URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2014, 11:03

Bărbaţii din Coreea de Nord, obligaţi să se tundă ca liderul Kim Jong-un

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bărbaţii din Coreea de Nord vor fi obligaţi să se tundă precum liderul Kim Jong-un, o măsură care a început să se aplice deja la Phenian, informează Radio Asia Liberă.

Noul regulament a fost introdus în capitala Coreei de Nord în urmă cu două săptămâni, dar normele privind tunsoarea vor începe să fie aplicate şi în restul ţării.

Un nord-coreean care trăieşte acum în China a declarat că tunsoarea lui Kim Jong-un are o reputaţie destul de proastă în Coreea de Nord, fiind asociată cu stilul contrabandiştilor din China. "Până la jumătatea anilor 2000, această tunsoare era poreclită "freză de contrabandist chinez", a declarat acesta pentru Korea Times.

Tunsorile pe care nord-coreeni puteau să le aibă erau restricţionate şi până acum. Bărbaţii aveau de ales între 10 tunsori, în timp ce femeile aveau de ales între 18 stiluri de coafură.

Recent, televiziunea de stat din Coreea de Nord a lansat o campanie împotriva părului lung la bărbaţi, numită: "Să ne tăiem părul în concordanţă cu stilul de viaţă socialist".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
ala macar publica ceva
stii ce Ponta macar publica ceva, presedintele publica doar hahaieli, partide artificiale si injurii la adresa oponentilor politici. Asa tara asa presedint
Postat 31 Martie 2014, 18:38 de @cetatean
Ponta
Nu mai e mult pana ne pune Ponta sa ne tundem ca el. Lui ii plac copy-paste-urile.
Postat 28 Martie 2014, 10:40 de cetatean
ce basescu
ce basescu, bine ca nu ne pune bolovanul sa ne tundem ca el, ca e in stare sa trimita politia locala sa ne dea amenzi!
Postat 27 Martie 2014, 21:22 de oradean
M-am gandit...
M-am gandit sa va pun pe toti sa va tundeti ca si mie, sa stii!
Postat 27 Martie 2014, 21:16 de basescu
freza
bine ca nu ne pune Basescu sa ne tundem ca el :)
Postat 27 Martie 2014, 19:33 de base
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON