URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grecu şi Neguş scot sabia

Un tânăr a fost răpit din parcare cu pistolul la tâmplă şi bătut la comandă, iar doi soţi au fost fugăriţi cu sabia în centrul Oradiei, dar Poliţia ne asigură că nu s-a întâmplat nimic serios. În timp ce oamenii legii minimalizează gravitatea incidentelor violente, interlopii îşi mută scandalurile de la periferie în buricul oraşului. Ultimul i-a avut ca protagonişti pe celebrii Mihai Gabor, zis Grecu, şi Romeo Markovici, zis Neguş junior, care au ieşit cu sabia în buricul târgului, ziua-n amiaza mare, la un prieten de-al lui Sandu Lungu.

Le fuge pământul de sub vile!

Condamnarea la închisoare a topografului Marin Sterian, urmată de moartea acestuia, va subţia averea VIP-urilor care au profitat de cel mai mare furt din istoria Oradiei. Sentinţa împotriva "Colonelului" care, cu concursul funcţionarilor din Primărie, a jefuit patrimoniul imobiliar al oraşului îi lasă fără terenuri pe toţi profitorii jafului, în frunte cu fostul rector Teodor Maghiar şi fostul primar Petru Filip.

Scăpat de moarte

Anchetat pentru spălare de bani şi ameninţat de propriii asociaţi cu excluderea din firmă pentru că i-a înşelat, milionarul Octavian Brânzaş şi-a pus capăt zilelor. Omul de afaceri a lăsat un memoriu procurorului general al Parchetului Curţii de Apel, Valentin Mirişan, în care îşi explică gestul sinucigaş prin abuzurile la care ar fi fost supus de anchetatorul său, procurorul Alin Leucea.

Bani pentru baroni

În plină criză, Guvernul a trimis în Bihor zeci de milioane de euro pentru "investiţii" aiuritoare, menite să alimenteze firmele de casă. Dacă pentru un bloc ANL în Oradea nu există fonduri, în schimb Compania Naţională de Investiţii şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe din subordinea Elenei Udrea plătesc un bloc în satul Mişca şi stadioane în comune care n-au nici măcar echipe de fotbal.

Război pe faţ(ad)ă!

Cearta pe renovarea faţadelor izbucnită între prefectul Gavrilă Ghilea şi primarul Ilie Bolojan a ajuns la Tribunal, unde cei doi se bat deja în patru procese. Tensiunea dintre cele două instituţii a degenerat într-un conflict deschis după ce Prefectura a atacat în justiţie toate hotărârile Consiliului Local privind obligativitatea reabilitării faţadelor clădirilor din centrul oraşului.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor
"După fiecare crucificare urmează şi o înviere"

Fost senator PD şi apoi europarlamentar, liberalul Radu Ţîrle a devenit cu adevărat cunoscut - şi controversat - din 2008. Ales primul preşedinte uninominal al Consiliului Judeţean, a intrat rapid în "clinciuri" atât cu vicepreşedintele Alexandru Kiss cât şi cu propriul partid, dar mai ales cu patronul firmei Selina, Beniamin Rus, cu care se războieşte pe lucrările publice fără să cedeze niciun pas. BIHOREANUL a fost curios să afle cum de îşi permite atâtea...

Afară cu sabotorii!

Ilie Bolojan a dat un ultimatum localităţilor componente ale Aparegio care blochează extinderea în judeţ a Companiei de Apă Oradea. Membrii Aparegio care nu vor prezenta până la sfârşitul săptămânii toate documentaţiile solicitate de Ministerul Mediului vor fi excluşi din asociaţie pentru că periclitează un proiect cu o valoare-record, de peste 83 milioane euro.

La nuntă da, la muncă ba

Ocupaţi cu nunţile şi botezurile, unii artişti ai Ansamblului Crişana se sustrag de la serviciu. Directorul artistic al ansamblului, Leontin Ciucur, îşi acuză subalternii că lipsesc de la repetiţii, deşi acestea durează doar 4 ore pe zi, dar şi de la concerte, iar dacă sunt disciplinaţi, pun repede de-un protest la Consiliul Judeţean.

Adrian Markus: "Visez la o echipă de top"

Pentru Adrian Markus, component de bază al echipei FC Bihor, prezenţa la lotul naţional Under 19 poate fi o trambulină de lansare spre o echipă din Liga I sau din fotbalul internaţional. Tipul atacantului percutant, mereu "în gura porţii", Adrian visează, la fel ca oricare alt fotbalist de vârsta lui, 18 ani, să ajungă la un turneu final.

N-avem echipă, n-avem valoare!

Handbaliştii orădeni au luat bătaie acasă de la rezervele lui Minaur Baia Mare, după ce timp de 11 minute n-au reuşit să marcheze niciun gol! Se îngroaşă gluma: după şase etape jucate, CSM Oradea rămâne singura formaţie cara n-a acumulat nici măcar un punct în Liga Naţională.

PR-işti de artişti

În lumea mică şi plină de culoare a impresarilor orădeni, doar doi îşi fac meseria cu acte în regulă. Pe lângă Florin Budeu şi Graţiela Gherman, în branşă se învârt şi ţepari care păcălesc până şi vedete ca Gyuri Pascu şi Mircea Baniciu.

Oradea, tot mai verde

Toamna aceasta, zestrea vegetală a Oradiei se îmbogăţeşte cu încă 3.500 de arbori. În cadrul campaniei „Oradea Verde", Primăria a programat plantarea de copaci în mai multe zone din oraş, precum şi realizarea unei perdele verzi pe marginea şoselei de centură.

O visează "câinii roşii"

Fiica secretarului Consiliului Local Oradea a pozat pentru revista bărbaţilor FHM, devenind ispita fotbaliştilor de la Dinamo. Deşi acasă nu-i lipsea nimic, Luana Vila s-a mutat la Bucureşti ca să ajungă prezentatoare TV. Până să-şi împlinească visul, e asaltată de numeroşi pretendenţi din "lumea bună" a Capitalei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ignoranta bojaniana
83 milioane Euro stat in pixul unor primari care tin niste hirtii in sertar ??? Bravo Bolojane !!! Ca fostii asa-zisi PDL-isti, pe care i-ai dat afara in 2008 si care aveau in buzunar tehnica semnarii hirtiilor alora, nu au fost buni pentru tine. Asa iti trebuie, ca daca pierzi astia 83 mil. euroi atunci poti sa-ti iei adio de la primarie.
Postat 11 Octombrie 2010, 18:23 de NairdaSirc
grecu alias negus
Laura multe felicitari pt articol,dar din pacate avem o politie corupta mai ales acum ca nu au salarii nu mai reactioneaza poate sa te omoare pe strada cu sabia, ce curaj dar unde ne trezim? ce vad copii nostri ,este ceva de groaza.....oare GRECU este asa de slab ca a ajuns sa ceara ajutor de la tiganime?Am auzit ca l-au drogat pe Negus ca sa-l intarite Iar acest Negus cum arata...is schimba autoturismele ca politistii camasile,si tiganii lui din Voltaire sint suparati pe el ca le i-a taxa din tot ce produc,deunazi i-a chemat sa faca cu ei o banda impotriva sportivului lungu,vrea sa -i ajunga pe urme fratelui sau..cine i-a dat permis de conducere la acest Romi Markovicsi abia stie sa citeasca Ptiu ce CORUPTIE ...va mai rabda pamintul dlor
Postat 11 Octombrie 2010, 13:10 de vali
Moaaaaaa...
... sa se doteze si politia cu sabioace, ca cagule ca la ninja au :) si sa stea la panda prin canale ori sa apara in mijlocul incaierarilor dintr-un nor de fum :)) mama lor de banditi... si sa invete japoneza, ca interlopii numai romani nu-s :)))))
Postat 11 Octombrie 2010, 09:14 de shadow
ADEVARUL DESPRE GHEORGHE CARP!!!
ORADEA MERITA MAI BINE DE ATAT! V-ati intrebat vreodata de ce unele lucruri care privesc municipalitatea oradeana se desfasoara exact cum ar trebui (vorbesc de ultimii 2 ani), iar unele merg execrabil? Oradea este de 2 ani incoace un paradox in sinea sa (deciziile de bun simt alterneaza cu marlaniile) iar cetateanul simplu se afla intro deruta continua (ce-o fi facand oare domnul Bolojan..oare de ce unele din deciziile sale sunt benefice pt comunitate iar unele ne afecteaza direct si ne pun orasul intro lumina nefavorabila?) VA SPUN EU DE CE!!! PENTRU CA VICEPRIMARUL GHEORGHE CARP RECURGE LA LUCRURI JOSNICE SI LA TERTIPURI DE TOT FELUL PENTRU A-SI ALIMENTA LACOMIA FARA MARGINI! AICI GASITI ADEVARUL DESPRE GHEORGHE CARP, VICEPRIMARUL ORADIEI! *****
Postat 11 Octombrie 2010, 08:57 de oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON