URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2021, 21:53

Ne-au ars! Guvernul lui Cîţu alocă Oradiei doar 3,6 milioane lei din cele 60 cerute pentru subvenţionarea gigacaloriei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Guvernul României a aprobat într-o şedinţă desfăşurată joi seara alocarea a doar 3,68 milioane lei municipiului Oradea pentru subvenţionarea preţului crescut al gigacaloriei, din cele 60 de milioane de lei pe care le-a solicitat oficial.

Oradea primeşte această această sumă chiar dacă are cel mai mare număr de consumatori racordaţi la sistemul centralizat după Bucureşti. Guvernul condus de şeful PNL, Florin Cîţu, a alocat o sumă mai mare, spre exemplu, oraşului Motru, din Gorj, care are circa 20.000 de locuitori.

Nici o zecime

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe portalul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în total se alocă suma de 310,4 milioane lei către 31 de unităţi administrativ-teritoriale din mai multe judeţe ale ţării. "Asigurăm continuarea furnizării de energie termică în localităţi. Am asigurat resursele financiare necesare pentru acoperirea facturilor datorate către furnizori de autorităţile locale", a anunţat ministrul Dezvoltării, bihoreanul Cseke Attila.

Din păcate, însă, pentru Oradea, lucrurile nu stau deloc aşa. Din cele 60 milioane lei solicitate pentru achiziţionarea de gaz, reşedinţa de judeţ a primit mai puţin de o zecime.

Potrivit cifrelor postate pe portalul Ministerului Dezvoltării, municipalitatea orădeană va primi 3,68 milioane lei. Adică, mai nimic...

Birta pleacă la Bucureşti

Contactat de BIHOREANUL, primarul Florin Birta a refuzat să comenteze alocările făcute de la Bucureşti. Edilul a spus că se va deplasa vineri la Bucureşti pentru a cere o explicaţie.

"Nu vreau să comentez deocamdată. Mâine voi avea o discuţie la Bucureşti cu prim-ministrul Florin Cîţu, pentru a vedea care au fost criteriile după care s-au împărţit aceşti bani, în condiţiile în care Oradea este cel de-al doilea oraş din ţară ca număr de abonaţi ai sistemului centralizat de termoficare, după Bucureşti", a spus Birta.

Cel puţin deocamdată, primarul a evitat să estimeze cum se va reflecta această alocare redusă în facturile de încălzire ale celor 69.500 de apartamente, 3.200 de case şi 330 de instituţii din Oradea racordate la Termoficare. "Deocamdată nu ştim ce se va întâmpla cu preţul gigacaloriei. Vom afla mai multe în zilele următoare", s-a limitat Birta să spună.

Pedepsiţi de Cîţu

Deşi Florin Birta a refuzat să dea orice interpretare alocărilor făcute, pare evident că Oradea plăteşte acum pentru refuzul liberalilor bihoreni de a susţine tabăra lui Florin Cîţu la alegerile din PNL, precum şi pentru "obrăznicia" primarului de Oradea de a cere la ultima şedinţă a Biroului Permanent Naţional al partidului consemnarea nominală a celor care votează pentru continuarea negocierilor cu PSD, să-i ştie alegătorii.

Giurgiu, judeţul lui Dan Motreanu, a primit pentru reşedinţa de judeţ cu acelaşi nume exact suma pe care o primeşte şi Oradea: 3,68 milioane lei. Motreanu i-a criticat recent pe Florin Cîţu şi Rareş Bogdan, în şedinţa BPN, la fel cum nu a agreat nici o posibilă coaliţie cu PSD. De altfel, Dan Motreanu şi Ilie Bolojan au fost văzuţi de unii formatori de opinie, în timpul alegerilor din formaţiune, ca o posibilă "a treia tabără" în PNL.

Alte localităţi primesc mult mai mulţi bani. Timişoara, care se confruntă cu o criză în ceea ce priveşte asigurarea agentului termic, va primi aproape 54 de milioane de lei, Iaşi va primi aproape 46 de milioane de lei. 

De asemenea, Drobeta Turnu Severin, care are o populaţie totală de doar circa 100.000 de persoane, va primi aproape 45 de milioane de lei. 

De altfel, sunt o serie de oraşe mai mici decât Oradea care primesc, iată, de la Guvernul României sume mari drept ajutor pentru alimentarea cu energie termică: Arad (circa 160.000 de locuitori, primeşte 11,2 milioane lei), Râmnicu Vâlcea (circa 100.000 de locuitori, va primi 6,8 milioane lei) şi chiar Motru, un orăşel cu aproximativ 20.000 de locuitori din judeţul Gorj, căruia i-a fost alocată suma de 3,8 milioane lei.


Alocările de la Guvern în ordinea descrescătoare a sumelor:

Timișoara - 53.819.000 lei lei

Iași - 45.906.000 lei

Drobeta Turnu Severin - 44.596.000 lei

Ploiești - 33.026.000 lei

Constanța - 22.507.000 lei

Bacău - 13.706.000 lei

Tulcea - 12.900.000 lei

Arad - 11.283.000 lei

Pitești - 10.939.000 lei

Cluj-Napoca - 9.117.000 lei

Râmnicu Vâlcea - 6.874.000 lei

Botoșani - 6.370.000 lei

Craiova - 4.143.000 lei

Motru - 3.814.000 lei

Focșani - 3.694.000 lei

Oradea - 3.681.000 lei

Giurgiu - 3.681.000 lei

Galați - 3.051.000 lei

Brad - 3.000.000 lei

Odorheiu Secuiesc - 2.835.000 lei

Brașov - 2.161.000 lei

Suceava - 2.091.000 lei

Rădăuți - 1.500.000 lei

Gheorgheni - 1.318.000 lei

Otopeni - 1.150.000 lei

Mangalia - 1.106.000 lei

Făgăraș – 780.000 lei

Vatra Dornei – 619.000 lei

Buzău – 444.000 lei

Călărași – 194.000 lei

Miercurea Ciuc – 121.000 lei

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
Roger
Nivelul de trai e facut de guvern, calitatea vietii de primar
Postat 13 Noiembrie 2021, 00:22 de Sandu2100
birta, esti cu frana de motor trasa
birta, lasa prefacatoria. e clar ca dupa ce ai votat impotriva lui citulache nu te va sprijini financiar. in plus, s-au saturat toti sudistii sa auda cat de dezvoltata e Oradea. digi24 o tine intruna cu reclama de promovare pentru orasul nostru, TVR baga fitilul azi in jurnalul de la ora 14 ca avem cel mai ieftin tarif la apa potabila din tara (serios???), devine deranjant pentru altii. lasa investitiile facute impulsiv si urmareste si nivelul de trai al oradenilor, lucru neglijat de mult. iar cu noile taxe pe care vrei sa le aplici, cred ca-ti tai singur craca de sub picioare pentru viitoarele alegeri!
Postat 12 Noiembrie 2021, 20:22 de roger
Janos
Sunt persoane care nu pot suporta costuri mari, dar sunt persoane care fac propaganda si ei isi permit sa plateasca mai scump, si au si cateva conturi pe aici, unii chiar au recunoscut, si astia vorbesc in numele celor 80% care nu au fost la vot , tot astia arunca pe gat ca e vina lui Bolojan scumpirea, pt mine e clar ca scumpirea vine de la Rusi . Sunt ferm convins ca pt cei vulnerabili statul va oferi solutii.
Postat 12 Noiembrie 2021, 14:06 de Sandu2100
Foutu-ti si vinduti
Romania este (a fost) o tara APROAPE independenta energetic. Si verde, de cca 50 ani, cind comunistii, prada mintii lor, au construit barajele si hidrocentralele patriei (izvoru muntelui,vidraru,portile de fier etc.)[ https://www.youtube.com/watch?v=8cMh0czJXHU ]. Aveam munti,aveam carbuni, aveam caldura si curent...Chiar si asa asiguram 80% din consumul de gaz national din productie proprie. Platim de 10 ani 10% din factura de energie electrica certificate verzi, pentru fotovoltaice si eoliene. Si am ajuns la pixul unuia ca Citu, care face black-jack cu o tara intreaga,laolalta cu traderii de energie si multinationalele infipte in inima mare a ROMANIEI ? Siguranta energetica,in ziua de azi, se apara cu kalashinkov-ul in mina, nu se da pe mina zurliilor...
Postat 12 Noiembrie 2021, 13:58 de excalibur
@Janos Corect ce spui!
In plus ar trebui discutat si cine au fost cei 20% care i-au votat pe penali: bugetarii si familiile lor din primarie/deconcentrate, neoprotestantii (mai cunoscuti ca pocaiti), cei de la blocuri carora le-a promis locuri de parcare si subventii, toate pe spatele celor de la case, viniturile carora le e greata de noroi....
Postat 12 Noiembrie 2021, 13:49 de pinonel
@Sandu2100
Da, asa este si ai dreptate, multi nu au fost la vot si se plang, dar din pacate trebuie sa intelegem ca sunt multi care nu au posibilitati sa suporte astfel de cresteri de preturi si nu pentru ca sunt lenesi sau asistati social ci pentru ca pur si simplu veniturile pe care le au nu le da aceasta posibilitate. Si nu cred ca sunt in situatia asta pentru ca vor ci pentru ca atat se poate si nimeni nu le ofera mai mult. Sunt de acord ca nu trebuie subventionati toti, in special cei cu venituri decente, din categoria carora fac si eu parte, dar cei care au probleme trebuie ajutati cumva. Am vazut ce ajutoare de incalzire se ofera si in ce cuantum, este cam putin. Poate gaseste si PMO o modalitate de a ajuta cu adevarata pe cei care intr-adevar au nevoie.
Postat 12 Noiembrie 2021, 13:34 de Janos
Janos
Pai daca nu au fosta vot , nu exista. Voturile se calculeaza din cati au fost prezenti la vot, nu din 100% cati sunt inscrisi
Postat 12 Noiembrie 2021, 13:22 de Sandu2100
Ne-!am ars (cu Birta)
Birtooooo, baga seama ca Orban tocmai a fost exclus din partid, asa ca fa un bine oradenilor si nu cheltuii banii pe drumuri degeaba la Bucuresti, ca nici naiba nu o sa te bage in seama. Stiu ca nu ai solutii si nici nu esti capabil. Poate e momentul sa te dai si tu deoparte.
Postat 12 Noiembrie 2021, 13:09 de oradeanbihor
@Sandu2100
Sandu, stimabile, las-o mai moale cu cei 70% in numele carora vad ca tot vorbesti pe aici ca nu este nici pe departe vorba de acel procent, te cam incurca matematica vad. Prezenta la vot a fost de 37% din care PNL a luat 70%, deci ca sa iti simplific, aproximativ 20% din totalul de 100%. Asa ca, mai incet cu pianul ep scari si te rog sa iti vezi de treaba ta. Nu e usor pentru nimeni sa plateasca aproape dublu fata de anul trecut pentru ca nu vad nicaieri ca veniturile au crescut cu 100%. Daca tu iti permiti, foarte bine, dar asta nu inseaman ca toata lumea isi permite si au dreptate sa protesteze in conditiile in care in Oradea, in ultimii ani, doar au crescut taxe si impozite. In loc sa creasca pretul la Gcal, de ce nu subventioneaza din fonduri, pentru ca au, sa mai taie de la investitiile care oricum multe sunt degeaba si se fac de mantuiala, nu sa tot bage mana in buzunar la oameni.
Postat 12 Noiembrie 2021, 12:49 de Janos
@kp
Am verificat, articolul e publicat in 28 mai 2012. O posibila confuzie ar putea sa se datoreze exprimarii mele, dar data e 2012. P.S. Buna aia cu usile, e adevarat, nu-i poanta!
Postat 12 Noiembrie 2021, 12:36 de pinonel
CrisDumi aka KP
Tu esti una pe aici cu mai multe conturi, mandra ca sunteti mai multi, sau multe. Incearca un control la cap
Postat 12 Noiembrie 2021, 12:01 de Sandu2100
Sanda, schizoida de la PNL.
Cine ți-a spus că va fi iarnă grea? Metereologii liberali de la oraș și județ, sau ai ghicit tu în căciula care îți ține loc de cap?
Postat 12 Noiembrie 2021, 11:30 de KP
@pinonel
2008 a fost treaba cu Groza vs. Bolojan. 2012 a fost anul de când a învățat și Bolojan, din al doilea mandat, că în primărie sunt 4 intrări de fapt, nu numai 3.
Postat 12 Noiembrie 2021, 11:28 de KP
Soarele rasare ...de la Bucuresti
Sa ne aducem aminte ce feciori eram odata: [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/oradea-aloca-in-2021-mai-multi-bani-investitiilor-decat-capitala-1-miliard-vs-circa-400-de-milioane-lei-162444.html ] [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/intre-oradea-mare-si-bucurestiul-mitic-162593.html ] [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/tare-la-termoficare-oradea-conduce-in-topul-oraselor-cu-cele-mai-moderne-sisteme-de-incalzire-centralizata-din-tara-157229.html ] [ https://termoficareoradea.webidea.ro/ro/node/140 ]...etc. Bon voyage,monsieur maire!
Postat 12 Noiembrie 2021, 11:25 de excalibur
"Oradea primeşte această această sumă chiar dacă are cel mai mare număr de consumatori racordaţi la sistemul centralizat după Bucureşti".
Ai spus, Bihoreanule, exact care-i problema. Prea mulți consumatori, la o investiție de modernizare de sute de milioane Euro, care nu poate să fie eficientă pentru un oraș ca Oradea și pentru buzunarul consumatorilor săi. Au turnat edilii liberali tone de bani într-un sistem care nu face față și este energofag, în loc să fi luat "la mână" proiectele pe apă geotermală redactate din anii '70 chiar până în 2007-2008 la nivelul municipiului, pe toate sursele energetice integrate la care se putea apela local. Asta se întâmplă când nu gândești pentru viitor, decât prin prisma culturii și educației tale precare, învechite și nesustenabile. Când nu ai cap, vai de picioare. Oradea își merită edilii pe care îi are. Așa că, orădeni racordați la Termoficare, puneți bani deoparte că-i groasă rău.
Postat 12 Noiembrie 2021, 11:24 de KP
Iacoviduneamule
Si tu esti unul care are 10 conturi pe aici, si mai sunt cativa care aveti conturi destule
Postat 12 Noiembrie 2021, 11:14 de Sandu2100
@Sandu
Toti cei ce platesc impozite conteza. (Sunt inclus). Cam toate comentariile tale aduna aprecieri negative.
Postat 12 Noiembrie 2021, 10:36 de Iacoviduneamule
bihooorel
Cauta-ti de munca , nu astepta postasul cu somajul
Postat 12 Noiembrie 2021, 10:17 de Sandu2100
@Sandu2100
Omule, cat de “destept” poti sa fii? Tu chiar nu vezi ca nu gandesti si esti un postac penelist. Intelegem ca iti aperi sefii care te platesc sa scrii pe acest forum, dar ai ajuns in ultimul hal. Pai daca esti atat de bogat plateste tuturor diferenta de pret din anul 2020 a gigacaloriei. Te bati cu pumnul in piept ca ai bani si ii faci pe toti asistati social. Vreau doar sa iti reamintesc ca un procent de peste 30% de oradeni castiga maxim 2500 lei pe luna. Intradevar aceasta crestere a pretului gigacaloriei nu o simt oamenii de partid ca tine. O simt oradenii care nu au fost atat de norocosi sa ajunga penelisti platiti.
Postat 12 Noiembrie 2021, 09:37 de bihooorel
Greaua moștenire
Tipic PNL: pentru orice esec sunt de vina cei dinainte si "greaua mostenire". Dar hey! Greaua mostenire vine tot de la PNL. Si inca ceva: prostu nu-i prost destul daca nu e si fudul. Cand te lauzi peste tot ca esti orasul cel mai cel cu cea mai cea administratie si mai si faci pe desteptu, e normal ca nu ai la ce sa te astepti.
Postat 12 Noiembrie 2021, 09:25 de oradeanbihor
CÎȚU...PNL...sau???
Multumim pentru sprijinul acordat domnului CÂȚU Presedinte PNL. Poate va ganditi si la cei care au muncit o viata si au o pensie derizorie si vor plati facturile pe datorie in iarna asta... #rușine
Postat 12 Noiembrie 2021, 09:01 de strada
Iacoviduneamule
In numele a celor 70% , tu faci parte din categoria asistati, nu contezi pt Oradea
Postat 12 Noiembrie 2021, 08:47 de Sandu2100
@Sandu
O să platim? Da în numele cui tot vorbești tu p-acilea,! Că nu -i fi tu Oradea întreagă! Foloseste peesoana întâi , singular.
Postat 12 Noiembrie 2021, 07:21 de Iacoviduneamule
Footu-ma!
N-am crezut ca Birta poate fi atat de slab diplomat. Chiar daca ar fi obtinut o intalnire la Guvern, nu trebuia sa o faca publica sau daca o facea...nu la modul acesta. Ati pus ghilimele, deci el merge la Bucale sa-l ia pe Catu la intrebari! Un primar pe un prim ministru! Buun! M-as mira sa-l mai primeasca, eu unul nu l-as mai primi! Oricum si daca va apuca sa vb cu Catu nu va mai obtine nimic! Da o sa-l intrebe de criterii o sa-i raspunda: pt ca pot! Sa nu ne amagim, cel mai probabil o sa stea cu orele de vorba cu secretarele, cu ochii pe ceas sa nu piarda avionul. O sa vina inapoi scarpinandu-se cand cu mana stanga, cand cu dreapta, o sa fie libere amandoua dupa ce o sa lase la careva plasa cu bucata de slanina si cele 2 kg de palinca obligatorii. Macar voi, presa, trebuia sa-i sesizati prostia si sa nu publicati nimic! De dragul oradenilor! Bolojan n-ar fi scos asta pe gura nici mort!
Postat 12 Noiembrie 2021, 06:38 de Kid
Link-ul promis
ebihoreanul.ro, 28 Mai 2012 Confruntare în direct: Groza şi Bolojan s-au contrat pe tema încălzirii oraşului https://www.ebihoreanul.ro/stiri/confruntare-in-direct-groza-si-bolojan-s-au-contrat-pe-tema-incalzirii-orasului-101704.html
Postat 12 Noiembrie 2021, 05:57 de pinonel
Nu ne-au ars, ne-am ars...
... cand am votat prima oara pe birtinez si pe gasca lui, in 2012! A postat @exclalibur un link care duce la un articol din campania electorala din 2012, un duel Groza vs birtinez. Groza, viceprimar cu atributii de primar, a avut o viziune pe tema cet-ului pt. care l-ar invidia si Nostradamus! In schimb birtinezul a batut campii, asa cum o face si azi, baiu-i ca-i bate pe banii nostri. Si cum pr*stul nu-i pr*st destul, daca nu e si fudul, s-a luat in clanta cu alt penal idi*t si razbunator, cuțu. Rezultatul il vedem, primim plua!
Postat 12 Noiembrie 2021, 05:56 de pinonel
bihooorel
O sa platim , nu-i problema, tubsa-ti faci grija de tine sa nu mori de foame, in rest e bine. Au fost ierni si mai grele.
Postat 12 Noiembrie 2021, 00:29 de Sandu2100
Da-i naibii de scamatori...
In fiecare an primea oradea fonduri NERAMBURSABILE de la guvern, pentru plata gazului in avans,pentru incalzire,pentru ca sa fie bine. In timpul asta,Gavril, the Unforgiven, dadea 25 lei subventie de la primarie oradeanului, ii baga in gigacalorie redevente, clama de zor normele europene si alte aberatii. Si-acuma sa fugim la bucuresti sa facem pres la guvern pentru 60 milioane ? La un buget magnific de 2 miliarde ? Cit e ma, 60.000.000 din 2.000.000.000 ?? Mie imi iese 3%...Pai tu cind maresti taxele cu 50% pina la 500% vii acuma si te kaci pe tine pentru un amarit de 3%? Ia ridica-l de pe scaun pe guru Eduard Florea si pune-l la treaba, in calitate de "directorul executiv al Direcţiei Economice din Primăria Oradea". Ia sa faceti voi niste scamatorii in folosul oradenilor, ca ati spoliat destul...
Postat 11 Noiembrie 2021, 23:29 de excalibur
Du-te amu ma..
“Io nu cred, io ca oradean penelist nu cred ma..”. Pai ne-a mintit domnul primar?! Imposibil! Pana ieri ne-a mintit ca vom primi bani de la guvern, ca face, ca drege, ca e bine. Pai ce ai facut, domule primar? Te laudai ca esti in “echipa castigatoare”. Chiar ai tai sa te arda? Stiti care e problema mare? Ca pe domnul primar il doare fix in cot. Domnul primar e pe modelul colegului de la Timisora, Fritz. La el in Sanmartin nu ajunge pretul gigacaloriei, pe cand in Oradea va bubui la propriu. Oradenii vor suporta poate cea mai grea iarna, dar sa nu se planga : BIRTA nu e BOLOJAN !
Postat 11 Noiembrie 2021, 22:54 de bihooorel
trist
Se pare ca pana la urma era mai bine cand era psd la butoane. Chiar si pt Bolojan si pt oradeni ...
Postat 11 Noiembrie 2021, 22:33 de oradea_mea_si_a_ta
liber la debransari va rugam
in cazul asta dati drumul urgent la debransari ca va iesii urat
Postat 11 Noiembrie 2021, 22:23 de aurelio
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON