URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2014, 08:00

În Romania lipseşte educaţia financiară. Care este soluţia?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Va amintiti de ultima achizitie a unui bun de folosinta indelungata, precum un televizor sau un frigider, sau cand ati programat ultima vacanta in strainatate? In toate aceste cazuri si in multe alte situatii, foarte probabil ati studiat optiunile, ati adresat intrebari, ati cerut garantii si v-ati asigurat ca achizitia este potrivita nevoilor dvs. si va ofera cea mai buna valoare pentru fiecare leu cheltuit.

Acum ganditi-va daca ati procedat similar in cazul unui depozit sau imprumut la banca, cont de tranzactionare pe bursa la un broker, pensie privata la un fond si asa mai departe. Studiile arata ca foarte multi consumatori neglijeaza deciziile financiare, spre deosebire de cele de zi cu zi, cu impact mult mai mic asupra nivelului de trai.

21% din clientii bancilor si brokerilor analizeaza taxele si comisioanele
vs
83% examineaza ingredientele din produsele alimentare inainte sa le cumpere

18% analizeaza cum aceste taxe si comisioane le influenteaza randamentul
vs
69% au sunat la compania de utilitati pentru a intelege o facture lunara

12% au avut o conversatie detaliata cu un consultant despre investitii, imprumuturi si economii
vs
67% au sunat la furnizorul de cablu sau telefonie pentru a solicita servicii mai bune sau mai ieftine

Este surprinzator cum cele mai importante lucruri din viata noastra - administrarea finantelor si a investitiilor si ce ne costa sa facem asta, nu beneficiaza de aceeasi atentie precum lucrurile comune, achizitia electrocasnicelor sau plata utilitatilor.

Cu toate acestea, potentialul financiar este semnificativ. Da, este extraordinar sa economisesti cateva sute de lei la achizitionarea unui produs util, insa chiar si schimbari mici in contractarea unui credit, efectuarea unui depozit,  precum alegerea valutei, analiza dobanzii si a riscului, taxele si comisioanele, ne pot adauga sute sau mii de lei in decursul anilor.

Iata o idee pentru 2014 ce presupune o investitie de cativa euro, ce nu depinde de finantarea guvernamentala sau schimbari majore ale societatii: decizii financiare bazate pe educatie financiara.

Mai multe detalii pe pagina oficiala a campaniei Sustinem Educatia Financiara in Romania.

Avertisment Risc: Admiral Markets AS este un broker atestat si inregistrat in Romania. Tranzactionarea produselor financiare derivate, actiuni si indici CFD, Forex, Metale si Marfuri, este speculativa prin natura ei. Levierul poate amplifica atat profiturile, cat si pierderile. Asigurati-va ca intelegeti riscul implicat inainte de a utiliza acest serviciu.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON