URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2010, 13:33

"Mama Lucica": deputatul Lucia Varga duce copiii din Auşeu în excursie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Am constatat că mulţi copii de la ţară, chiar dacă au rezultate bune la învăţătură şi ar merita mai multe recompense, nu îşi cunosc nici măcar judeţul, şi nu au făcut nicio excursie, deoarece familiile lor nu au posibilităţi materiale", a argumentat deputatul liberal Lucia Varga ideea sa de a continua şirul excursiilor oferite unor grupuri de elevi din localităţile situate în jurul oraşului Aleşd.

Varga a anunţat, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, că a organizat o nouă excursie, pentru un grup de 45 de copii de gimnaziu din comuna Auşeu, pe care sâmbătă şi duminică îi va duce la Peştera Urşilor, la Mănăstirea Izbuc şi la Ştrandul din Beiuş. Costul excursiei, a spus deputatul liberal la solicitarea jurnaliştilor, va fi de circa 2.000 de lei, bani suportaţi din buzunarul personal.

Excursia oferită copiiilor din Auşeu este a doua din acest an organizată de Varga, după ce, la finele sesiunii parlamentare, a mijlocit deplasarea a 40 de copii din Aleşd la Sighişoara şi la Bucureşti, unde au vizitat Parlamentul, Mitropolia, parcurile Herăstrău şi Cişmigiu, dar şi centrul vechi al Capitalei. "Copiii de la ţară sau din orăşelele mici, cum este Aleşdul, sunt cuminţi şi civilizaţi, dar nu ştiu cum să se comporte dacă ajung într-un oraş mare. În asemenea excursii pot nu numai să vadă cu ochii lor ce au văzut doar la televizor, ci pot învăţa şi cum să se comporte", şi-a justificat Varga alegerea.

Lucia Varga a mai organizat, la finele săptămânii trecute, şi un week-end petrecut la Şuncuiuş de colege din Organizaţia de Femei a PNL. "La drept vorbind, e nevoie şi de asemenea ieşiri, că românul şi aşa e prea stresat, şi vede numai muncă, muncă", a mai spus deputatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ionescu
Imi cer scuze pentru comentariul anterior. A fost copiat rapid de baietelul meu, Liviu Ilie Ionescu, in varsta de 10 ani, care stie ca mama Lucia a contribuit din plin la dezastrul material al familiei noastre. Comentariul a fost pregatit pentru postarea pe blogul personal. In 2007, eram o familie fericita, aveam o casa, un job bun si o firma cu perspective. Eram un Loz pentru mama Lucica, la cererea careia, sub USAID i-am elaborat studii de fezabilitate pentru Bihor care au obtinut finantare de 128 milioane de Euro. Cautati in presa vremii si o sa gasiti poze si articole despre Mama Lucia si subsemnata. Cand din 2008 am lucrat pe firma proprie, Mama Lucica i-a incurajat pe primari sa nu ne plateasca lucrarile. La ultima sesiune de parcuri aprobata, din sase proiecte castigate in Bihor, patru le-a elaborat firma mea ECO CONSULTING. Pe scurt intrand in deficit de cash-flow, ne-am vandut casa si acum stam cu chirie. Desi avem Hotarare cu Titlu executoriu primariile tot nu au platit caci asa a spus \"Doamna\", adica mai nou Mama Lucica. Probabil ca nu si-a spalat pacatele din donatii personale la biserici si incearca sa-si convinga alegatorii prin copii.
Postat 25 August 2010, 23:20 de Andreea
Ionescu
Al doilea comentariu. Era in 2007 o familie fericita si asezata cu o casuta la tara in judetul Ilfov. Avea si are in prezent doi copii. Dar acum gratie MAMEI LUCICA care i-a incurajat pe respectivii primari sa sa nu-si plateasca datoriile, a pierdut casa, se muta cu chirie in diverse locatii si pentru proiectele elaborate de firma familiei respectiva (1,5 miliarde RON) nu au deocamdata nici o sansa ca sa-si faca alta casa. Poate ca mama Lucica ne duce si pe noi in excursie, caci ne-a mai dus la chefuri in Bihor in 2007 cand lucram la USAID (vezi presa din acea vreme) si cand era secretar de stat la MMDD si dorea ca Bihorul sa se ingalbeneasca. Sunt Andreea Milea Ionescu, care in 2007 a adus in Bihor finantare de 128 milioane de euro pentru infrastructura de apa si apa uzata. Cam devreme si-a inceput campania Mama Lucica.
Postat 25 August 2010, 23:01 de Andreea
Ionescu
Probabil numai copiii mai asculta ce spune si ce scrie.
Postat 25 August 2010, 22:51 de Andreea
”Mama Lucica”.
I. Cate destrămări de familie, care au avut drept cauza principala: problemele materiale, cauzate de alții, ați împiedecat, respectiv ”catalizat”? In a doua situație: ați cunoscut de fapt realitatea? II. Legat de familiile cu posibilități reduse: Pe linie parlamentara, ce ați intreprins în mod semnificativ, din ianuarie 2009?
Postat 05 August 2010, 21:05 de tata responsabil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON