URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2009, 09:42

Din şpăgar, găinar

Din şpăgar, găinar CAPUL LUI LACZI VREM! Pe capul lui Costin Laszlo (foto) mulţi sătmăreni au pus deja premiu, după ce fostul poliţist le-a cerut bani împrumut sau i-a băgat în afaceri iluzorii. Unul dintre cei înşelaţi a făcut un blog unde-l dă pe Costin drept "gangster of the day", adică infractorul zilei, descriind vrăjelile pe care fostul frontierist le foloseşte pentru a cere bani.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lupu-şi schimbă părul, da' năravul ba. În cazul fostului poliţist de frontieră Costin Laszlo zicala ar merge puţin modificată: îşi schimbă domiciliul, dar nu şi proastele obiceiuri.

După ce s-a împrumutat de la colegii frontierişti şi nu le-a mai înapoiat banii, iar apoi a pus la punct un sistem de primire a şpăgilor prin virament bancar, Costin a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Nu s-a potolit, însă. Mutat la Satu Mare, se dă agent SRI aflat într-o misiune importantă şi cere bani împrumut, lăsându-şi apoi "finanţatorii" cu buzele umflate...

În "misiune"

Costin Laszlo a ieşit în evidenţă în septembrie 2008, când pe numele său s-a depus o reclamaţie la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor.

BIHOREANUL a relatat atunci cum, între altele, Costin Laszlo a cerut 300 de euro unui contrabandist pentru a-i recupera maşina reţinută de oamenii legii, plus câteva sute de pachete de ţigări confiscate de vameşi. Laczi, cum se prezentase subofiţerul, a încasat şpaga pe card, dar nu şi-a ţinut promisiunea. După ce povestea a ajuns în atenţia DNA Oradea, Costin şi-a dat demisia din IJPF Bihor, iar procurorii l-au trimis în judecată, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Dar, dacă de justiţie a scăpat doar cu atât, pe urmele lui continuau să se afle foştii colegi poliţişti de la care Costin se îndatorase, fără a mai returna împrumuturile, precum şi şefii săi, intraţi şi ei în atenţia DNA, pe motiv că trataseră cu superficialitate cazul de corupţie al subofiţerului. Cu toate acestea, Laczi era de negăsit în Oradea. BIHOREANUL i-a aflat urma, în Satu Mare, unde, din vara aceasta, Costin face ceea ce ştie cel mai bine: datorii pe care nu le onorează!

La Satu Mare l-a cunoscut şi Sergiu, un taximetrist de 24 de ani. "Făcea frecvent curse lungi şi lăsa bacşiş bun", povesteşte acesta. Ajunşi amici, Costin, în vârstă de 30 de ani, i-a destăinuit taximetristului că a fost poliţist în Bihor, dar şi-a dat demisia pentru a lucra ca agent SRI. "Mi-a zis că e în Satu Mare într-o misiune importantă, iar ca să nu se prindă lumea, s-a angajat ca agent de pază", spune sătmăreanul, recunoscând că iniţial nu avea nicio suspiciune că Laczi l-ar minţi.

Prietenul la nevoie...

Câştigându-i încrederea, Costin i-a povestit lui Sergiu că, pe lângă munca la SRI, se mai ocupă şi de nişte afaceri bănoase. I-a zis că face rost de un transport de laptopuri de 10.000 de euro, pe care trebuie să dea doar 2.000. "L-am crezut, că doar a lucrat în Poliţia de Frontieră", zice Sergiu, explicând că i-a dat amicului, la început, 200 de euro, ca să se bage şi el în afacere. "Mi-a mai cerut bani, pentru una, alta. O dată mi-a zis că i-a murit mama şi ar vrea să ducă măcar o coroană la mormânt, dar banii lui sunt pe card şi nu se poate atinge de ei, că e un card urmărit de Poliţie". Sergiu spune că însuşi Laczi i-a destăinuit povestea cu şpaga de la Oradea, când îi explica de ce nu-şi poate folosi cardul. Doar că fostul frontierist susţinea că totul a fost o înscenare...

În total, Sergiu spune că i-a dat lui Costin 6.000 de lei, din care n-a primit înapoi nici un ban. "Nici afacerea cu laptopurile nu i-a ieşit, tot timpul spunea să mai aştept, că el nici nu mai vrea profit, îmi lasă totul mie, numai să-l păsuiesc". Şi cu aşteptarea a rămas, căci acum nu-l mai găseşte pe Laczi nicăieri. Telefonul e mereu închis, iar unde locuia în Satu Mare nu-l mai ştie nimeni...

Fără pedeapsă

Sergiu n-a fost singurul înşelat de fostul frontierist. Nici măcar proprietara la care stătea în chirie în Satu Mare n-a scăpat. "A păcălit-o să-l aştepte de 200 de euro din chirie câteva zile, apoi a dispărut", spune Sergiu, care, după ce s-a prins că amicul său era un ţepar, a căutat şi alţi oameni înşelaţi de acesta.
"Mi-a cerut 300 de euro, a zis că îmi dă 500 cu camătă. I-am dat, că-l ştiam om cu bani, umbla cu vecina mea şi zicea că lucrează la SRI", spune Costi, un alt sătmărean. Şi el a rămas cu buza umflată. "E un ordinar, am auzit prin cartier că are zeci de mii de euro datorii. Cred că toţi banii pe care i-a avut de când stă aici erau luaţi pe datorie", spune păgubitul.

Niciunul dintre ţepuiţi nu a depus însă o plângere la Poliţie. "Am aflat că e condamnat cu suspendare. Dacă fac plângere, o să-l închidă şi sigur rămân fără bani", explică Sergiu, sperând că Laczi va apărea şi îi va da măcar o parte din datorie. Culmea e că avocatul lui Costin de anul trecut, când agentul a fost acuzat de trafic de influenţă, Lucian Chiseliţă, spune că nici faţă de el Costin nu şi-a achitat datoriile. "Am reziliat contractul pentru neplata onorariului. Nu mai ştiu nimic despre individul acesta", spune avocatul.

Până să apară Costin, Sergiu a făcut un blog, unde a postat cu amănunte toată păţania lui cu fostul frontierist. Tânărul a pus pe internet inclusiv pretextele şi scuzele pe care le folosea Laczi pentru a cere bani împrumut. Poate se vor identifica şi alţii care au păţit la fel şi, cu toţii, vor găsi o soluţie pentru a-l lecui pe "agentul SRI" de obiceiul de a trăi pe banii altora...


DREPTATE PE DATORIE
Ţinut în braţe de frontierişti

Costin Laszlo, domiciliat în Săcueni, a lucrat ca subofiţer în cadrul Poliţiei de Frontieră la Diosig. De aici, a fost mutat disciplinar, la începutul lui 2008, în Oradea, pentru ceea ce avea să devină o rutină pentru el: a luat bani cu împrumut de la colegi şi nu i-a returnat. Ajuns la Oradea, l-a întâlnit pe Viorel Mera, căruia poliţiştii de frontieră i-au confiscat maşina şi câteva sute de pachete de ţigări de contrabandă.

Costin i-a cerut lui Mera să-i vireze în cont 300 de euro, garantând că-i aduce înapoi şi ţigările, şi maşina. Mera i-a virat banii, dar Costin a dispărut. Nervos, contrabandistul l-a reclamat la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră, însă cum plângerea era doar pe numele de Laczi, şeful de atunci al IJPF, Dumitru Luncan, nu i-a dat atenţie. Nici Cătălin Bârzanu, şeful Biroului de Cercetări Penale, nu a luat reclamaţia în serios, motivând că nu putea să ştie cine e Laczi.

Scandalul a izbucnit abia când cazul a intrat în atenţia DNA Oradea, procurorul Ioan Moldovan catalogându-l drept "un exemplu tipic de corupţie şi unul de acoperire a ei".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
nu
nu am sta ... numa ma mintea sa ii dau bani ca avem de platit chiria si intretinerea.... si cred ca nu o platit nimic...
Postat 17 Martie 2014, 21:59 de luci
nu
nu in zona decebal. dc? si acolo o dat teapa ca si mine?
Postat 17 Martie 2014, 21:57 de luci
cantemir
Ai stat cumva cu el in Cantemir?
Postat 14 Martie 2014, 08:26 de anonim
si pe mine mi-a tras tapa
Si eu am patit-o eu , nu e o suma mare dar vreau sa sa plateasca cu riscul de a nu-mi recupera nimic. Am stat cu el in chirie si a profitat de mine si m-a miniti si am luat bani de la prieteni ca sa il ajut si m-a lasat cu ochii in soare si fara cateva lucruri . Ultima data era la Oradea.daca nu ma cauta, desi sunt sigur ca o sa citeasca acest comment, atunci o sa il caute politia.
Postat 13 Martie 2014, 23:15 de luci
si eu ma numar print voi
Cred ca sunt cel mai prost om de pe pamant ca i-am crezut, minciunile din pacate nu sunt singurul, desi nu stau in oradea, am luat tzeapa. Mi-a promis ca imi face rost de masina (din cele confiscate de politie in Bucuresti ca are relatii pe acolo) sub pretul pietei si eu am pus botul.Din pacate vad ca nu sunt printre singurul care am tepa. Momentan din cate situ eu e tot in oradea,se foloseste de preteni si ii minte, da tepe in continuare la proprietarii de apartamente, preteni, cunostintze.Din cate stiu .Momentan el umbla prin Oradea, Cluj, Bucuresti,Arad,Satu Mare si Ungaria.
Postat 24 August 2013, 11:45 de SiEuAmPatit-o
laszlo
mergeti la politie ...dati o declaratie si asa va fi prins.nu conteaza ca nu aveti dovada,mai multe plangeri cu atat mai bine,asa il va cauta politia.va multumesc
Postat 21 Februarie 2013, 22:18 de costin
Costin Laszlo
acest "Lotzi","Laszlo",sau cum se mai numeste,nu inteleg de ce continua aceste inselaciuni fara sa fie prins?Pentru ce se platesc impozite daca nu sunt organele competente in masura sa faca ceva?Am patit si eu acelasi lucru,o paguba de 300 de euro,recunosc,k si din vina mea,din vina naivitatzii mele...Acum ma intereseaza ce se poate face pt a stopa acest infractor,astept sugestii,daca doar asa s poate face dreptate....
Postat 25 Noiembrie 2012, 23:44 de Arad
daniela
deci fat frumos joaca la cazinou...banuiam.oare pt omu asta nu exista o lege?de atata timp sa-ti bati joc de atatia oameni si sa nu platesti pt ce ai facut...da sau mai nou ameninta ca o sa-si traga un glont in cap si inainte mai impusca 10,,,,cat de bolnav si retardat poate sa fie incredibil!e un mimeni si nimic nu este acceptat nici macar de familia lui.un parazit in societate!!
Postat 21 Octombrie 2012, 13:15 de tzeparu
sergiu
DECI : asta e problema ,laczi se plimba ,intalneste oameni noi ,se imprietenesc, cere bani ,ii joaca la casino si iar cere bani fara rusine. iar cand vede k nu mai merge vine cu vrajeli:<< NU MAI SUPORT! O SA MA SINUCID,MA ARUNC DE PE UN POD ! sau cea mai tare :P AM TUMOARE PE CREIER!! adica ea mai tare a fost asta : A MURIT MAMA MEA ,DAMI TE ROG 100 DE EURO CA SA CUMPAR SI EU O CORANA>> Tatal lui a ramas crucis cand a auzit toate astea
Postat 21 Octombrie 2012, 01:56 de sergiu ioan
sergiu
pffffhai da oare cine sunt oamenii astia care scriu atata bine de preasfantul laczi :)) cica nu il cunosc bine !!!! uitate mai sus ce scrie in acest articol !!! nu sunt povesti ci e adevarul gol golutz pin care am trecut cu \" dragul meu amic \" supermega \"prea sfantul\" laczi , bagami-as .......... ............. ..................... ............... ............... ................................ ...................... ................... .............. .......... ............ si inca nici nu e tot prin cate am trecut cu el . dar pur si simplu mi-e rusine pt ca am putut sa fiu atat de prost si fraier . vroiam si eu sa-l ajut , credeam ca fac o fapta buna, dar cand am vazut k el defapt se c**a in sufletu meu, m-am enervat si am sunat la ziar ,cu speranta k recuperez ceva bani de la el. din pacate are atatea datorii k nu se mai poate scoate din ele. am dat de tatal lui care a marturisit k baiatului intradevar cere bani si pe urma uita sa inapoieze . pana si el platea datorii dupa laczi, a zis k mi-ar da si mie dar tocmai a facut o rata la banca ca sa plateasca datoria , unui vecin.
Postat 21 Octombrie 2012, 01:46 de sergiu ioan
daniela
da tu de unde atat tupeu sa scrii asta??omu asta merita nu doar sa fie tarat prin *.merita o lectie care sa-l lecuiasca de tomoare care oare pe creier imaginara bineinteles,toti santem mincinosi si el un om asa cinstit incat noi de prosti am scris ce am scris,laso balta ma faci sa rad indiferent cine esti.se stie ca e un vierme infect,de aiai se tot scrie aici.sa nu uitam ca nimic nu tine la infinit iar lui i sa cam terminat binele
Postat 19 Octombrie 2012, 01:08 de tzeparu
sergiu
DE UNDE AVETI ATATA TUPEU MINCINOSI CE SUNTETI....PRIMA DATA INVATATI SA SCRIETI SI DUPA AIA SA PT PERMITE SA FACETI DE TOT RAHATUL PE CINEVA PE CARE NICI NU CUNOASTETI CU ADEVARAT......
Postat 18 Octombrie 2012, 13:01 de angi
gunoiul
stati linistiti ca e urmarit deja.asa o sa o pateasca incat o sa ajunga la spitalul lui imaginar....cu probleme pe creier.
Postat 17 Octombrie 2012, 20:02 de marisa
sergiu
vad ca mai traieste acest om cinstit ,:D ,dupa cum ii zice dl cura ioan :P nu vrei sa te opresti asai laczi draga? stai linistit ca lumea asta e prea mica si oricum dau de tine!!! mai devreme sau mai tarziu ,dar tot ne vom intalni :DDD doar sa nu uiti cat trebuie sa-mi dai :DDDDDDDD
Postat 10 Octombrie 2012, 11:47 de sergiu ioan
tzeparu
cautama te rog pe facebook.dana zdena sau id meu dana_gabrian
Postat 09 Octombrie 2012, 12:09 de daniela
---
am fost si eu fraierita
Postat 09 Octombrie 2012, 11:51 de fraiera
---
Daniela vreau sa vorbesc cu tine...cum pot sa dau de tine?
Postat 09 Octombrie 2012, 11:21 de fraiera
tzeparu
daca era un om extraordinar numele lui nu ajungea aici.si un om bun si extraordinar nu minte ata nu se foloseste de femei ca sa obtina o suma de bani mintind ca e in spital si ca are un cheag de de sange pe creier,e normal sa minti in halu asta??si eu il cunosc foarte bine,nu e decat o javra de om care nu ar muncii nimic doar ar traii de pe ura altora.oameni corecti si extraordinari nu ajung prin ziare cu titluri spagar gainar.intradevar putea sa aibe o altfel de viata daca se oprea cand trebuia.dar nu are o limita continua cu minciuni.eu sper ca intr-o zii sa plateasca pentru tot!!!!
Postat 18 Septembrie 2012, 15:11 de daniela
illuzie
tot respectul.....nu stiu cine esti....dar eu am urmarit fiind avocat toate activitatiile lui si stiu ca este un om care a trecut prin foarte multe.....si avand in vedere greutatiile lui....totusi a facut fata la toate....si si-a achitat datoriile.....si sunt sigur ca si tu o sa primesti...pacat ca toata lumea trage in jos.....este un om extraordinar.....doar ca la lume e mai usor sa ingroape decat sa urmeze o cale amiabila si sa duca ceva la bun sfarsit.....toti am gresit in viata ....unii mai putin..altii mai mult....dar asta nu inseamna ca nu e om bun......dar fiecare vede altfel acest subiect.....
Postat 18 Septembrie 2012, 11:36 de cura ioan
teparu
pai numai femeile pt ca de ele poate sa profite...ce datorii si-a achitat??fata de mine inca nu.ma mintit timp de 6 luni ca lucreaza ba la S.R.I ba cica are restaurant ba una ba alta.minte ingrozitor de mult si se foloseste de cine si cum poate,din puctumeu de vedere are probleme psihice !!!!
Postat 18 Septembrie 2012, 01:52 de daniela
illuzie
acest om este un om cinstit...pacat ca numai femeile au aceasta parere despre el.....este foarte usor sa acuzi pe cine nu cunosti.....el toate datoriile lui a achitat...si acum cine nu areusit sa cunoasca mai bine face illuzii desarte.....este cel mai usor sa faci rau la cineva....dar bine....mai greu......pacat ca asa sunt oamenii in ziua de azi.....
Postat 17 Septembrie 2012, 23:37 de cura ioan
teparu
costin laszlo adresa lui actuala in oradea.cantemir.str fagarasilor 136 nr de tel 0743366206.un nenorocit care la-am cunoscut pe un site atentie mare fetelor.iam dat 15 mil si de 4 luni nu maipot sa scot bani de la el.e inadmisibil ca un nenorocit ca acest om sa fie inca liber nu se poate asa ceva.un mincinos ordinar!!!sper sa vada cine trebuie acest comentariu pt ca nu se poate ca oameni ca el sa continue si sa nu plateasca pt toate
Postat 10 Septembrie 2012, 23:57 de daniela
anonim
mincinosi sunteti......vreti sa luati bani de pe el de aia ingropati? totul e o minciuna....eu il cunosc personal....astea sunt vrajeli de doi bani......
Postat 14 Septembrie 2011, 01:12 de anonim
anonim
recent nr de a lui 0757808317 fetelor aveti grije dar va promit ca in curand o sal vedeti la tv
Postat 23 Iunie 2011, 13:34 de mare tepar
anonim
recent nr de a lui 0757808317
Postat 23 Iunie 2011, 13:33 de mare tepar
anonim
recent nr de a lui 0757808317
Postat 23 Iunie 2011, 13:33 de mare tepar
singur si dereglat
se tot plimba omul asta .a trecut si prin mures .dar cu putina ambitie poate fii prins .e prin oradea ,lefter si tzepar .tepuieste femei agatate de pe site uri deci aveti grija fetelor ca ramineti cu gust amar dupa ce pleaca .circula cu trenul ...sper sa mai aiba si altele inspiratia de al verifica inainte de a pune botu
Postat 25 Noiembrie 2010, 10:17 de teresa
pericol social
NR RECENT A LUI LASZLO ESTE 0755663118.
Postat 23 Noiembrie 2010, 23:26 de alina
matilda
0762560671 , 0756386219 acestea sunt numerele lui loci recente , imi pare rau de cei pe care i-a inselat , sper sa va foloseasca..., acum e prin Arad
Postat 22 Iulie 2010, 16:20 de bonchis
AJUTOR
daca stie cineva ceva in legatura cu laczi dati un coment
Postat 15 Aprilie 2010, 12:56 de sergiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON