URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bizar

Un copil creşte fără cerebel
Magazin
Micuţul Chase Britton trăieşte fără cerebel, fapt care i-a şocat pe medici. Chase s-a născut orb, iar la un an, în urma unui RMN, doctorii au aflat că acesta nu are cerebel. Chiar şi aşa, englezul duce o viaţă normală.
15 Februarie 2011, 11:19
Şi-a născut propriul nepot
Magazin
O femeie în vârstă de 61 de ani din statul american Illinois a născut copilul fiicei ei. Femeia a fost mamă surogat şi a dat naştere unui băieţel.
14 Februarie 2011, 10:54
Mor ca să poartă trăi!
Magazin
Tehnica numită "O viaţă frumoasă" le arată celor deprimaţi cum să vadă o nouă perspectivă asupra vieţii, fiind închişi într-un coşciug şi simulând moartea. Un dentist din Seul, care a dorit să se sinucidă a scăpat folosind lucrurile învăţate la seminar.
14 Februarie 2011, 10:32
Au spus că mortul doarme ca să-l scoată din România
Magazin
Doi cetăţeni greci au fost prinşi sâmbătă la ieşirea din ţară de la Albiţa încercând să scoată un cadavru pe bancheta din spate a maşinii. Bărbaţii le-au spus poliţiştilor că omul doarme.
12 Februarie 2011, 13:20
Piscină încălzită cu energia de la crematoriu
Magazin
În Marea Britanie a fost aprobat un plan de a folosi energia generată de incinerările dintr-un crematoriu pentru a încălzi apa într-o piscină publică. Autorităţile britanice recunosc că este un plan controversat, dar spun că 80-90% din localnici au fost de acord cu el.
11 Februarie 2011, 11:42
Noul trend în amenajări: mobila carnivoră care "trăieşte" cu insecte şi şoareci (VIDEO)
Magazin
Doi designeri de interior foarte excentrici au inventat ceva ce pe mulţi îi face să strâmbe din nas: mobila carnivoră. Mai precis, piese de mobilier care consumă insecte sau chiar şoricei.
10 Februarie 2011, 16:48
Copil răpit în urmă cu trei ani, regăsit la o mie de kilometri depărtare cu ajutorul blogurilor
Magazin
Peste 83.000 de utilizatori de internet din China s-au implicat în regăsirea unui copil răpit în urmă cu trei ani. Micuţul a fost găsit la peste o mie de kilometri depărtare de casă.
10 Februarie 2011, 10:10
Bunicuţa eroină: a bătut hoţii cu geanta şi i-a pus pe fugă (VIDEO)
Magazin
Deşi iniţial nici măcar nu se afla în apropierea magazinului jefuit, o bătrânică din Anglia a reuşit să pună pe fugă şase hoţi. Femeia a fugit într-un suflet către făptaşi şi i-a pus pe fugă, după ce i-a bătut cu poşeta.
09 Februarie 2011, 10:35
Avionul fără pilot a făcut primul zbor
Magazin
Aeronava fără pilot proiectată pentru luptă produsă de americani a efectuat primul zbor. Avionul poate purta bombe de până la două tone.
08 Februarie 2011, 15:56
Din taxiuri au făcut biserici
Magazin
20 de taximetrişti din Bucureşti şi-au transformat maşinile cu care transportă clienţii în locuri de închinare. La radio merge doar muzică religioasă, în torpedo e o Biblie, pe bord stau învăţături creştine, iar uneori nu iau bani de la bătrâni sau săraci.
08 Februarie 2011, 12:40
Călăreţ transparent şi misterios, pe străzile din Cairo (VIDEO)
Magazin
Călăreţul Apocalipsei bântuie străzile din Cairo. Acestea sunt vorbele care stau pe buzele multor oameni pasionaţi de mistere care au văzut imaginile incredibile filmate de o echipă de televiziune în timpul proceselor din Egipt.
07 Februarie 2011, 11:38
Ţânţarul indestructibil: o nouă insectă e aproape imposibil de ucis
Magazin
Un nou subtip de ţânţar pare de neoprit în răspândirea sa şi îmbolnăvirea oamenilor. Cercetătorii spun despre Goundry că ar putea fi mai periculos decât orice alt ţânţar.
07 Februarie 2011, 09:36
Se crede reîncarnarea unui faraon
Magazin
Un contabil dintr-un orăşel din Columbia se crede faraonul Ramses al II-lea şi îşi trăieşte viaţa într-un mini-Egipt. Omul are casa decorată cu simboluri egiptene şi şi-a cumpărat un sacrofag în care doarme.
05 Februarie 2011, 18:53
Omul invizibil există: Se camuflează perfect în fotografii
Magazin
Un artist chinez uimeşte lumea întreagă cu talentul său în camuflaj. Liu Bolin reuşeşte să devină aproape invizibil în faţa unui raft din supermarket sau într-o pădure.
04 Februarie 2011, 11:04
Un "OZN" a survolat Muntele Sionului din Ierusalim (VIDEO)
Magazin
O filmare cu un "OZN" care a apărut deasupra Ierusalimului stârneşte comentarii pe internet. Imaginea a fost surprinsă de mai mulţi amatori din mai multe unghiuri, aşa că posibilitatea unui fals scade.
04 Februarie 2011, 09:48
Moşul cel sprinten: la 100 de ani aleargă 100 metri garduri în 30 de secunde!
Magazin
Când toţi partenerii săi de go au decedat, un japonez s-a orientat spre alte activităţi. Aşa a ajuns ca la vârsta de 100 de ani să fie cel mai rapid moşuleţ, alergând 100 metri garduri în doar 30 de secunde.
03 Februarie 2011, 11:47
Rupţi de civilizaţie: un trib descoperit în Brazilia n-are nicio legătură cu societatea
Magazin
Autorităţile din Brazilia au făcut publice noi poze cu tribul care locuieşte complet izolat de civilizaţie la graniţa dintre Brazilia şi Peru. Membrii tribului se vopsesc cu culoarea roşie pe piele şi folosesc machete de oţel.
Câinii detectează cu precizie cancerul
Magazin
Cel mai bun prieten al omului se dovedeşte şi cel mai bun doctor al omului. Cercetătorii japonezi au aflat că un câine poate depista cu precizie de 98% un pacient bolnav de cancer.
02 Februarie 2011, 09:44
Nuntă pe fugă: doi americani s-au căsătorit în timpul unui maraton
Magazin
Doi tineri americani s-au grăbit să se căsătorească, la propriu. Cuplul a ales să-şi celebreze căsătoria în timpul unui maraton la care au concurat.
01 Februarie 2011, 10:01
Dintr-o lovitură: O moldoveancă a născut cinci copii
Magazin
Tatiana, o moldoveancă în vârstă de 37 de ani, a născut cinci copii, uimind medicii din Republica Moldova, care nu-şi amintesc să mai fi văzut un astfel de caz. Tânăra mămică ştia că va naşte patru copii, totuşi a fost surprinsă să vadă că are cinci micuţi sănătoşi.
31 Ianuarie 2011, 13:08
Şi-a ţinut nevasta închisă în beci timp de 16 ani
Magazin
Un bărbat din Brazilia a fost arestat după ce poliţia a descoperit că îşi ţinuse nevasta închisă într-un beci timp de 16 ani, pentru a putea trăi cu amanta. Poliţiştii au găsit-o pe soţie dezbrăcată, învelită doar într-o pătură.
29 Ianuarie 2011, 17:52
În loc să bage mingea-n coş, s-a băgat pe el! (VIDEO)
Magazin
Un baschetbalist american a dovedit că e tras printr-un inel. La o demonstraţie de slam-dunk, adică sărituri în aer şi aruncare la coş de deasupra coşului, sportivul n-a băgat mingea prin coş, ci a intrat el însuşi!
28 Ianuarie 2011, 14:33
Excursii de vis, cu doar 80 de euro, pentru jucării
Magazin
Dacă visaţi să vizitaţi întreaga Spanie şi nu vă permiteţi, puteţi trăi oarecum acest vis cu ajutorul unei agenţii de turism din Barcelona, care pentru 80 de euro plimbă orice jucărie prin toată ţara.
27 Ianuarie 2011, 17:39
Familia o crede blestemată pentru că a născut şase perechi de gemeni
Magazin
O femeie din Kenya are probleme serioase după ce, în decurs de 17 ani, a născut şase perechi de gemeni. Rudele consideră că femeia şi copiii ei sunt blestemaţi.
27 Ianuarie 2011, 17:38
S-au aruncat în faţa maşinilor pe autostradă, în timp ce erau interogate de poliţişti (VIDEO)
Magazin
Două surori suedeze, care se aflau sub influenţa drogurilor, au sărit în faţa maşinilor care treceau în viteză pe o autostradă, după ce fuseseră oprite de poliţişti şi interogate. După aceea, femeile au avut puterea să se ridice şi să se ia la harţă cu poliţiştii.
26 Ianuarie 2011, 13:09
Şi-a tatuat penisul şi a câştigat o maşină
Magazin
Un bărbat din Germania şi-a tatuat pe penis cuvântul "Mini" pentru a câştiga autoturismul cu acelaşi nume pus în joc de un post de radio. În plus, neamţul s-a lăsat filmat în timp ce i se făcea tatuajul, imaginile fiind transmise pe internet.
26 Ianuarie 2011, 12:48
Dependenţă ciudată: Mănâncă bureţii din canapele!
Magazin
O americancă în vârstă de 30 de ani are o dependenţă cel puţin ciudată. Lui Adele îi place să mănânce bureţii din canapele, iar în 20 de ani a consumat cam şapte canapele şi două fotolii.
25 Ianuarie 2011, 11:03
Un cocoş de lupte şi-a omorât antrenorul
Magazin
După ce antrenorul său l-a tot împins în ring, un cocoş de lupte iritat şi-a ucis antrenorul cu lamele pe care acesta i le legase la picioare.
24 Ianuarie 2011, 09:39
Un câine şi-a găsit stăpâna după cinci ani, deşi ea avea o nouă adresă
Magazin
Un căţel de rasa shih tzu şi-a găsit stăpâna după cinci ani de când dispăruse de la casa acesteia. Câinele a apărut din senin într-o seară la uşa femeii, deşi aceasta îşi schimbase locuinţa de mai multe ori.
21 Ianuarie 2011, 10:14
Bebe de aproape 6 kilograme, născut la Galaţi
Magazin
Un nou-născut din Galaţi a uimit medicii şi părinţii, la naştere. Asta pentru că bebeluşul n-are nici mai mult, nici mai puţin de 5,9 kg.
20 Ianuarie 2011, 09:39
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON