URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2011, 14:42

Cseke cel viteaz

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mie-mi place de actualul ministru al Sănătăţii. Şi asta nu neapărat din cauză că are grijă de judeţul natal. Ci pentru că, în ciuda aspectului său de copil cuminte, demonstrează multă tărie de caracter la cârma unui minister mamut şi mare consumator de resurse financiare.

Udemeristul face reformă, în ciuda urletelor medicilor din spitale oropsite, care se opun desfiinţării deşi sunt nevoiţi, din cauza sărăciei, să-şi ascută bisturiele de cureaua de la nădragi. Ministrul comasează unităţi, cu toate grevele personalului medical ce se teme că prin asta va fura mai puţină mâncare, spirt şi aţă chirurgicală. Domnul Cseke transformă stabilimentele falimentare în case de bătrâni, spre disperarea primarilor, chit că aceştia n-au bani nici de hârtie igienică, darămite să susţină un spital.

Abia acum am aflat că noi avem spitale şi la Dăbuleni, şi la Jidvei, şi la Cotnari, şi la Panciu, şi la Murfatlar, în cam toate localităţile unde găseşti o cramă. Iar la ce dotare au acestea, singurii care pot opera în siguranţă sunt infractorii, la adăpostul întunericului, când încearcă să devalizeze vestiarele asistentelor.

Degeaba susţin directorii că unităţile ce urmează să dispară au beneficiat de ample modernizări. La noi, prin modernizare se înţelege exclusiv montarea de termopane în clădiri în care-ţi cade tavanul în cap. În rest, oxigenul se dă tot din roata de rezervă a maşinii Salvării, iar anesteziile sunt rodul întâmplării.

Circul mare va apărea când se vor introduce cardurile de sănătate. Odată informatizat sistemul medical, nu se vor mai putea evapora medicamente de miliarde de euro, spre disperarea farmaciştilor şi a medicilor de familie.

În fine, dacă domnul Cseke reuşeşte să pună Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate în subordinea Ministerului, eu zic că se poate retrage la vatră cu sentimentul datoriei împlinite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
"frumos n-am ce zice"
DOMNULE CHIRILA SE PARE CA D-TALE ITI PLACE DE CSEKE CA ARATA BINE, CU ACEST ARTICOL II FACI CURTE ? SAU CE? CA DE FACUT LUCRURI BUNE EU NU LE VAD, OI FI CHIOR POATE.
Postat 03 Martie 2011, 12:42 de fane
fara titlu'
cu tot respectul pentru domnul chirila, cred ca ar fi o dovada de maxima inteligenta din partea presei romanesti sa se abtina sa-si mai dea cu parerea despre un sistem sanitar pe care nu-l cunoaste, nu-l intelege si care face deja mai multi morti decat un razboi mondial. si in ciuda faptului ca greselile doctorilor va vand bine ziarele, nu suntem noi de vina. pentru ca nu am vazut doctori romani in presa straina incriminati pentru actele lor medicale din anglia, statele unite, franta sau ungaria. si sunt aceiasi oameni intr-un alt sistem. iar sistemul nu-l facem noi, cum umpleti dumneavoastra ziarele. sistemul il fac politicienii care vad spitalele ca pe o vaca buna de muls si ne acuza pe noi ca nu scriem medicamente generice....
Postat 27 Februarie 2011, 20:54 de un medic oarecare
S-a prostit deontologul
Casa Nationala in subordinea ministerului? Mai Chirila, dar pe asta de unde ai scos-o, ca modelul de la noi este copiat dupa cel european? Unde ai mai auzit in UE sa se amestece banul cu decizia administrativa? Ar insemna ca un intreg sistem sa se intoarca la epoca in care tu ai devenit ziarist.
Postat 25 Februarie 2011, 19:47 de Bind
Nice
Unificam spitale si desfiintam teatre. Bravo Bihorene, consecvent mai esti. Dar cind DNA va scoate de la naftalina dosarul lui Cseke si a fostului presedinte al CJ Satu-Mare, pentru evaziune fiscala de 20 milioane euroi, tot asa vor curge laudele?
Postat 25 Februarie 2011, 19:43 de Nice
Pt Alex care e cam dus....
Alex de unde ai scos concluzia asta, ca reforma asta e menita sa duca banii in Ungaria? Esti cam dus... sincer, cu atitudinea asta putem spune ca orice ar face un ministru se face pentru a scoate bani din tara? Totalmente gresit! Te-am crezut mai istet, dar se pare ca m-ai dezamagit... asta e life goes on! :)
Postat 25 Februarie 2011, 08:54 de anonim
Mersul pe jos
Cum se simte domnul ministru cand stie ca batrani bolnavi sunt pusi pe drumuri zeci de kilometri pana la spitalul scapat de la taierile lui si in care oricum nu prea mai exista personal medical caci a fost "exportat" in Franta ? E drept ca mersul pe jos e sanatos dar nu pt oricine si oricand. I-ar place d-nului Attila sa aiba parte de un tratament similar cand o avea nevoie? Aaaa...pardon...el se trateaza in Ungaria. Apropo, nu cumva "reforma" asta e menita sa duca banii romanilor in sistemul de Sanatate din Ungaria? Intreb si eu ca prea aud ca multi trec granita sa-si puna plombe
Postat 25 Februarie 2011, 02:58 de alex
lingua latina vulgaris
nu ca nu ar merita cseke chan dar...limba e prea evidenta...aproape porno! hai, ca macane!!!
Postat 24 Februarie 2011, 20:17 de agerpress
De acord
Cseke baga bani cam peste tot in tara.Si eu cred ca aduce sistemul sanitar din Romania cu picioarele pe pamant.S-au facut o gramada de spitale in tot felul de localitati fara sa existe acoperire financiara locala pentru ele.Ca de, la gramada nu se vede banul cheltuit...Cu cardul de sanatate nu prea sunt de acord totusi.
Postat 24 Februarie 2011, 18:43 de Boom
oricum
EU II DORESC DOMNULUI CSEKE , SA SE BUCURE DIN PLIN DE TOATE TRANSFORMERILE FACUTE DE EL ALATURI DE CEI CARE TREBUIE SA-SI CAUTE UN LOC DE MUNCA, DATORITA TRANSFORMARILOR FACUTE DE DOMNIA SA . LA MULTI ANI!
Postat 24 Februarie 2011, 15:12 de asa da
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON