URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2010, 21:30

Simptome şi afecţiuni produse de aditivii alimentari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă aveţi probleme de sănătate şi nu ştiţi din ce cauză, aflaţi că aţi putea suferi de o afecţiune produsă de aditivii alimentari. Care sunt cei mai întâlniţi aditivi, ce afecţiuni produc şi cum le depistaţi, aflaţi aici. 

E 102 - Tartrazina: provoacă crize de astm şi urticarie la copii, produce agitaţie şi confuzie, fiind probabil implicată şi în producerea cancerului.

E 104 - Galbenul de chinolină: poate produce astm şi alergii cutanate. Persoanele cu sensibilitate la aspirină trebuie să-l evite.

E 110 - Galbenul Sunset: reacţii alergice, dureri abdominale, congestie nazală, bronhoconstricţie, tumori renale, modificări cromozomiale şi alterarea gustului pentru alimente. Este potenţial cangerigen şi astmatic.

E 122 - Azorubina: poate fi cancerigenă, reacţii neplăcute la astmatici şi la persoanele cu alergie la aspirină.

E 123 - Amarantul: poate provoca astm, eczemă, urticarie şi afecţiuni hepatice şi cancer.

E 131 - Albastrul Patent: este asociat cu cancerul, putând cauza şi afecţiuni tegumentare.

E 132 - Indigotina: greaţă, vomă, hipertensiune arterială, urticarie, probleme de respiraţie.

E 142 - Verdele S: astm, alergii cutanate şi agitaţie.

E 153 - Cărbunele vegetal: poate provoca tulburări gastrice.

E 155 - Brun HT: reacţii adverse la persoanele alergice la aspirină şi la cele astmatice, sensibilitate dermică.E 210 - Acidul benzoic: crize de astm, în special la pacienţii dependenţi de medicaţia steroidiană şi antiastmatică, tulburări neurologice şi hiper-reactivitate la copii.

E 220, 221, 222, 223, 224, 226: dureri de cap, gastrite, diaree, alergii cutanate, crize de astm, disfuncţionalităţi renale, distrugerea vitaminei B şi trebuie evitaţi de pacienţii care suferă de conjunctivite, bronşite, emfizem, astm bronşic sau afecţiuni cardiovasculare.

E 312 - Galatul de dodecil: iritaţie gastrică sau cutanată, fiind interzis în alimentele pentru sugari si copii mici.

E 420 - Sorbitolul şi siropul de sorbitol: tulburări gastrice.

E 555 - Silicatul de aluminiu şi potasiu: probleme placentare în timpul sarcinii şi asociere cu boala Alzheimer.

E 621 - Glutamatul monosodic (condimente şi mirodenii): poate exercita un efect toxic asupra sistemului nervos central, sindromul "restaurantelor chinezeşti" cu febră şi creşterea tensiunii arteriale, obezitate, boala Alzheimer, dureri de cap, insomnii şi cancer.

E 952 - Ciclamatul: poate produce migrene şi alte reacţii adverse, poate fi cancerigen.

Atenţie! Alimentele cu cele mai multe toxine sunt margarina vegetală, guma de mestecat, uleiul de muştar, mezelurile, băuturile răcoritoare şi dulceţurile.

Reţineţi! Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce în organismul uman un bombardament asupra organelor interne, provocând distrugerea sistemului imunitar şi o serie de tumori maligne şi benigne.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON