URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2010, 15:42

Ce bine de ei: şase luni de miere! (VIDEO)

Ce bine de ei: şase luni de miere! (VIDEO) PRIMUL HOP. Îndrăgostiţi unul de celălalt şi amândoi de călătorii, Mădălina şi Tudor sunt singurii români care i-au convins pe organizatorii ineditului concurs că merită să fie printre cei 50 de semifinalişti din cei 30.000 de participanţi. Urmează să afle dacă sunt şi printre finalişti...

Cine nu şi-ar dori un loc de muncă unde singura datorie e să verifici dacă ţi-ai pus toate lucrurile în geamantan şi să identifici pe harta lumii următorul loc spre care te îndrepţi?

Doi tineri din Bihor, Tudor Buzle şi Mădălina Caciora, au mari şanse să prindă un astfel de job. Cei doi sunt printre semifinaliştii unui concurs internaţional pentru alegerea unui cuplu care să hoinărească şase luni prin lume, în căutarea celei mai bune destinaţii pentru luna de miere.

Cu rucsacul în spinare

03 Tudor.jpgTudor şi Mădălina, fiecare în vârstă de 22 de ani, sunt împreună de aproape trei ani. Dacă ar fi să spună rapid care e pasiunea lor cea mai mare ar zice la unison: călătoriile. Sunt acel gen de cuplu care, fără prea multe întrebări, îşi pun rucsacii în spate şi pornesc spre gară sau spre un loc de autostop. "Până acum, din lipsă de bani, am călătorit numai prin ţară", spune Tudor (foto), de loc din Tileagd.

Când au auzit de concursul "Ultimate job", adică "Jobul suprem", organizat de două firme irlandeze profilate pe organizarea de nunţi şi voiajuri de miere luxoase, în parteneriat cu cotidianul The Irish Times, cei doi n-au stat mult pe gânduri...

Din întâmplare

Cuplul câştigător va avea două obligaţii: să călătorească şase luni în diferite destinaţii de vacanţă şi să scrie pe un blog dacă locul unde se află e bun pentru luna de miere. Iar în final să "decreteze" destinaţia perfectă pentru sejurul proaspăt căsătoriţilor.

Pe lângă faptul că organizatorii suportă toate cheltuielile de drum, cazare şi masă, câştigătorii primesc şi 20.000 de euro ca bani de buzunar. Pentru a se înscrie, cuplurile au avut de făcut un videoclip de 80 de secunde, prin care să promoveze Irlanda ca destinaţie de vacanţă.

03 Madalina.jpg"Am auzit întâmplător de concursul ăsta la radio, cu o zi înainte să se termine perioada de înscrieri, aşa că am avut puţin timp la dispoziţie ca să pregătim clipul", povesteşte Tudor. Nu se aşteptau deloc să fie aleşi, însă când au primit emailul prin care au aflat că se numără printre cele 50 de perechi semifinaliste din peste 30.000 de cupluri au fost nespus de bucuroşi. "Şi şocaţi", completează Mădălina (foto).

Singurii români

În finală vor ajunge numai zece perechi. Un cuplu va fi ales pe baza voturilor date de public pe site-ul concursului, iar celelalte nouă de către organizatori. Prin voturile publicului, Mădă şi Tudor s-au clasat pe locul trei, deci nu s-au încadrat în calificarea automată. "În ultima săptămână din aprilie vom afla dacă am fost selectaţi", spune tânărul.

Cei doi nu ştiu nici în ce va consta finala, nici care sunt destinaţiile unde vor ajunge dacă vor câştiga. Ce ştiu sigur, însă, este că sunt singurii români rămaşi în concurs.

Dorinţe

Nici el şi nici ea nu se gândesc la căsătorie, cu atât mai puţin la luna de miere. Dar prin simplul fapt că sunt pasionaţi de călătorii au convingerea că ar putea da multe sfaturi însurăţeilor aflaţi în căutarea unei destinaţii pentru voiajul de nuntă.

Dacă va fi să câştige, bihorenii speră că vor avea şase luni de vis. Mădălina, absolventă a Facultăţii de Artă şi Istoria Artei din Oradea, îşi doreşte să ajungă în Venezuela şi în Asia. "În Venezuela pentru junglă, iar în Asia pentru cultură". Tudor, absolvent de Geografie tot la Oradea, visează să viziteze Laponia Rusă. "Pentru că e un loc aparte, sălbatic...", zice el.

Cu puţin noroc, cei doi vor colinda globul, împlinindu-şi cel mai mare vis: acela de a-şi plimba dragostea prin lume, fără niciun cost... 


03 Ben.jpgTOTUL E MARKETING
Un alt mod de a face reclamă

Ideea de a trimite oameni într-o călătorie nu aparţine irlandezilor. Anul trecut, în Australia s-a scos la concurs un job de administrator de insulă, care presupunea că o persoană va sta şase luni pe o insulă tropicală şi va povesti pe un blog cum e acolo.

Totul, evident, în ideea de a face reclamă insulei. Competiţia a fost câştigată de Ben Southall (foto), un britanic ales din peste 34.000 de participanţi.


NONCONFORMIST
Cu CV-ul pe tricou

03 tricou.jpgJobul firmei irlandeze e foarte dorit de Tudor, mai ales că îşi caută de ceva vreme un loc de muncă. A terminat facultatea anul trecut şi de atunci nu reuşeşte să se angajeze. Împreună cu Mădălina a găsit însă o metodă ingenioasă de a-şi face reclamă singur. "Mă plimbam cu Mădă pe Corso şi vedeam oameni de afaceri. I-am zis că poate ăia au nevoie de un om ca mine în firmă, că trec pe lângă mine şi nici nu ştiu cine sunt eu".

În acel moment, enervat de situaţie, a zis că e în stare să-şi pună în gât o pancartă cu un CV, ca lumea să vadă ce aptitudini are. Mădălina i-a dat ideea să-şi facă un tricou, aşa că s-a dus ţintă spre un magazin unde se imprimă haine şi şi-a realizat un tricou pe faţa căruia scrie "caut loc de muncă", iar pe spate îi e CV-ul. Încă nu l-a abordat nimeni, dar cel puţin pentru spiritul inventiv are toate şansele să fie cooptat într-o echipă care să-i preţuiască această calitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON