URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2015, 07:50

Pamflet muzical: Ansamblul Liviu Dragnea cântă "Viorele, Viorele" (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un pamflet muzical la adresa premierului Victor Ponta a adunat în ultimele zile mii de vizualizări pe YouTube. Piesa intitulată "Viorele, Viorele", interpretată de aşa-zisul Ansamblu "Liviu Dragnea" din Teleorman, a fost realizată de echipa de actori din spatele proiectului "Facem virale", scrie gandul.info.

Viorele, Viorele, / Unde-s conturile tele?

În Bahamas şi-n Cayman, / Da’ ne minţi că n-ai un ban,

Da’ dacă mă uit mai bine, / Viorele, Viorele, / Conturile tele-s pline.

Aşa începe o piesă a aşa-numitului Ansamblu „Liviu Dragnea”, din Teleorman, dedicată nimeni altcuiva decât premierului Victor Ponta. Peste 29.000 de vizualizări a adunat pe YouTube, dar şi numeroase reacţii din partea internauţilor care s-au amuzat copios pe seama versurilor cântecului.

În realitate însă, clipul, devenit viral pe Internet, este un pamflet muzical realizat de echipa de actori din spatele proiectului „Facem virale”.

„Ideea a apărut în momentul în care am văzut contextul politic actual şi, cum noi suntem un grup foarte creativ de artişti, fără să avem vreo orientare politică declarată, pur şi simplu ne-am gândit să facem un pamflet. Nouă ne place foarte mult comedia şi ne-am gândit Hai să facem un videoclip!”, a povestit pentru gandul.info Sever Bârzan, unul dintre fondatorii „Facem virale”.

În două zile s-a concretizat totul: textul, muzica şi filmările, desfăşurate într-o grădină din spatele unui bloc din Capitală.

„De muzică s-a ocupat Iulian Sfrîrcea, cel care apare şi cântă în filmuleţ, de text s-a ocupat Ionuţ Oprea, asociatul şi colegul meu de la «Facem virale», iar de toată partea tehnică – imagine, montaj, mix, master al piesei – m-am ocupat eu”, a mai explicat Sever Bârzan.

Odată publicat pe YouTube, piesa a devenit „hit”. Chiar dacă în afară de comentariile oamenilor nu au primit încă nicio reacţie din partea vreunui politician, Sever Bârzan spune că, totuşi, „ar fi interesant” să se întâmple aşa ceva:. „Exclusiv, gândindu-ne la un sens constructiv în asta”, precizează el.

Pentru cei care s-ar putea gândi că pamfletul ar fi fost realizat „la comanda” cuiva anume, Sever subliniază că totul a fost o simplă iniţiativă a echipei „Facem virale”.

„Sigur, acum oricine poate să facă orice fel de speculaţie”, a spus el. „Dar în sprijinul afirmaţiei că nu ne-a plătit nimeni sau că nu am fi fost sponsorizaţi sau îndemnaţi de cineva stă în picioare faptul că noi facem pamflete în general. Nu avem culoare politică! Adică luăm un subiect şi oricine sau orice ni s-ar părea că poate produce o situaţie de tipul acesta, care să poată să aibă potenţial comic, pentru noi serveşte drept sursă de inspiraţie şi atât. În plus, dacă am fi fost plătiţi de cineva anume, clipul s-ar fi bucurat, probabil, de mijloace tehnice mult, mult mai bune... Aşa, se vede că din punct de vedere tehnic nu are cine ştie ce calitate”, a adăugat el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON