URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2010, 09:59

Beni şi Fratele Radu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atunci când vine vorba de Beni Rus, domnul Radu Ţîrle devine surprinzător, are umor şi agită ameninţător pixul în care stă puterea de a semna situaţiile de lucrări.
Pentru că renovarea Muzeului e în impas, patronul de la Selina l-a invitat la sediul companiei pe preşedintele Consiliului Judeţean, pentru a discuta cu directorul companiei problemele în litigiu. Reacţia lui Ţîrle a fost zdrobitoare. El nu iese din biroul său, cheamă presa de martor şi nu negociază cu un directoraş de-al lui Beni, pentru că nu cu directoraşii a semnat contractul.

Dacă ar fi într-adevăr un fin psiholog, domnul Ţîrle şi-ar da seama că patronul Selinei are un comportament normal. De când acesta a fost căutat de ouă, a devenit un tip mai reţinut şi nu se mai expune în public. E drept, nu a fost reţinut de DNA, pentru că procurorii ştiu destul de bine că într-o ţară ca România nu contează cât de adânc bagi mâna în avutul obştesc, ci cu cine faci vacanţa la Sharm el Sheik.

Apoi, directoraşul în cauză, domnul Călin Roman, e ditamai directorul. Bun profesionist şi om cultivat, acesta poate fi oricând un interlocutor mai plăcut decât patronul său. Asta pentru că domnul Beni nu are atâta şcoală cât are Călin vacanţă.

Nu ştiu nici de ce nu-i convine Fratelui Radu sediul Selina. Da' ce-ar fi vrut? Să meargă la pensiunea Selina din Băile 1 Mai? Puţin probabil, pentru că din câte am auzit locul este ocupat în permanenţă de notabilităţi din Maramureş, unde firma are lucrări cu duiumul.

Din războiul dintre cele două somităţi judeţene pierd toţi cei care sperau că secolul acesta vor avea un nou sediu de muzeu. Iar Fratele Radu jubilează că Beni e gata să-şi ia câmpii şi să plece călare prin munţi, cântând cu jale: "Cum nu vii tu dragă Sanyi / Ca punând mâna pe pix / Să-mi virezi îndată banii / Ce îi tai la Asfamixt?".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@Gigi
Si ce mai astepti? Varsa tot ce stii, ca te vad telectual scolit, sau le arunci numai asa, la vrajeala?
Postat 14 Decembrie 2010, 08:50 de shadow
bine le zisasi, dar...
Frate "adrieane", bine le zisasi ! Da' ce te faci, ca Chirila e mana-n mana cu aditza, cu florinel si cu altii care aduc spaga grasa la ziarul :D Ca doar "telectualu" de mircica nu traieste din functia sa, ci din banutii negrii pentru zile albe ;)
Postat 13 Decembrie 2010, 00:59 de Gigi de la scularie
hotii
sefii de la directia silvica fura mai mult bata dracu pulan ii
Postat 12 Decembrie 2010, 15:33 de brad
adriean
D-le Chirila, Vad in caseta tehnica a ziarului, ca figurati ca redactor sef. In calitatea asta va rog sa nu mai acceptati sa gazduiti in paginile Bihoreanului, dejectiile unui imbecil, pe numele lui de artist Adrian Cris, care elucubreaza saptaminal la d-voastra in ziar, lezind demnitatea si numele Romaniei. Cum poti sa pretinzi statului roman sa-ti creasca copiii cind tu "adriean" scrii o compunere penala pe saptamina, in care te plingi de Romania si de romani de parca ai pluti in neant si nu faci parte din poporul si tara asta. Daca trebuie scrieti-i si o scrisoare de recomandare pt emigranti, orice numai sa ne vedem scapati de asimilabilu' asta. Multumesc !!!!!
Postat 12 Decembrie 2010, 10:24 de ioan
Adevar.
Frate, frate, dar branza-i pe bani!
Postat 09 Decembrie 2010, 16:30 de SAFE
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON