URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 15 DECEMBRIE 2017

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La actualul nivel de dezvoltare, Oradea are nevoie de ajutor de la Bucureşti în tot mai mică măsură. Probabil cel mai mare cadou ar fi să fie lăsată în pace. Dacă sistemul de redistribuire a  veniturilor nu ar fi fost bulversat de "revoluţia fiscală", lucrurile ar fi mers, în continuare, decent.
Zic şi eu
Adrian Cris
La 99 de ani de la momentul astral al Marii Uniri, ţara nu ne leagă nici prin şosele, căi ferate şi aeroporturi care să faciliteze o bună circulaţie a oamenilor şi mărfurilor, nici printr-o educaţie care să ofere şanse egale, nici printr-un sistem sanitar care să nu ne îmbolnăvească şi mai grav pe unii, în timp ce alţii ne tratăm la Viena ori Istanbul, nici printr-o administraţie care să ne uşureze viaţa în loc să ne facă zile fripte.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
În aprilie 1972, Charlie Chaplin se întorcea în America după un exil de 20 de ani. Fusese alungat în 1952 de senatorul McCarthy din pricina unor presupuse simpatii comuniste. Charlie Chaplin n-a fost cetăţean american - era născut în Londra - însă americanii l-au iubit ca pe unul de-al lor. Dar, cu toată dragostea, nu l-au putut salva atunci când urgia statului s-a stârnit împotriva sa. În aprilie 1992, Regele Mihai se întorcea în România după un exil de 45 de ani. Fusese alungat în 1947 de noul regim comunist, condus de Petru Groza...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu proiectul de amenajare a Pieței Ferdinand?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Una dintre dilemele pe care le au cetăţenii români, chiar şi cu asigurări de sănătate achitate la zi prin CAS, este cine le plăteşte cheltuielile de spitalizare şi de tratament dacă au fost victimele unui accident sau unei agresiuni, în condiţiile în care furnizorii de servicii medicale îi "taxează" atunci când autorii acestor fapte nu sunt identificaţi.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât  nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Acum că se apropie Crăciunul, iar magazinele vor fi acoperite cu funde roşii şi globuri argintii, nu strică să discutăm puţin despre tehnicile folosite de magazine pentru a stoarce cât mai mulţi bani de la cumpărători.

Noutăți de la OTL

Primele tramvaie second-hand din Germania au ajuns în Oradea (VIDEO)
Bihoreanul TV
Primele trei garnituri de tramvaie Tatra KT4 second-hand, cumpărate de OTL din Germania, au ajuns în Oradea până joi după amiază, urmând ca în parcul societăţii să mai ajungă încă şapte. Tramvaiele sunt fabricate în 1988 şi au fost modernizate în perioada 1998-2000. Acestea au costat în total 350.000 euro.
14 Decembrie 2017, 17:11
Modificări la graficele de circulatie ale mijlocelor de transport
Noutăți de la OTL
Ca urmare a actualizării programului de transport în municipiul Oradea, aprobat de Adunarea Generală a Asociţiilor ADI Transregio şi de Consiliul Local al municipiului Oradea, S.C. OTL S.A. anunţă publicul călător despre modificarea graficelor de circulaţie ale mijloacelor de transport în comun care circulă pe liniile de autobuz 10, 12, 14, 16, 17, 26 şi 27 şi pe liniile de tramvai.
14 Decembrie 2017, 15:00
Circulaţia cu tramvaie pe tronsonul Pod CFR - Sinteza va fi întreruptă
Noutăți de la OTL
OTL SA anunţă publicul călător că, pentru a facilita manevrele de descărcare a unor garnituri de tramvaie, circulaţia pe tronsonul Pod CFR – Sinteza se va efectua cu autobuze, începând de Joi, 14 Decembrie 2017, ora 7.00.
13 Decembrie 2017, 20:05
Traseele liniilor de tramvai în perioada 9 - 10 Decembrie 2017
Noutăți de la OTL
OTL SA anunţă publicul călător că în 9 şi 10 Decembrie 2017 tramvaiele vor circula numai pe liniile 2, 4 R, respectiv 4N cu respectarea următoarelor trasee:
08 Decembrie 2017, 12:01
Circulația tramvaielor, întreruptă în acest sfârșit de săptămână, pe 3 linii
Noutăți de la OTL
OTL anunţă sistarea circulaţiei cu tramvaie pe liniile 2, 1R şi 3 R începând de vineri, 24 Noiembrie, ora 21.30, din cauza lucrărilor la calea de rulare de la intersecţia str. Primăriei cu B-dul Decebal.
23 Noiembrie 2017, 15:01
Orele punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie se modifică începând din 13 noiembrie
Noutăți de la OTL
SC OTL SA informează călătorii că începând de Luni, 13 Noiembrie 2017, se modifică orarul la câteva din punctele de vânzare a titlurilor de călătorie. Astfel la punctele la care orarul va fi modificat, vor fi deschise după cum urmează:
09 Noiembrie 2017, 14:36
OTL: Lucrările edilitare pe strada Sucevei sunt la final, staţia de la Colegiul Economic din nou funcţională
Noutăți de la OTL
OTL anunţă că, dată fiind finalizarea lucrărilor edilitare pe strada Sucevei, circulaţia autobuzelor pe liniile 12 şi 23 se reia, de sâmbătă, pe traseele obişnuite. Totodată, staţia de la Colegiul Economic "Partenie Cosma" va fi operaţională începând de luni.
03 Noiembrie 2017, 17:25
Circulaţia tramvaielor, reluată cu o zi mai repede
Noutăți de la OTL
Societatea de transport local OTL a anunţat că circulaţia tramvaielor 2, 1R şi 3R a fost reluată sâmbătă dimineaţă, cu o zi mai repede decât anunţase iniţial. Mijloacele de transport în comun nu au circulat începând de vineri seară, din pricina unor lucrări la calea de rulare, lucrări care au fost finalizate în avans.
28 Octombrie 2017, 12:10
Pregătiri de Ziua Morţilor: OTL suplimentează cursele spre Cimitirul Municipal
Noutăți de la OTL
Societatea de transport local OTL a anunţat că va suplimenta parcul circulant între 29 octombrie şi 1 noiembrie pentru a facilita deplasarea călătorilor spre Cimitirul Rulikowski, în apropierea Zilei Morţilor.
27 Octombrie 2017, 13:55
Circulaţia tramvaielor, sistată din nou. Se fac lucrări la calea de rulare
Noutăți de la OTL
Circulaţia tramvaielor va fi oprită din nou, însă nu din cauza unor proteste. Tramvaiele de pe liniile 2, 1R şi 3R nu vor circula de vineri seară până duminică dimineaţă din cauza unor lucrări care urmează să fie efectuate la inima de încrucişare a căii de rulare de la intersecţia străzii Primăriei cu Bulevardul Decebal.
OTL l-a reclamat la Poliţie pe tânărul care a vandalizat un tramvai al societăţii (VIDEO)
Bihoreanul TV
Societatea de transport OTL a depus, luni, o reclamaţie la Inspectoratul de Poliţie Bihor, cerând identificarea şi pedepsirea vandalului care, săptămâna trecută, s-a plimbat cu bicicleta prin tramvai şi a încercat să distrugă mai multe scaune, reuşind să rupă spătarul unuia dintre ele, în timp ce era filmat şi încurajat de nişte prieteni. "Bă, Tiponuţ, rupe scaunele! Hai că poţi! Mai fă o dată! Rupe-l, dă-l dracului!", îi spunea o tânără care-l însoţea.
23 Octombrie 2017, 18:30
Protestul angajaților OTL a luat sfârșit! Au pornit tramvaiele
Știri Oradea
Protestul angajaților OTL a ajuns, joi dimineață, la final. După ce autobuzele au ieşit pe trasee de la ora 4, la ora 7.30 au ieşit şi primele tramvaie.
19 Octombrie 2017, 08:05
Din cauza protestului, OTL prelungeşte abonamentele călătorilor
Știri Oradea
OTL a anunţat că, urmare a protestului în urma căruia mijloacele de transport în comun ale societăţii nu circulă, abonamentele călătorilor vor fi prelungite cu numărul de zile afectate, la care se va adăuga încă o zi.
18 Octombrie 2017, 10:09
Viorel Mircea Pop este noul director general al OTL
Știri Bihor
În urma concursului organizat de Consiliul de Administraţie al societăţii Oradea Transport Local, aceasta va fi condusă de Viorel Mircea Pop, ex-director tehnic al OTL şi singurul candidat pentru funcţia de director general. Director economic va continua să fie Romeo Nica, iar noul director tehnic al societăţii este Adrian Revnic.
16 Octombrie 2017, 19:19
Tramvaiul de Epocă circulă în weekend, cu prilejul Toamnei Orădene
Noutăți de la OTL
În zilele de sâmbătă, 7 octombrie şi duminică 8 octombrie 2017, cu prilejul Toamnei Orădene, Tramvaiul de Epocă va ieşi în cursă pe traseul Casa de Cultură - Gara Centrală - B-dul Decebal - Piaţa Unirii - Casa de Cultură, cu plecare din staţia Casa de Cultură la ora 13.10, în fiecare din cele două zile.
 
06 Octombrie 2017, 11:30
Interzis în Piaţa Unirii. Cum vor circula autobuzele pe perioada festivalului Toamna Orădeană
Noutăți de la OTL
Pe perioada festivalului Toamna Orădeană traseele autobuzelor care circulă în mod normal prin Piaţa Unirii vor fi modificate. Află noile trasee care vor fi respectate în perioada 4-9 octombrie.
03 Octombrie 2017, 21:00
Fără concurent: Viorel Mircea Pop, singurul candidat la funcţia de director al OTL
Știri Oradea
Fost director tehnic şi, ulterior, după plecarea lui Csuzi Istvan în Abu Dhabi, director interimar al societăţii de OTL, Viorel Mircea Pop va conduce cel mai probabil în continuare transportul orădean, fiind singurul candidat pe lista scurtă la concursul pentru şefia societăţii. Pentru funcţia de director economic a fost validat un singur candidat, iar pentru cea de director tehnic patru.
26 Septembrie 2017, 18:00
OTL cumpără anul acesta 10 tramvaie second-hand. Vor urma și altele noi...
Știri Bihor
Societatea de transport public din Oradea va cumpăra în perioada următoare 10 tramvaie second-hand modernizate, de tip Tatra KT4, care să ruleze prin oraş alături de cele din parcul OTL, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 350.000 de euro. Pentru a le oferi orădenilor mijloace de transport confortabile şi eficiente, municipalitatea intenţionează să cumpere, în următorii ani, între 10 şi 20 de tramvaie noi.
12 Septembrie 2017, 15:52
Cum vor circula tramvaiele şi autobuzele din Oradea după începerea anului şcolar
Știri Bihor
Societatea de transport OTL a anunţat că, începând din 11 septembrie, tramvaiele şi autobuzele din oraş vor circula mai des, conform graficelor de zile lucrătoare cu şcoală, iar staţia de lângă Sinagoga Ortodoxă va fi din nou operaţională.  
08 Septembrie 2017, 10:40

FOTO BIHOREANUL

 • Luaţi exemplu! Agricultorii bihoreni au atras în judeţ 141 milioane euro (FOTO)
 • Accident cu trei răniţi lângă Beiuş: Şoferul unui BMW a ratat o depăşire, s-a lovit de o dubiţă, iar cele două maşini au ajuns în şanţ (FOTO)
 • Accident cu maşina Poliţiei în Oradea, în faţă la hotel Ramada (FOTO)
 • 300 de amenzi într-o zi: Poliţiştii români şi maghiari au împânzit şoselele de pe graniţă (FOTO)
 • Creştini… pe jumătate: După ce au ascultat colinde, consilierii judeţeni din Bihor şi-au reluat bătăliile obişnuite (FOTO)
 • Sute de fapte bune pe un singur hol: Târg de Crăciun la Celestica Oradea, susţinut de companie pentru ONG-urile din oraş (FOTO)
 • Fundaţia Pyramid Learning Center şi-a inaugurat cel de-al doilea centru pentru copiii cu autism şi AD-HD (FOTO)
 • CSM CSU Oradea a jucat slab şi a pierdut cu 81-87 în faţa timişorenilor. Achim anunţă măsuri în cadrul lotului! (FOTO)
 • Casa de Pensii Bihor, închisă: Toţi angajaţii au declanşat un protest spontan din cauza salariilor mici (FOTO)
 • Omagiu şi miting: Protestatarii orădeni l-au comemorat pe Regele Mihai, iar apoi au manifestat împotriva Guvernului PSD-ALDE (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON