare!!! Sa-ti dai matale demisia stimabile din aceasta viata daca ai curaj sa-ti privesti in ochi fostele neveste, amante, bastarzii precum si pe cei pe care i-ai stors de bani fara nicio remuscare. Si nu sunt putini. Iti urez de 1 Decembrie La Multi Ani acolo unde iti este locul: DUPA GRATII.
Postat 01 Decembrie 2010, 17:28 de IONESCU SI POPESCU
demisia
Majoritatea PDL idtilor sint incurcati cu colege,ex.Filip,Budau,Pentie..dar va intrebati de unde au bani sa se distreze ..ca amantele au nevoie de bani nu gluma.rau a ajuns tara asta,va mirati ca nu sint bani la buget?Oare cinstitul asta de M Matei ce merite are ca a fost propulsat asa de sus?DEMISIA Matei, nu ti-e rusine?
Postat 01 Decembrie 2010, 17:11 de anonim
poze ai ?
Adriane , da poze cu ei in curul gol nu ai ? poate pozele o sa ii faca sa isi dea demisia sau sa fie demisi ! O pila la SRI sa va ajute cu pozele ?
Postat 01 Decembrie 2010, 16:52 de dan
va recomand SIBERIA
RUSIA este o tara deosebita , SIBERIA este raiul pe pamant nu tu partide, nu tu radiatii si in plus acopera ca suprafata de 2 ori AMERICA, deosebita RUSIA, daca va fi sa migrati acolo sa mergeti
Postat 01 Decembrie 2010, 16:16 de anca
Demers esuat.
Mult succes in gazetarie, domnule Cris! Din pacate, actuala putere nu reactioneaza la demersuri de bun simt.
Postat 01 Decembrie 2010, 16:11 de SAFE
vine vremea lor
Nu au nici onoare, nici rusine! Sunt doar niste curvari plini de zoaie. Ce-i a lor ii pus deoparte. Daca nu inteleg cu buna, vor intelege altfel, din pacate pt ei.
Postat 01 Decembrie 2010, 14:55 de Poleposition
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON