URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2011, 13:40

"Delicatese" bio-eco, şi la ERA Shopping Park (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Magazinul "Delicatese", al firmei Florava, s-a deschis sâmbătă după amiază şi la ERA Shopping Park, oferind clienţilor o gamă largă de produse alimentare specifice bucătăriei locale, 100% naturale.

"Este un vis mai vechi al familiei noastre, care acum se transformă într-un magazin exact cum ne-am dorit. Preocuparea noastră pentru mâncarea sănătoasă a început cu mai mult timp în urmă, iar mezelurile produse de noi respectau deja aceste principii, fiind preparate fără conservanţi şi fără E-uri. Am căutat să colaborăm cu producători care ne împărtăşesc viziunea, pasiunea şi lucrează la aceleaşi standarde de calitate, totul pornind din respect pentru oameni şi pentru un stil de viaţă sănătos. Noul magazin de la ERA Park le va oferi clienţilor noştri alimente gustoase şi sănătoase, produse care nouă nu ne lipsesc niciodată de la mesele în familie", a declarat Lucian Abrudan, proprietarul magazinului Delicatese.

La dispoziţa clienţilor stau peste 30 de sortimente de mezeluri din carne de porc, vită, oaie, pui şi curcan, toate fiind preparate manual şi afumate tradiţional. Brânza maturată din lapte de vacă şi oaie, brânzeturile proaspete de capră şi bivoliţă, dulceţurile şi siropuri de casă, murăturile, compoturile, zacusca, preparate după "reţetele bunicilor" sunt alte atracţii ale magazinului.

Trataţi ca adevăraţi oaspeţi, după principiul "Să pui oaspeţilor tot ce ai mai bun pe masă", orădenii pot găsi şi paste făinoase din cereale ecologice, miere ecologică, pâine proaspătă, dar şi vinuri, coniacuri şi şampanie provenite din cramele micilor producători.

"Deschiderea noului magazin "Delicatese" urmează unei serii de acţiuni de susţinere a producătorilor locali, demarate încă de anul trecut la ERA Park. Astfel, orădenii s-au putut bucura de-a lungul timpului de un târg cu caracter semipermanent care a reunit mici producători locali din zona Bihorului", se arată într-un comunicat al centrului comercial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
vai de noi
Ce se mai mira lumea ca le merge rau, cand nu au altceva de facut decat sa critice pe orice sau oricine face ceva bun. Acestia sunt oamenii care de dragul banilor prefera sa manance gelatina colorata cu gust de porc sau trandafir la alegere. Orice in viata se plateste. Daca vrei sa traiesti sanatos trebuie sa nu mai fii asa zgarcit cu tine insuti si sa-ti dai voie sa mananci putin dar bine si nu mult si prost. Daca nu vrei macar fa-o pentru copii tai. Sunt si eu clienta magazinului Delicatese si produsele acelea sunt cu adevarat foarte bune. Daca nu-i asa, inseamna ca bunica mea de la tara m-a mintit cand a spus ca-s ca alea de pe vremuri. Si sa o vedeti cu cata pofta le mananca atunci cand i le duc. Ar trebui sa ne vedem mai intai de lungul nasului si sa nu vorbim numai asa de dragul de a ne auzi. Ar trebui sa sprijinim acesti oameni care isi dau silinta pentru un viitor mai bun pentru toata lumea si nu sa ii facem cu ou si cu otet atata timp cand noi nu facem nimic pentru binele nimanui.
Postat 01 Septembrie 2011, 19:11 de roman
comentarii fara sens
Am vazut comentarii negative despre produsele florava, eu cumpar de 6-7ani mezeluri de la ei si nu mi sa intamplat niciodata sa fie alterate(cum spun altii).Produsele.sunt FARA CONSERVANTI si daca la 30C (afara) stau in masina o ora, parerea mea e ca sunt foarte mari sanse sa se strice.Chiar nu inteleg...voi luati constant produse sau doar incercati sa faceti un rating negativ la firma, iar daca e asa sa va fie rusine.Am trimis PERSONAL in S.U.A carnati si sunculita, si au ajuns acolo in stare perfecta,CARCOTASILOR (sau concurenta deranjata?! )
Postat 25 August 2011, 02:42 de cineva
Rautaciosiii partea2
Hranea porcu cu laturi si una alta dar nu cumpara prafuri sa bage in mancarea porcului sa`l ingrase...hai sa fim seriosi...ii un proces foarte mare de facut pt a face un produs 100% bio si eco si natural si cum mai vreti so spuneti sunt putin oameni in tara asta care fac asa ceva dar fac..si majoritatea nu pt romanii pt ca noi nu stim sai apreciem niki pe ei niki pe noi uni oameni au riscat tot au invatat cum sa faca dulceturi (din petale de trandafir),miere,serbet care niki bunica mea nu a mai vazut asa ceva de cand era fata si acest Domn a readus asa ceva pe piata noastra sa vedem si noi si sa re apreciem ..si sa nu uit de unde am inceput cel putin in produsele lor nu sunt bagati tot felu de prafuri si chimicale..poi sa ne uitam la parizeru si la cremwusti care multi nu cred ca nu sunt facuti din carne dar daca iei un parizer de la o alta firma nu conteaza care ii gelatina curata...si pe lanaga asta noi ii avem aici si nui apreciem inca un lucru interesant si Bucuresteni care la clisa ii zice sunca si la sunca ii zice clisa..care habar nu au cum ii sunca de casa ii apreciaza acolo...Noi suntem chiar nebuni..asa ca ori cat scump ar fi tre sa va uitai si ce bagati in gura nu cat bag
Postat 22 Iulie 2011, 10:21 de Anonima
Rautaciosiii
Mi se pare mie sau lumea asta ii cam rautacioasa...Adevarat ca produsele se strica daca nu le ti in conditile corespunzatoare...si clisa afumata mi separe mie sau nu te`ai uitat ce fel de rasa era porcu de era asa scumpa...si sa o luam drept cunosc firma si stiu suficiente lucruri incat sa spun ca tot ce face familia aceeia face pt binele nostru ca,clienti...In primu rand produsele sunt chiar naturale si chiar fara coloranti si conservanti artificiali...si ca sa ti piet si sa faci fata concurentei in ziua de ai ii cam greu sa nu uitam ca de cand o aparut firma aasta mare din satu mare majoritatea producatorilor de mezeluri au cam disparut sau evaporat dar Florava a ramas de ce oare pt ca ii mai oameni care cumpara de la ei tin la sanatatea lor si a copiilor...no fi Carnatul de Casa 100% bio si eco pt ca sincer cine stie ce inseamna acest lucru sar astepta la un pret mult mai mare si sa o luam de la inceput: ca sa fie asa ar trebui sa aiba propria crescatorie de porci de vaci de pui,curcan,oi...si daca stai asa si te gandesti e foarte greu sa faci un asmenea lucru pt ca noi poporu roman ne indopam singuri cu chimicale...eu nu am avut bunici la tara dar stiu bine ca bunici altora cred
Postat 22 Iulie 2011, 10:01 de Anonima
AU SI PRODUSE CARE SA NU FIE STRICATE
AM CUMPARAT TOBA, CARNATI CU CHIMEN ,SALAM DE VARA SI TOATE AU FOST STRICATE .NU AM SUNAT LA O.P.C.PT CA VANZATOARELE NU AU VINA CA TREBUIE SA VANDA PRODUSE CARE NU SUNT TINUTE IN CONDITII DE VARA .CUM A INCHIS IN NUFARUL ASA VA INCHIDE SI ACOLO.!!!
Postat 19 Iunie 2011, 08:47 de pinki
publicitate ascunsa
asta e publicitate ascunsa. oricum, preturile sunt astronomice. ex: slanina (clisa afumata) peste 20 lei kg oricum, prefer bio, dar si preturi neintoxicate cu adaosuri prea mari ca fac rau la buzunar. sa muriti bine.
Postat 10 Mai 2011, 09:44 de johny
bio neverificare
bio verificate de cine ? am cunostinta ca respectivul domn foloseste ca materie prima martoage ca cai nu se pot numi,iar conditiile de producere a mezelurlor e departe de normele europene dar ce conteaza daca patronu scrie bio noi trebuie sa si credem pt ca nu verifica nimeni acest lucru ,poate mobilierul e bio ca produsele va asigur ca nu.
Postat 13 Aprilie 2011, 05:54 de eu
Felicitari
Felicitari !!! Ma bucur ca s-a deschis si la ERA magazinul ! Speeeer ca se vor gandi si la clientii care sunt mai matinali, si vor deschide inainte de ora 10... Sunt sigur ca voi deveni client fidel al magazinului !!!
Postat 04 Aprilie 2011, 12:59 de Oradean
ha, ha, ha, ha
Am si eu o intrebare , m am molipsit :)) , au documente insotitoare de transport? ha, ha, ha, ha
Postat 03 Aprilie 2011, 16:46 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON