URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2016, 11:30

Cinci motive pentru ca bihorenii să voteze candidaţii PNL la alegerile din 11 decembrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe lângă programul naţional al PNL şi al premierului Dacian Cioloş, pe lângă echipa de oameni bine pregătiţi propuşi ca viitori parlamentari, PNL Bihor se prezintă în faţa bihorenilor şi cu un program ce vizează problemele concrete ale judeţului. Acesta urmăreşte cinci priorităţi care, dacă sunt soluţionate, vor face ca ritmul de dezvoltare început în perioada în care Oradea şi Bihorul au fost conduse de liberali să continue şi să se reflecte în bunăstarea oamenilor.

Pe lista PNL Bihor pentru Senat candidează pe primele două locuri Popa Cornel, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, şi profesorul universitar Suciu Nicolae, iar la Camera Deputaţilor pe primele patru poziţii candidează Ghilea Gavrilă, Cherecheş Florica, Cupşa Ioan, actuali parlamentari, şi avocatul beiuşean Kiss Janos.

Direcţii prioritare pentru dezvoltarea judeţului Bihor

Infrastructura este un domeniu în care administraţia PNL din Bihor a început deja numeroase proiecte, ca de pildă legătura municipiului Oradea cu viitoarea Autostradă Transilvania, dezvoltarea Aeroportului, realizarea şoselelor de centură Beiuş-Ştei şi Aleşd, terminalul intermodal rutier-feroviar de mărfuri Oradea. Dar aceste proiecte trebuie sprijinite şi de viitorul Guvern.

Motivul pentru care PNL Bihor vrea modernizarea infrastructurii este întemeiat. "O infrastructură bună nu-ţi garantează dezvoltarea, dar o infrastructură proastă te trage înapoi garantat. E important să legăm Oradea şi Bihorul, rutier, aerian şi feroviar, atât de Bucureşti, cât şi de Europa", explică Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea şi preşedintele PNL Bihor. "Liberalii şi-au făcut întotdeauna datoria faţă de Bihor, noi am adus judeţul pe locul I în Regiunea Nord Vest şi locul IV în România la fondurile accesate pentru investiţii, iar datoria noastră e să continuăm proiectele începute. Când am fost la guvernare am adus peste 160 milioane euro pentru 22 localităţi din Bihor, iar când am condus judeţul am adus 109 milioane euro pentru infrastructură", spune Cornel Popa, fostul preşedinte al CJ Bihor şi al PNL Bihor.

PNL Bihor vrea locuri de muncă mai multe, mai bine plătite şi mai aproape de case pentru bihoreni. "Nivelul de trai a crescut în Bihor şi datorită liberalilor, care şi-au făcut datoria în administraţie. PNL Bihor susţine crearea unei reţele de parcuri industriale în judeţ, prin care să se înfiinţeze noi locuri de muncă aproape de casele oamenilor. Salariile vor creşte pe măsură ce munca va fi din ce în ce mai calificată şi eficientă. Vom sprijini antreprenorii locali, investitori care dau stabilitate economiei judeţului", arată deputatul Ioan Cupşa.

Educaţia trebuie să răspundă necesităţilor de pe piaţa muncii, de aceea susţinem şcolile de meserii şi Universitatea. "Vrem să dotăm mai bine şcolile profesionale şi vom face demersuri pentru ca elevii din mediul rural să beneficieze de masă şi cazare în internate. Un proiect important este realizarea unui campus universitar modern, aşa încât Universitatea din Oradea să fie cât mai atractivă şi să creştem numărul studenţilor care vin din alte judeţe şi al absolvenţilor care rămân acasă", este mesajul deputatului Florica Cherecheş.

PNL Bihor propune continuarea investiţiilor în sănătate, pentru spitale bine dotate, medici pregătiţi şi servicii de îngrijire a pacienţilor cât mai ridicate. ,,Profesorul Suciu Nicolae a demonstrat excelenţă în activitatea sa de medic şi l-am invitat în echipa PNL Bihor ca să avem soluţii şi mai bune pentru sistemul de sănătate local şi naţional", spune Ilie Bolojan. "Mama, tatăl şi copiii sunt baza societăţii. Voi lucra, la fel ca până acum, pentru a dezvolta servicii medicale de calitate. Voi milita pentru ca societatea să respecte familia sprijinind-o concret, pentru ca viitorul ţării să fie cel meritat", arată medicul aleşdean Suciu Nicolae, profesor universitar, director al Institutului Naţional de Ocrotire a Mamei şi Copilului şi al Maternităţii Polizu din Bucureşti.

PNL Bihor vrea dezvoltarea turismului şi agriculturii deoarece punerea în valoare a produselor de calitate şi a atracţiilor turistice pot stimula dezvoltarea judeţului şi a ţării. "Urmărim îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul cadastrului, vrem legi care să înlesnească intabularea proprietăţilor, iar prima intabulare să fie gratuită", spune avocatul Kiss Janos.

"Numai un Guvern cu oameni competenţi, oneşti şi harnici poate implementa proiecte importante. Niciodată când a condus stânga în Bihor nu s-a realizat niciun proiect important. PNL Bihor are candidaţi bine pregătiţi şi un program serios", arată senatorul Ghilea Gavrilă.

Miza pentru Bihor

Invităm bihorenii să se prezinte la vot şi să voteze PNL. Vrem un Guvern care să sprijine proiectele Bihorului, nu unul care le sabotează sau în cel mai bun caz le neglijează, cum a făcut PSD. Dacă va câştiga PNL îl vom avea premier pe Dacian Cioloş şi proiectele noastre vor avea susţinere. Dacă va câştiga PSD, din păcate, judeţul nostru nu va conta.

Administraţia PNL din Oradea şi Bihor a creat condiţii pentru a creşte bunăstarea locuitorilor. Asta trebuie să facă şi un guvern: să creeze condiţii pentru dezvoltare. Aveţi de ales între PNL care creează condiţii pentru dezvoltare şi PSD care susţine că oamenii o vor duce bine fără să facă nimic, ceea ce nu este posibil în nicio ţară din lume.

Bihoreni, alegeţi deştept ca să vă fie cu adevărat bine!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
Zimbrii vs. Bi-zonul
Odată cu Revoluţia din Decembrie `89, reintroducerea în circuitul civil a zimbrului a devenit un scop în sine. După intrarea în NATO şi aderarea la U.E. a fost nevoie de compatibilitate cu dotările Alianţei Nord-Atlantice. Aşadar, a fost aclimatizat bizonul. Răspândirea a devenit necontrolată şi, de la stilul de condus la modul de exprimare, “făcea sens” liberalizarea bizonilor. Au avantajul net al protecţiei statului minimal şi al staulului sub cerul liber – deghizat în libertatea de exprimare. ONG-urile, majoritar protestante (pentru drepturile animalelor) au avut grijă ca gardurile grădinilor zoologice să îngrădească cetăţenii. Am ajuns să şi plătim ca să-i putem vedea cum se reproduc în (spaţiul) public. Asistăm acum, la revenirea la sentimente mai bune pentru tot ceea ce este romanesc. Varietatea americană a familiei bovidae, bizonul, nu a fost încă domesticită, motiv pentru care bizonii care nu au fost exterminaţi, au fost plasaţi în rezervaţii. Zimbrul (bison bonasus), în schimb, a fost modificat genetic convenabil. La 1920 doi îngrijitori (germani) au încercat experimentul invers, bazându-se pe atavism (concept pre-Darwinian) în care trăsăturile primitive pot reapărea , acela de a obţine din vaci, bouri (zimbri). Experimentul, parţial reuşit, a fost reluat odată cu nevoia de deplasare mai rapidă în trafic. Efectele negative ale reuşitei sunt refelctate de apariţia viţelului şi a boului, rude de care bizonul nu „beneficiază”. După ce bizonul instituţionalizat, derivat din bi-intelectual (evident cu două diplome, simultane), ne explica pericolul ce stă în calea înmulţirii speciei, şi anume, menţinerea infrastructurii păşunilor la stadiul actual, acum, este suplinit de un viţel şi un bou care explică subdezvoltarea prin caliatea slabă a păşunilor şi a nivelului de grai.
Postat 22 Noiembrie 2016, 14:13 de eutanasiu
Vrei sa fii complice?
Un popor care voteaza corupti, impostori, hoti si tradatori nu este victima! Este complice! George ORWELL (1903-1950)
Postat 17 Noiembrie 2016, 11:32 de pinonel
TACTICI
"....Startul a fost dat de PNL, care a început să ironizeze toate mesajele video ale liderilor PSD, iar apoi a intrat în joc Dacian Cioloș, care a explicat că el chiar conduce ”Guvernul ZERO”, dar se referea la zero corupție, zero bani furați etc. Unul dintre mesajele preponderente ale PSD a fost cel în care numea Guvernul tehnocrat ”Guvernul ZERO” pentru că au avut o rată scăzută de absorbție a fondurilor europene. În perioada imediat următoare este așteptat să iasă președintele Klaus Iohannis cu un mesaj extrem de dur împotriva PSD, un mesaj care va întoarce o serie de arme folosite de PSD în această campanie. Strategii echipei PNL-Cioloș-Iohannis au gândit această strategie în doi pași. Dacă vor reuși să forțeze PSD să-și schimbe mesajele, în perioada următoare vor începe atacurile la adresa guvernării Ponta. Toate minusurile Guvernului Ponta vor fi scoase în evidență, totul în raport cu un an de activitate al lui Dacian Cioloș...." ( presa on line )
Postat 17 Noiembrie 2016, 08:38 de TDS
...cenzura..
....comentariul meu a fost sters....vad ca adevarul doare pe unii....las' ca merge si asa....traiasca PCR-ul ...si angajatii sai....
Postat 16 Noiembrie 2016, 21:23 de ironi-k
Când Bizonul descoperă Bosonul (Higgs).
Comportamentele sunt similare mergând până la a fi descrise matematic de aceeaşi ecuaţie. În timp ce Bosonul Higgs a fost căutat în Elveţia încă de la inaugurarea acceleratorului Large Hadron Collider, la noi, Bizonul, nu mai poate fi căutat din motive de surpare a tunelului de sub Dealul Ciuperca. Maxima "O infrastructură bună nu-ţi garantează dezvoltarea, dar o infrastructură proastă te trage înapoi garantat” este cel mai bine ilustrată tocmai de comportamentul „acceleratorului” deal. Dealul express. Prin scoaterea la lumină a cercetărilor locale subterane, descoperim infrastructura şi toate legăturile ei. Asemenea legăturilor acceleratorului Large Hadron Collider căruia îi lipseşte tocmai legătura cu Bihorul (restul fiind asigurate chiar din faza S.F. – science fiction, în acest caz) şi Oradiei îi lipsesc „doar” legăturile. Avem aeroport, nu avem curse. Avem centură, nu avem autostradă. Avem gară (până se termină drumul expres), nu avem linie electrificată. (În master planul revizuit, zice-se că vor electrifica drumul expres care are o cotă suficient de înaltă pentru a favoriza deplasarea maşinilor electrice propulsate prin inducţie). Dacă nu se întâmpla fisiunea dealulului, poate că eram pe traiectoria fuziunii Bucureştiului cu Europa. Electronul, încă liber, „dă ture” pe la Bucureşti.
Postat 16 Noiembrie 2016, 21:18 de eutanasiu
Nea Ilie, lămureşte-ne!
Programul ăsta e un(ul) soft?
Postat 16 Noiembrie 2016, 20:13 de eutanasiu
Domnule derutat cup-şi-aşa
Pornesc de la premisa că fiecare v-aţi „editat” mai întâi zicerile. Ca vorbete, absolvent de drepţi fiind, sunteţi „pas passable”. La fel ca idolul Ilie, nu ştiţi când se foloseşte reflexivul. Toţi aveţi o problemă cu asta. Dacă nu e aşa, înseamnă că ceea ce susţineţi chiar este adevărat. Asta ar fi şi mai grav! Dacă nivelul de trai în Bihor a crescut „şi” datorită liberalilor, „se cuvine” să ne spuneţi şi datorită cui a mai crescut! Dacă susţineţi crearea unei reţele de parcuri industriale în judeţ (fără a explica, măcar sumar, ce înseamnă „reţea”), vă întreb unde e reţeaua în Oradea? Din ceea ce guriţi se înţelege că tocmai reţeaua ar trebui să înfiinţeze locurile de muncă (aproape de casele oamenilor), semn că extinderea reţelei a ajuns până în dreptul fiecăruia dintre noi. Acum ar urma branşamentele! Probabil că zona unitară o veţi defini în funcţie de votul acordat. Când să faceţi şi voi ceva, gata, apelaţi la reflexiv! „Să se înfiinţeze”, ele, locurile de muncă! Singure! Cu calificarea forţei de muncă, fiţi mai atent! Vă ciocniţi neuronul cu cel al masterandei Cherecheş! Investitorii, la rândul lor sunt din start împărţiţi în cei care „dau” şi cei care nu cotizează. Magistrală e susţinerea şi sprijinul condiţionat acordate celor care dau constant (stabil). Sper să ne mai onoraţi cu „programul”, că nu pare „încărcat”. Deocamdată.
Postat 16 Noiembrie 2016, 18:51 de eutanasiu
@eutanasiu
Al naibii soft, daca numai spaga pt. sefuta aia de la aep a fost de 220.000 de euro! Vorbesc de spaga despre care se stie.
Postat 16 Noiembrie 2016, 16:42 de pinonel
HODIE MIHI, CRAS TIBI
Teoretic, Falcă ar trebui să-l sune pe Dragnea. Inginerul General Opriş ar asigura 4G convorbirea. Aşa cum a trecut Referendum-ul, (ne) vor trece şi "parlamentarele". Nu e pe bază de soft, soft-ul e de bază! (La această oră sunt foarte puţini cei care cunosc ce soft a fost achiziţionat şi cum se foloseşte. Ceva (mai multe) mă face/fac să cred că ştiu asta doar cei care l-au achiziţionat.) Vorba ficusului teutonic: "vom vorbi la momentul potrivit!"
Postat 16 Noiembrie 2016, 15:27 de eutanasiu
QUOD LICET IOVI NON LICET BOVI
@eutanasiu: Probabil vom afla că Geonă a ieșit pe bune Președinte și că Referendum-ul din 2012 a trecut ! Cum zicea PNL-ist-ul Adriean ? Viorică, hai că-ți dăm noi rezultatele că le avem. O fi fost pe bază de soft ? De la Ana Maria ?
Postat 16 Noiembrie 2016, 14:44 de TDS
@tsd
Despre penelei si pisdei stiu cati bani (nu) fac, deci nu-i voi vota. Votez usr pe principiul raului mai mic, nu vreau sa stau acasa si sa vad cum o mana de idioti (imi) decid soarta. Ai vazut la locale, pnl a obtinut cu doar 42.241 voturi, 57,6%, 2/3 din consilieri,cand de fapt au fost votati de numai 22% din numarul total de alegatorilor!!! Si cu DOAR 22% taie si spanzura!
Postat 16 Noiembrie 2016, 14:38 de pinonel
@TDS
Ba da! Acum vom afla, probabil, despre ce s-a întâmplat în 2008, 2009 ... 2013. Ficusul de la Cotroceni a anunţat deja că 2014 nu intră la verificat.
Postat 16 Noiembrie 2016, 14:33 de eutanasiu
SOFTU' MA-SII !
@eutanasiu: Asta cu soft-ul e valabilă să răstorni un 50,5% la 49,50% ! Dar la diferențe mai mari? În plus eu tot nu pricep, ce se întâmplă cu Procesele verbale de numărare a voturilor ? Softul e soft dar rămân aceste procese verbale. De acestea nu se mai ține cont?
Postat 16 Noiembrie 2016, 14:29 de TDS
Cu noul „soft”, tocmai achiziţionat, AEP va decide dacă aţi votat sau nu! Evident că va decide şi cu cine aţi votat.
Votul mai are relevanţă numai din punct de vedere al „legitimităţii” celui care se declară câştigător. Aceasta este adevărata miză a alegerilor. Din cauza prezenţei la vot, cel mai probabil, se va ajunge la Noul USL după modelul Noul PNL. Nu pot să uit perioada în care la loc de frunte în PNL era nea Gigi. Becali. Membru în Comisia Juridică! Ce garanţie prezintă PNL că nu-l înlocuiesc pe Dinu Patriciu cu multiplicaţii lui Dinu Păturică aflaţi, la discreţie, pe liste. Cu şase luni în urmă, Cherecheş, supervizat/selectat de Bolojan, din puşcărie, ne transmitea: „Îmi susţin mama!” Tot atunci PNL „ ne apăra sărăcia şi nevoile şi neamul … de PSD”! Asta da propunere liberală: ne apără sărăcia! Nici PSD, redus şi el în multe sensuri, nu a reuşit să fie „atât de vizionar”. Ar mai fi ceva motive ca să nu-i legitimaţi pe niciunii la viitorul club al transferurilor. În plus, nu vi se va putea reproşa (ca de obicei) că alegătorul e de vină.
Postat 16 Noiembrie 2016, 14:19 de eutanasiu
PE SCURT
@moise: Nu e ușor de spus ! Pentru că nu pretind spre exemplu, că PSD-ul e perfect ! Că nu e ! Să nu crezi cumva că sunt căzut în limbă după toți candidații PSD din Bihor ! Iar voi fi luat la ochi de unul sau altul dar nu mă interesează. Pur și simplu cred că doctrina de centru stânga este mai potrivită pentru România ! Și nu este vorba despre a asista pe cineva social ! Și nici atât nu e vorba despre o apropiere de Moscova ( Viktor Orban e de stânga ? ). Sunt convins că nu Dragnea va fi propunerea de premier ( chit că acea condamnare e total deplasată dar ea există ). În două – trei propoziții generale sigur nu te-am convins. Dar hai să zicem că eu votez PSD și pentru a nu ajunge la guvernare PNL-USR-PMP! Pe principiul: “aleg răul mai mic” . Că și în USA s-a practicat metoda ! Hai cu Hilary să nu iasă Trump. Deci să nu creadă nimeni că în alte părți nu se practică....În rest să ne convingă candidații ( deși evident eu știu de multă vreme cu cine voi vota...)
Postat 16 Noiembrie 2016, 14:09 de TDS
sunt altii?
Nici eu nu i-as vota, ca nu imi plac Gorghiu (mai ales), Blaga (bine ca am scapat de el), dar nu am pe cine, cu usr nu ma risc, nu imi place sa ma arunc in necunoscut, la pmp nu ma gandesc, psd nu imi plac din principiu, alde e totuna cu psd. Dati-mi argumente de ce as vota cu altii, nu de ce sa nu votez pnl (aviz TSD)
Postat 16 Noiembrie 2016, 13:45 de moise
NU-I MUIERE CU NĂFRAMĂ
@pinonel: S-ar putea ca USR să fie o și mai mare MIZERIE ! Prea s-a dedulcit la Bechtel Clotilde Marie Brigitte Armand Moroianu ! Prea și-a pus pe liste socrul! Prea nu au nici un program, ba nici o idee economică ! Și asta e adevărat că dacă nu va lua voturi s-ar putea ca Nicușor Dan să înceapă să plângă ! Așa ceva !
Postat 16 Noiembrie 2016, 13:45 de TDS
Preşedintele Autoritatăţii Naționale pentru Calificări, Tiberiu Dobrescu: „Avem calificări în învățământul superior cărora nu le corespunde nici o ocupație” – (Şcoala vocaţională sau vocaţia şcolii)
Privind la prezidiul de la lansarea candidaţilor PNL, constat că succesul se măsoară în hârtii, sub formă de bancnote, uneori transformate şi în felurite diplome. Toţi par a avea ideea "hârtiei salvatoare" adânc înrădăcinată în subconștient. Acum o regăsim şi sub formă de „program”. Caracterizându-şi programul, el este, evident, unul de succes. Autorul programului a rămas necunoscut, cel mult colectiv (din perspectiva unei răspunderi, penale). Când te apuci să scrii un astfel de program, de ce o faci şi ce vrei să obţii? Pentru a avea „succes", poate fi un răspuns. În consecinţă, este obligatoriu să definim succesul. Dacă a avea succes înseamnă "a avea", fără a ține cont de "cum" ai ajuns să ai, obţinem tot ceea ce urâm mai mult acum în jurul şi „deasupra” noastră. Corupția este mama lui "a avea", prostia şi/sau acceptarea asigurând toate mijloacele necesare şi posibile. Tocmai de aceea, succesul ni se înfăţişează azi sub forma unor manipulatori agramaţi care „au”, ascunzând sau evitând să explice modul în care au ajuns să aibă. Caracterul, onoarea şi cinstea, cele care definesc modul în care ajungi să ai, lipsesc.
Postat 16 Noiembrie 2016, 13:39 de eutanasiu
pnl si psd/aceeasi mizerie!
Liberalii astia sunt o adunatura de tradatori. Amintiti-va de Guţӑ Tătărescu, liberal de frunte din perioada interbelica si cum a facut el parte din guvernul comunist al lui petru groza. Mai in zilele noastre presedintele liberalilor radu campeanu a fost cel care s-a imbiat la ilici iliecu sa-l ia la guvernare. Tariceanu a guvernat sustinut de psd, apoi urmasul lui, al lui cӑcӑrӑu, impreuna cu celalalt jeg national au pus bazele celei mai odioase aliante, usl. Mi-e scarba cand il vad pe birtinez cum se injura cu pesedeii, el, care umpluse orasul acum doi ani cu afise in care ,,garanta" pt. jigodia de ponta!!! N-am votat si nu voi vota niciodata nici pnl, nici psd, parafrazand un citat celebru, nu iubesc tradarea si-i urasc pe tradatori. Voi vota usr!
Postat 16 Noiembrie 2016, 13:27 de pinonel
Trei programe sub platformă.
După „prezentarea” programului naţional inexistent al PNL (sau netipărit încă – de frica plagiatului sau de frica răspunderii) şi a platformei premierului Csaloş, PNL Bihor ne prezintă un al treilea program cu cinci „direcţii” prioritare care aduc aminte de cincinalul în patru ani. Varza de Bruxelles este cu atât mai „străveziu” tăiată Julien, cu cât direcţiile pentru Bihor se dovedesc că trebuie îndeplinite de Guvern şi că scările de incendiu ale platformei le revin pompierilor locali. Platforma, la rândul ei, reprezintă cel mult opisul cărţilor care ar fi trebuit mai întâi citite pentru a putea scrie un program. Aşa, seamănă cu procedurile de absorbţie a intereselor Uniunii Europene. Ce ironie! Pentru prima dată scriitorul compunerii electorale a PNL a folosit corect reflexivul „să se reflecte”. În schimb, folosind tot corect, înaintea zicerii, conjuncţia „şi”, a anulat toată valoarea (reală) de întrebuinţare a bunăstării (oamenilor).
Postat 16 Noiembrie 2016, 13:18 de eutanasiu
PRECIZAREA MEA
@suporter_oradean: Aici vorbim despre Oradea, nu despre Reșița sau Timișoara sau Cluj Napoca ! PS: Și se scrie " a-ți demonstra " ....( înclin să cred că nu a fost vorba despre tastatură ).
Postat 16 Noiembrie 2016, 13:07 de TDS
o precizare Tds
Pentru ati demonstra ca habar n-ai ce zici,legat de circulatia ingrozitoare din oras , mergi in Timisoara,Arad sau Cluj cu o masina( chiar daca nu ai permis,roaga pe careva )si compara cu Oradea,plus locurile de parcare ( si nu doar in centru orasului care in Europa de vest e peste tot cu piete pietonale ).Nici nu vreau sa-ti mai zic ce mi-au zis azi vara niste resiteni despre Oradea, te-ai face mic,mic....hai ca serios pierd vremea...
Postat 16 Noiembrie 2016, 12:59 de suporter_oradean
VARZA
@suporter_bihorean: Nu mă dau în vânt după varză ! Și în Toboliu e peneleul Pavele ( căruia din motive necunoscute mie i se spune Paly ). Ce naiba, coumnă liberală dacă acolo a ieșit și Iohannis ( mă rog, dacă poate crede cineva așa ceva....)
Postat 16 Noiembrie 2016, 12:54 de TDS
@tds
au inceput marii latrai rosii(comunisti) in frunte cu cotofana imaculata. urmeaza altii care inexplicabil au pierdut startul: eutanasiatul, pioneza, grigore, clovnultrist, aghaurr, vocilebihorului29 si altii nu atat de vocali. spor la latrat. caravana trece. abia astept sa vad cu ce vine pesdeul ca sa pot rade bine.
Postat 16 Noiembrie 2016, 12:53 de User anonimizat
????
@suporter_oradean: Spune-mi-le numai mie ! Pe mail.....Dar mai adauga un punct, un răspuns la întrebarea: Chiar ai impresia că așa, pur și simplu, fără nici un motiv ( întemeiat ) mi s-a pus mie pata pe Bolojan ?
Postat 16 Noiembrie 2016, 12:51 de TDS
Hhahaha
hahahahahaha ce gluma buna....
Postat 16 Noiembrie 2016, 12:42 de Tinas
ce plictiseala
Marmota invelea ciocolata in staniol.10 medici din 10 ar recomanda camamsa de forta pt Tds...A inceput de la Turbogiratia din 2009,suntem aproape in 2017 si respectivul cu trabucul in coltul gurii spumega la fel.Cam cate persoane ar fi interesate de ce zice Tds....poate agenta termica...Oare cum ar arata satul Toboliu cu Tds primar,ar rupe la productia de varza. As putea zice si eu 20 de motive pt are Tds e paranoic,dar ar fi pierdere de vreme.
Postat 16 Noiembrie 2016, 12:42 de suporter_oradean
OAMENI ȘI FAPTE...DE CARE SĂ FUGI
Încă 20 motive care țin de persoana lui Ilie Gavril Bolojan, secretarul general al PNL ! 1. Ciuperca 2. CET-ul ( lipsa căldurii corespunzătoare și a apei calde, întreruperi excesive ) 3. PNL-lizarea deșănțată a PMO ( se poate admite un procent dar totuși, 100%...) 4. Problema arhitectului șef nerezolvată de ani de zile ( prietenii știu de ce) 5. ASCO, anexă a PNL ( vezi manifestările organizate pentru pensionari, veterani, etc. La care participă NUMAI peneli / de regulă Cherecheș&Cupșa ) 6. Problema câinilor ( în context condamnarea medicului veterinar care mai mult ca sigur nu a făcut de capul lui ceea ce a făcut ci la comanda cuiva ! Oare a cui să fi fost ?). 7. Ratarea cu consecvență a termenelor pentru diferite investiții ( Podul Ferdinand, parcarea din Independenței ș. a. ) 8. Înverșunarea cu care s-a dorit unificarea cu Sânmartinul când populația municipiului NU DOREA asta ( chiar dacă s-a manifestat prin absenteism ). 9. Afacerea PNL / terase în Piața Unirii. 10. Teatrul ieftin în piesa scrisă pentru Dacian Salvator Palladi 11. Înlăturarea suspectă a unor persoane competente ( vezi Sim ) și aducerea altora ( Arghiroiu, Lupșa ), subordonate fără crâcnire .... 12. Afacerea autoturisme în leasing prin OTL 13. Circulația insuportabilă din municipiu 14. Problema gratificațiilor / gen / pentru angajații PMO fără suport legal 15. FC Bihor 16. Ușurința cu care a fost numit Mureșan la CAO 17. HCL 841 / 31.10.2013 18. HCL 651 / 09.09.2013 /TRANZACȚIA CLO – IMPACT 19. Refuzul de a depune toate diligențele întru câștigarea procesului cu IMPACT pentru penalitățile stabilite de....CAMERA DE CONTURI A JUDEȚULUI BIHOR ! 20. Moralitatea îndoielnică ( dar asta se pare că este o caracteristică a tuturor politicienilor)
Postat 16 Noiembrie 2016, 12:21 de TDS
OAMENI ȘI FAPTE....CUMPLITE
10 motive să nu-i voteze…1. Pentru că vor să-l impună premier pe Julien Cioloș, cel care timp de un an de zile NU A FĂCUT ABSOLUT NIMIC pe plan economic 2. Pentru că au sabotat majorarea salariilor în educație și sănătate 3. Pentru că Blaga, PDL… 4. Pentru că nu s-au opus defrișărilor masive 5. Pentru că Ana Maria Pătru…. 6. Pentru că sunt trădători ( vezi USL ) și nu vor ezita să trădeze poporul roman ÎN ORICE MOD ! 7. Pentru că Alina Gorghiu-Lucian Isar formează un tandem periculos pentru siguranța națională ( vezi atacurile la BNR ) . 8. Pentru că Cherecheș vede numai școli profesionale dar nu pentru familia ei 9. Pentru că Julien Cioloș încearcă promovarea unei OUG care vizează sănătatea dar care este contra poporului roman iar PNL tace ! 10. Pentru că Bolojan….
Postat 16 Noiembrie 2016, 11:52 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON