URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2009, 09:01

Minunea "moca"

Minunea 'moca' PREŢIOASE. Un aparat Ceragem poate fi folosit concomitent de două persoane. Salonul din Oradea are 11 aparate, deci la fiecare jumătate de oră îl pot încerca 22 de pacienţi. Sferele care conţin jad, o piatră preţioasă, se încălzesc şi se aşază pe spatele bolnavului, iar aparatul face un masaj prin apăsare, tehnică asiatică folosită din antichitate pentru îndepărtarea durerilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din februarie, peste 4.000 de orădeni au folosit cel puţin o dată Ceragem, un aparat care masează coloana vertebrală cu pietre de jad încălzite la temperaturi de până la 60 de grade.

Rezultatul e că până şi cei aflaţi la a doua tinereţe declară că se simt ca la 20 de ani, mai ales că aparatul-minune e fix aşa cum le place românilor: cu folosinţă gratis, pe timp nelimitat!

Tehnici din Asia

Aparatul Ceragem a ajuns la Oradea în februarie anul acesta, într-un salon amenajat în fostul complex Albina, de pe Bulevardul Decebal. În Bucureşti şi alte oraşe din România, aparatul, de origine coreeană, apăruse încă din martie 2006, iar acum e prezent în peste 30 de oraşe din ţară.

14 Etelca.jpg"Foloseşte tehnicile asiatice de termo-masaj şi presopunctură, prin nişte sfere cu pietre de jad", explică Hubner Etelka (foto), directoarea centrului Ceragem din Oradea. Omul se aşază cu spatele pe aparatul care încălzeşte zona atinsă până la o temperatură de 60 de grade Celsius şi, prin apăsarea cu spatele pe maşinărie, muşchii, obosiţi fie de efortul fizic, fie de statul ore îndelungate pe scaun, se relaxează.

 "O şedinţă durează 30 de minute, două minute pentru fiecare din cele 12 zone ale coloanei vertebrale şi două ale abdomenului", explică Hubner. Ea zice că Ceragem, deşi nu e licenţiat în România ca dispozitiv medical, ci de îndepărtare a durerii, depăşeşte atribuţiile unui aparat de masaj. "Presopunctura şi termomasajul vindecă numeroase afecţiuni, începând cu reumatismul şi continuând cu probleme ale inimii".

Vânzări timide

În salonul din Oradea sunt 11 aparate Ceragem, pe care oamenii sunt invitaţi să le încerce gratuit. "Oricine poate să testeze Ceragem, absolut gratuit şi de câte ori vrea", spune femeia. Ea precizează că aceasta este politica firmei, peste tot în lume aparatul fiind liber la încercat. "Cine vrea şi are bani, îl cumpără. Cine nu, poate cunoaşte pe altcineva care îşi permite".

Preţul destul de ridicat al dispozitivului, de 1.100 de euro, face ca puţini orădeni să-l achiziţioneze. "La început, vânzările n-au prea mers. Acum însă, am avut o perioadă de două săptămâni în care am vândut 80 de aparate", spune directoarea centrului. Majoritatea celor care încearcă Ceragem sunt persoane trecute de 40-50 de ani, zilnic centrul înregistrând circa 300 de vizitatori. De la deschidere, peste 4.000 de persoane au încercat Ceragem. "Fiecare nou-venit primeşte o legitimaţie, astfel că ştim câţi oameni l-au testat".

Gata cu bolile

Zaharia Dărăban are 60 de ani şi săptămâna trecută era la a zecea şedinţă de terapie. "M-a ajutat deja foarte mult. Mi-a trecut reumatismul, iar nevestei i-a reglat tensiunea", zice bărbatul, bucuros că a găsit un tratament gratuit. "Eu nici nu puteam să mă aplec din cauza coloanei. Acum pot să ridic şi greutăţi", susţine Elisabeta Szabo, o femeie de 54 de ani care face tratament de o lună. Doamna Irina este însă una din veteranii Ceragem, făcând până acum 135 de şedinţe. "Înainte să încep tratamentul, am stat la pat. Nu sunt vindecată sută-n sută, dar clar ameliorată". Toţi zic că le-ar plăcea să-şi cumpere aparatul Ceragem, dar nu şi-l permit. "Încearcă fiică-mea să strângă bani, să ni-l cumpărăm acasă", spune Szabo.

Până când îl vor avea, fiecare dintre ei merge în continuare, săptămână de săptămână, la tratament. Întotdeauna încep şedinţele prin cinci minute de aerobic, mişcare făcută ca în sălile specializate, cu antrenoare şi cu muzica dată la maxim. Iar dacă nu tratamentul propriu-zis cu aparatul, cel puţin mişcarea şi auto-sugestia îi ajută să nu se dea bătuţi în faţa vârstei...


OBLIGAŢII
Reguli stricte

14 aparatul.jpgCei care nu au mai folosit niciodată aparatul Ceragem (foto) merg cu buletinul la centru şi primesc o legitimaţie, pe care o vor prezenta la vizitele ulterioare. "Bifăm vizitele pe legitimaţie, dar asta nu înseamnă că vom zice cuiva că a venit de prea multe ori. Doar să ştie fiecare câte şedinţe a avut nevoie ca să se vindece", explică directoarea Hubner Etelka.

Toţi trebuie să poarte un tricou de bumbac şi să aibă cu ei două cearşafuri, unul pentru a-l pune pe pat, şi altul pentru a se acoperi în timpul tratamentului. Producătorii spun că aparatul nu are efecte adverse, dar nefiind licenţiat ca dispozitiv medical, nu poate fi testat de minori sau de gravide. Salonul este deschis de luni până vineri, între orele 8.30 şi 17.10 şi sâmbăta de la 7.30 la 13.30.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
rugaminte
Buna ziua as dori un nr de telefon de la ceragem oradea daca se poate, ms mult
Postat 13 Iulie 2014, 18:06 de Bront
elisabeta
Din 25 februarie 2012fac sedinte Ceragem aproape zi de zi. Ma simt foarte bine .Am somnul bun,linistit. Agitatia,palpitatia au disparut. Tensiuna arteriala sa reglat . Am un confort psihic excelent ,rabdare mult mai mult... Multumesc in primul rind lui Dumnezeu caci in marea sa indurare sa indurat si de durerile noastre fizice...din nefericire multi oameni se poarta ca si cu Harul Sau/care e tot gratis ca si ceragemul!/ adica resping,refuza fara sa stie despre ce este vorba... Multumesc Doamnei DIRECTOARE LA TOT PERSSONALUL CERAGEM! DUMNEZEUL SA VA BINECUVINEZE! cu respct si drag Elisabeta CERAGEM :-)
Postat 27 Iulie 2012, 20:30 de miclaus
ceragem
SI-N ZALAU EXISTA ACEST CENTRU VA ROG SA-L VIZITATI SA VEDETI CEVA DEOSEBIT
Postat 07 Mai 2011, 20:14 de pop alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON