URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2021, 13:48

Flavia Groșan trebuia inventată

Flavia Groșan trebuia inventată sursa foto: Facebook / Alături de Flavia Groşan)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă n-ar fi existat, doctorița Flavia Groșan trebuia inventată. O dată pentru că, atunci când rata de supraviețuire a celor cu Covid e mai mică de 10%, dacă ajung să fie întubați, e clar că oamenii mai pot spera doar în minuni.

Apoi, pentru că până și cei mai înverșunați conspiraționiști și antivacciniști au sesizat ridicolul situației. Liderii lor de opinie erau modiste aflate în foame, jurnaliste lăsate la vatră sau pur și simplu armate de analfabeți mai mult sau mai puțin funcționali. În schimb, prezența doamnei doctor le conferă o legitimitate pe care nu o aveau când vectorii lor de opinie se poticnesc nu în științele medicale, ci în gramatica limbii române.

Paradoxal, poate singurul conspiraționist din Bihor care mai are cât de cât o legătură cu vaccinul este deputatul Mihai Lasca. După șmenurile acestuia făcute la drumulmare, sunt convins că cei înșelați s-au vaccinat pe viață și nu mai schimbă valută pe la colț de stradă. 

Nu pot să nu remarc că mulți dintre cei care sar acum în apărarea doamnei doctor și cred cu tărie în tratamentul ei acceptă existența bolii. Păi, cum vine asta? Doamna Groșan vindecă o boală care nu există?

Așa cum conspiraționiștii au dreptul să se îndoiască de cifrele prezentate de autorități, tot așa și cei de pe partea opusă a baricadei au dreptul legitim de a cere lămuriri suplimentare despre marile realizări medicale ale doamnei doctor Groșan. Nimeni nu-i cere schema de tratament, în fond e business-ul domniei sale și, dacă un bucătar nu-și pune pe tapet secretele ingredientelor, de ce ar face-o ea?

O simplă ieșire pe Facebook ar lămuri problema. Toți cei tratați ar trebui să dea un semn de viață, că sunt bine mersi, sănătoşi și voinici și deja ar fi un pas spre dezamorsarea dilemelor. Dar, sincer, nu cred că vom ajunge la așa ceva.

Problema capătă accente tragice, dacă nu scandaloase, din cauza celor care fac scut în jurul doamnei, deși aceasta nu este în niciun pericol. Am văzut artiști de talie județeană care lansează pe piață mitul urban cu pastila roz, cu care sunt asasinați pacienți de la terapie intensivă, mit care mi-a adus aminte de alte bazaconii, gen moarta care se plimbă cu taxiul sau ambulanţa care răpește copii pentru a le extrage sângele.

Nu înțeleg de ce o manifestare de solidaritate cu doamna Groșan trebuie să se transforme în mesaje de ură împotriva celorlalți medici. Poți fi alături şi de ea, și de cei care ne tămăduiesc fizic, nu prin telefon, telepatie sau Facebook.

Doamna doctor trebuie să aibă mare grijă cum își gestionează capitalul câștigat, pentru că riscă foarte ușor să ajungă un fel de Şoşoacă cu stetoscop.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
blya
@spaima_trepadusilor Daca liderul tau e un interlop(Lasca) nimic din ce mai spui nu conteaza pentru noi restul. Uluitoare reactia populatiei. Apare un medic cu un tratament pt boli respiratorii folosit de toti pediatrii si populatia o ridica la rang de sosoaca. Pai mergeti fratilor la cabinetul ei daca aveti simptome usoare ca schema nu e rea. Mai ales daca aveti alte boli cu plamanii sau sistemul respirator ca nu e covid singura boala din lume. Dar daca aveti covid si sunteti deja in criza tot la spital ajungeti ca aveti de-a face cu un om nu cu un vrajitor. Dar nu inteleg pentru ce manifestati in cazul ei. O opreste cineva sa trateze pacienti sau ce? E un medic ca toti ceilalti(dupa gesturi ochi si freza un piculet sarit de pe fix) cu siguranta poate trata pana la o anumita gravitate organele de care se ocupa.
Postat 23 Martie 2021, 13:26 de nihil
spaima_trepadusilor
Taci ma ca vorbesti aiurea
Postat 22 Martie 2021, 19:19 de Sandu2100
Unde este conspiratia?Revolutia din 89 tot CONSPIRATIE?
CONSPIRÁȚIE, conspirații, s. f. Uneltire secretă și ilegală îndreptată împotriva (conducătorilor) statului sau a ordinii publice; complot; conjurație. [Var.: (înv.) conspirațiúne s. f.] – Din fr. conspiration, lat. conspiratio, -onis. Secreta? Oamenii protesteaza PUBLIC.Ilegala? Protestul este LEGAL.Masca nu e obligatorie in aer liber,vaccinul nu e obligatoriu.Unde e CONSPIRATIA?
Postat 22 Martie 2021, 10:56 de spaima_trepadusilor
acum...
conspiraționiștii s-au împărțit în două distincte grupe:cei ce nu cred în coronavirus,și cei ce deja cred,dar nu ar trebui că constituie așa mare problemă.....Până când cineva drag lor se va îmbolnăvi grav sau mortal de coronavirus
Postat 22 Martie 2021, 07:51 de crisan
Si iata cum gluma se-n Grosan....
De la ochi calzi & zambet natural, nervii intinsi pot conduce spre altceva... Si la premiile Cezar pt. cinematografie, o doamna artista a venit calare pe asin si cu mainile si picioarele inrosite cu sange... Cand spui ca nu ti-e teama de nimic... Macar sa ai o umbra de teama fatza de vremea cand nu-ti va fi teama de nimic...
Postat 22 Martie 2021, 06:42 de cristi_h
Ordonanța bani pentru presă.Cum asa? Noi purtam masca si altii iau bani pentru asta?
https://www.paginademedia.ro/2020/06/lista-posturi-tv-site-uri-bani-presa-guvern/ XXXXX de menționat că această campanie a Guvernului are ca mesaj principal "Poartă masca". Spotul TV actual merge pe mesajul "Poartă masca", o execuție în care mesajele de încurajare sunt scrise pe măștile de protecție purtate de diverse personaje.
Postat 21 Martie 2021, 22:35 de excalibur
https://www.youtube.com/watch?v=Go6mbKra0l0
https://www.youtube.com/watch?v=Go6mbKra0l0
Postat 21 Martie 2021, 21:48 de spaima_trepadusilor
spaima_trepadusilor
Tu nu ai cap, pt tine capul e doar un obiect care il ti pe umeri, in mod normal capul are intre 7 si 8 kg , in cazul tau e sub 1kg. Vezi ca te urmareste Mulder si Scully
Postat 21 Martie 2021, 21:41 de Sandu2100
Eu am zis de mult ca asti sunt bolnavi psihic
Nu exista virusul dar Flavia poate trata virusul ::::)))) deci nu ai ce sa ceri de unde nu este. Si Flavia asta sigur are probleme cu capul de genul tulburari de personalitate, ii place sa fie miezul din dodoasca doar in teorie.
Postat 21 Martie 2021, 21:38 de Sandu2100
12000 euro a primit BIHOR MEDIA de la Guvern pentru "CAMPANIA" cu masca si vaccinu
Ar fi culmea sa ganditi cu capul vostru cand faceti campanie Guvernului,sper ca dupa ce se termina banii sa incepeti sa rationati.
Postat 21 Martie 2021, 20:30 de spaima_trepadusilor
Daca te loveste cineva cu o coada de topor
Nu inseamna ca esti impotriva ANTI-cozi de topor.Daca un politist te abuzeaza si te opui,nu inseamna ca esti antipolitist.Daca un presedinte ia abuziv 2 case si nu suntem de acord nu inseamna ca suntem antipresedinte.Capul trebuie folosit pentru a gandi nu a repeta ca un papagal.Oamenii se revoolta impotriva abuzurilor de orice fel,masca,vaccin,gazetari platiti cu 12000 de euro d e la Guvern pentru a face campanie pt masca,vaccin s.a.
Postat 21 Martie 2021, 20:27 de spaima_trepadusilor
nu spun de la cine
... am aflat ca, internata la maternitate, mama domnului Horia Ballint a primit niste pastile violete. Asistenta, in protectia ei nu spun numele, a spus la un pacient dintr-o alta aripa, sa arunce pastila daca nu vrea sa nasca copil retard. Mama lui Horia Ballint nu a ascultat de sfat, cu toate ca auzisera prin peretii spitalui.. a luat pastila mov.. restul stim...
Postat 21 Martie 2021, 15:24 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON