URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2011, 15:59

Primăria Metro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marţea trecută, dis-de-dimineaţă, primarul Ilie Bolojan a găsit zeci de orădeni la Finanţele locale, înghesuiţi pentru a beneficia de reducerea de 8% cuvenită celor care plătesc dările în primul trimestru. Coada se formase încă de la ora 7, deşi angajaţii Primăriei vin la muncă pe 7.30, iar programul cu publicul începe abia la 8.30. Revoltat, Bolojan a cerut ca încasările să înceapă imediat, iar oamenii să nu mai fie ţinuţi la cozi.

"Asta nu se poate!", a răspuns o funcţionară, motivând că ea şi colegele au nevoie de timp, să îşi pregătească banii mărunţi, să pornească aplicaţia electronică din calculatoare ş.a. "Cum să nu se poată, doamnă? Dacă nu mă credeţi, mergeţi la Metro, să vedeţi că ei pot!", a răspuns Bolojan. Şi, brusc, de teama primarului, s-a putut! Ba, mai mult, de atunci, deşi programul de lucru cu publicul n-a fost modificat, încasarea taxelor se face de la prima oră.

Nu de alta, dar funcţionarele s-au speriat că, dacă nu-şi fac treaba, ar putea ajunge şi ele la Metro, prin disponibilizare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
continuare
...de cand vin la servici pana cand pleaca, in loc sa traga de timp. apoi, salariile nu sunt de 800 de lei in primarie, cu siguranta, si atmosfera conflictuala este data doar de lenea angajatilor care stau fata in fata cu faptul ca la lucru trebuie sa lucrezi.
Postat 25 Ianuarie 2011, 22:42 de anonim
cat timp nu fura banii judetului, e ok. am mai vazut vireprimari(carp) sau primari(oprescu) medici.
scurta minte aveti. Bolojan nu ma marit programul de lucru a angajatilor. ci pur si simplu i`a pus la munca, dc tot sunt la servici. dc programul le e de la 7.30 la 15, sa zicem..dece pana la 8.30 sa stea o ora: ca sa dea 2 click`uri sa porneasca un soft, si sa toarne marunti dintr`o pungutsa in casa? asta`i treaba de 2 minute, iar dc in mediul privat (metro) se poate ca angajatul sa vina la o anumita ora la lucru, si tot la aceeasi ora sa inceapa efectiv sa lucreze, si sa isi respecte clientul, (mai ales ca erau zeci de oameni la coada de la ora 7 acolo) dece in mediul public nu poate fi productivitate a muncii, si dece trebuie scuzata lenea? doar pt ca lucrezi "la stat" trebuie si sa nu iti faci treaba? macar dc tot sunt acolo in timpul asta, lasa`le sa lucreze. Bravo d`lui Bolojan, iar voi, la cum comentati, ori sunteti PDL/PSDisti (deci rau-voitori) or prosti. iar ca raspuns pt voi: la magazin, cand se deschide poti sa intri, nu astepti o ora, cu angajatii in magazin, pt ca sa isi bea cafeaua si barfa de diminteata. apoi nu platitorii au avut pretentia asta, (clientii bancii) ci Bolojan, (directorul bancii) care odata ce e sef, are autoritatea sa le ceara sa munceasca.
Postat 25 Ianuarie 2011, 22:39 de anonim
comunistilor
Felicitari din 2012 in sfarsit un om normal>>>>>>
Postat 25 Ianuarie 2011, 20:26 de m
Din 2012 ???
In ianuarie 2012, cind se va face coada de fraieri platitori inainte de a rasari soarele, ce va decide primarul ??? Simplu ! Functionarii vor incepe sa lucreze de la 5:30 pina la pierderea constiintei.
Postat 25 Ianuarie 2011, 19:32 de Curiosul
pt m
esti doar un pedelist frustrat.
Postat 25 Ianuarie 2011, 15:47 de pt m
Corect
Lasati ca nu s-au spetit de munca! Mie-mi pare corecta atitudinea lui Bolojan. Pentru ca era toata lumea de fata, si platitorii si incasatorii, de ce nu? Nu a modificat forever orarul (sa fie ca la Metro, de pilda). La firmele private cum este? Te cheama la raport sefii, patronii sau clientii si in weekend. Asta dupa ce lucrezi minim 10 ore pe zi, unii pe salariu minim, si ăla plătit la negru. A se slabi cu comunismul! Cand se vor termina incasarile, cucoanele de la coada vacii (a se citi din Primarie) isi pot admira copitele in continuare.
Postat 25 Ianuarie 2011, 15:43 de Walk
@m sssss
......noi nu suntem curiosi ce salariu sau salar (cum zici tu) ai tu?si nici cat impozit platesti pe masina-ni se rupe de tine si de masina ta. daca merg la munca pe 7.30 nu vad de ce nu ar incepe incasarile atunci,sau ora pana la 8.30 este pentru cafea si barfa.momentan ele sunt platite din banii nostrii ai contribuabililor ........
Postat 25 Ianuarie 2011, 15:03 de ares
comunistilor
Auzi tantalaule, am salar de 24 mil, platesc 20 mil impozit numai pe masina dar respect oamenii, ceea ce un comunist nu va intelege niciodata, plus sa vad care poate trai din bani putini in ziua de azi, auzi fraiere cand stai cu morcovul in cur ca nu ai cu ce sa-ti hranesti familia, sa platesti inclusiv impozitul la primarie vrei sa si iti zambeasca toata ziua, nu?daca se poate sa si lucreze peste program numai ca Bolojan e sefuuu, sa imi zica cine a dat ultima data vreo clisa la o casierita de la primarie?si mai ales pentru ce?
Postat 24 Ianuarie 2011, 22:44 de m
lucrezi la primarie?
lucrezi cumva la primarie si iai doar 8 milioane pe luna? scoaca si clisa primita nu ai contorizat-o?
Postat 24 Ianuarie 2011, 18:48 de pt m
a gresit
nu cred ca e in regula ce a facut. daca scrie acolo explicit ca programul de lucru incepe la 8.30 atunci trebuie respectat. daca angajatii ar fi pierdut vremea dupa ora aceea era altceva. atmosfera conflictuala in institutie nu foloseste nimanui, chiar daca angajatii trebuie sa fie stimulati sa munceasca
Postat 24 Ianuarie 2011, 18:40 de goom
comunistilor
Auziti prostilor, ca ma enervati popor de dobitoci daca tu stii ca programul incepe la 8 30 de ce ai pretentia sa deschida mai repede, numai ca lucreaza ca slugile pt 8 mil???dobitocilor daca mergi la banca deschide mai repede numa ca tu stai ca un vitel la poarta????sau la magazin numa daca stai cu limba lipita de vitrina deschide mai repede pt voi, un comunist bolojan asta, respectul cere respect, normal ca orice se poate dar pana nu vom invata ca programul e program la toata lumea nu ne vom civiliza, mai ales ca pana in martie e valabila perioada DE REDUCERE deci ce asa graba???pisam-as si pe turbogiratia lui de dobitoc, sa mai inchida si piata unirii si poate spune ca ne a f...t pe toti, si crede ti-ma nu sunt pedelist sau alt tip de simpatix=zant , sunt un oradean care imi pltesc impozitele la timp
Postat 24 Ianuarie 2011, 17:58 de m
bravo
bravo lui. uite ca se poate.
Postat 24 Ianuarie 2011, 16:03 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON