URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2010, 17:00

Premierul japonez, făcut de râs de nevastă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul nipon Naoto Kan se luptă să-şi recâştige credibilitatea de miercuri, după ce soţia sa, Nobuko, a publicat o carte în care prezintă lipsurile soţului ei. Iar nu este deloc scurtă. "Mă întreb: Este OK faptul că acest om e premier? Asta pentru că îl cunosc atât de bine", spune ea în cartea intitulată "Ce naiba se va schimba în Japonia după ce tu devii premier?".

Ea consideră că soţul ei nu este potrivit să conducă naţiunea. "Mulţi din actuala lume politică sunt de categorie uşoară. Lui Kan îi place să fie în teren. Cred că i s-ar potrivi mai bine să dea indicaţii la faţa locului în locul altora", spune Nobuko.

El şi-a ratat primul discurs ca premier şi apariţiile sale publice au fost groaznice, adaugă ea. "Chiar membră a familiei fiind, nu-i pot da o notă de trecere pentru discursul său politic sau pentru sesiunea de întrebări şi răspunsuri de după ce a devenit premier", subliniază ea.

Kan, 63 de ani, are mari lipsuri şi pe frontul domestic. "Nu este deloc interesat de modă şi nu poate prepara nici cele mai simple feluri de mâncare, "din cauza educaţiei proaste pe care eu şi mama lui i-am dat-o".

După cum indică şi cartea, Nobuko este o soţie de politician destul de neobişnuită. Ea refuză să i se spună "prima doamnă" şi a declarat, când soţul ei a preluat funcţia: "Voi face tot ce voi putea în calitate de soţie, dar aş vrea şi să-mi păstrez libertatea".

Kan - poreclit "Kan cel nervos" din cauza temperamentului său - spune că soţia sa este "opoziţia de acasă". Ea a declarat la un moment dat: "Când Kan era încă în opoziţie, răbufnea la adresa politicienilor la putere, în şedinţele parlamentare. Privind scenele acelea la televizor, mă gândeam: Exact asta îi fac eu acasă".

Cei doi - care au doi copii - s-au căsătorit în 1971, dar relaţia lor a trecut printr-un test în 1998, când s-a aflat că actualul premier avea o aventură. El a povestit mai târziu că soţia sa l-a certat. "Eşti un idiot!", i-a spus ea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON