URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Februarie 2017, 10:37

Weekend-ul zăpezii: Serbările Zăpezii de la Vârtop, cu Lidia Buble şi Aurel Tămaş

Weekend-ul zăpezii: Serbările Zăpezii de la Vârtop, cu Lidia Buble şi Aurel Tămaş SIMŢIM LA FEL. Organizatorii ediţiei a V-a a Serbărilor Zăpezii pe pârtia Piatra Grăitoare au pregătit şi anul acesta concursuri pentru schiori şi snowboarderi, precum şi concerte, între invitaţi numărându-se Lidia Buble (foto), una dintre cele mai în vogă cântăreţe din ţară, cunoscută pentru melodii precum "Mi-e bine" şi "Noi simţim la fel"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iarna e în toi, iar amatorii de munte şi zăpadă sunt chemaţi să se bucure de ea, la finalul săptămânii, pe una dintre cele mai căutate pârtii din zona noastră, Piatra Grăitoare, din satul de vacanţă Vârtop.

Ediţia din acest an a Serbărilor Zăpezii programează o serie de concerte, pe mai multe gusturi, precum şi concursuri pentru amatorii de sport şi de distracţie. Cât de aşteptat este evenimentul o arată şi faptul că marea majoritate a locurilor de cazare din zonă, dacă nu chiar toate, au fost deja rezervate...

Serbări cu premii

În perioada 3-5 februarie Primăria Nucet organizează a V-a ediţie a Serbărilor Zăpezii pe pârtia Piatra Grăitoare din Vârtop, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Nucet, Agenţia de Management al Destinaţiei Turistice Bihor şi Salvamont Salvaspeo. Ediţia de anul trecut, al cărei invitat special a fost Smiley, a adunat mii de turişti, pensiunile din Vârtop şi din împrejurimi fiind ocupate 100% pe perioada evenimentului.

Pentru acest sezon, organizatorii au pregătit trei zile cu spectacole şi concursuri cu premii surpriză. Deschiderea oficială este programată vineri, la ora 17, fiind urmată de înscrieri pentru concursurile de schi slalom şi snowboard care vor avea loc a doua zi. Pe scena ce va fi amenajată la baza pârtiei, MC Victor Mihalcea va provoca participanţii la diverse întreceri amuzante şi le va oferi inclusiv urcări gratuite cu telescaunul. Alături de el, pe scenă va fi şi un DJ care să încălzească atmosfera.

Torţe şi artificii

Sâmbătă dimineaţa, la ora 10, doritorii sunt aşteptaţi la o nouă serie de înscrieri pentru concursurile de schi slalom şi snowboard care vor începe de la ora 12, respectiv de la ora 15. Cei mai buni concurenţi vor fi premiaţi apoi, pe categorii de vârstă, de către DJST, Salvamont-Salvaspeo şi Decathlon, cu diverse materiale sportive. De la ora 17.15 va începe seria concertelor cu mai mulţi artişti locali, mai precis Luminiţa Moza, Sherby, Larisa Oneţ, fostă finalistă a concursului TV Next Star, Jessie Baneş şi Party Band.

De la ora 20.30, pe scenă va urca Daniela Gyorfi, iar de la ora 21.30 Lidia Buble, interpreta unor hituri precum "Mi-e bine" (feat. Matteo), "Noi simţim la fel" (feat. Adrian Sînă) şi "Le-am spus şi fetelor" (feat. Amira). Seara va fi încheiată cu tradiţionala coborâre cu torţe a profesioniştilor de la Salvamont Salvaspeo Bihor pe pârtia Piatra Grăitoare şi un foc de artificii.

Petrecere în munţi

Pentru ultima zi a Serbărilor, organizatorii au pregătit mai multe recitaluri de muzică populară şi etno, programul debutând la ora 10 cu o serie de concursuri cu premii surpriză pentru turişti. Concertele vor începe un sfert de oră mai târziu, pe scenă urmând să urce Octavian Blaga, Ansamblul Crişana, Simona Brişcan, invitatul special Aurel Tămaş, urmat de Generalu’ Ionaş şi Diana Selagea.

Ca de obicei, mai mulţi comercianţi vor vinde la baza pârtiei şi pe marginea şoselei produse tradiţionale şi băuturi calde. Cum nici anul acesta judeţul Alba nu organizează propriile Serbări pe pârtiile de la Arieşeni, turiştii s-au grăbit să-şi rezerve camere în weekend-ul cu petrecererile date de bihoreni, astfel că majoritatea pensiunilor şi hotelurilor sunt ocupate.

Asta nu înseamnă că cei care nu au fost pe fază vor rata distracţia. Zilnic, din Autogara Nufărul pleacă două autobuze spre Vârtop, unul la ora 7.15, iar celălalt la 16, preţul unui bilet fiind de 20 lei pe cursă. Autobuzele se întorc la ora 9.30 şi respectiv la ora 18, aşadar cei care vor să continue distracţia şi seara nu au decât să-şi "angajeze" şoferi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
TELESCAUN ... CU ZURGALAI
Sunt cateva lucruri, unele de bun simt, legat de partia de schi, Piatra Graitore: 1. Cum este posibil ca schiorii, adica cei cu schiuri sau placa in picioare, sa stea la coada de la telescaun uneori si cate 30-40 de minute? Motivul fiind acela ca intre orele 11.00 si 16.00, din 5 bancute care urca, 4 sau uneori toate sunt pline cu neschiori, turisti fara echipament care se dau incontinuu pe acel telescaun, blocand pur si simplu accesul schiorilor la partie. Aceasta problema am intalnit-o in fiecare zi, dar, mai ales duminica... Uneori eram, cred, 200 de schiori la coada (pana la scarile de metal, pe 30 de randuri) si ne uitam la bancutele care urcau numai si numai cu turisti fara echipament. 2. Nu s-a rezolvat problema pietrisului pe partia rosie. Este incredibil ca cel care se 'ocupa' cu administrarea acestei partii nu poate gasi o solutie de doi bani, de ex., poate ... un tun nenorocit de zapada??? 3. Intr-o tara normala la cap, cu un stat sanatos mintal, probabil zona Vartop-Arieseni, ar ajunge in top 3 domenii schiabile din S-E Europei, in maxim un an de zile. De ce nu se defriseaza tot, pana la Varful Bihor si nu se amenajeaza vreo 20 de partii de schi pe tot acel versant, nu pot sa inteleg. Pana la urma urmei, este vorba de bani. Cum ar fi sa ajunga in zona Vartop-Arieseni, in plin sezon, vreo 200 000 de turisti pe zi? Atata lipsa de viziune, atata lipsa totala de marketing si un cretinism din ala tamp, nu mai poti intalni pe toata Terra. Defapt in zona miroase greu a manelism si a nesimtire crasa din foarte multe puncte de vedere, in ceea ce priveste direct administrarea si exploatarea zonei turistice. Mergeti intr-o vizita la sarbi sa vedeti ce-au facut dintr-un munte cu o altitudine maxima de 1500 m.
Postat 31 Ianuarie 2017, 19:00 de User anonimizat
remember
I-auzi una : " Ediţia de anul trecut, al cărei invitat special a fost Smiley, a adunat mii de turişti, pensiunile din Vârtop şi din împrejurimi fiind ocupate 100% pe perioada evenimentului." Miile de turisti nu s-au vazut pt ca era pustiu si la concert max 50 de oameni cu Smiley cu tot. Ce a fost deosebit erau strigatele : Cristiii, ba, Cristii . Erau la moda atunci . Nu va uitati pe pozele pe care chiar voi la puneti ?
Postat 31 Ianuarie 2017, 13:21 de un_cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON