URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2010, 11:12

Protest spontan la CET

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajaţii societăţii Electrocentrale au refuzat joi dimineaţă să intre în schimb, în semn de protest faţă de măsurile anunţate de premierul Emil Boc de reducere cu 25% a fondului de salarii de la companiile cu capital majoritar de stat şi de anulare a subvenţiilor la energia termică.

Greva spontană a durat patru ore, după care muncitorii au reluat lucru în jurul orei 10. "Oamenii au venit dimineaţă la serviciu, dar s-au oprit la poartă şi au refuzat să intre la muncă. În câteva minute s-au adunat circa 500 de angajaţi. Salariaţii societăţii sunt speriaţi că Electrocentrale va fi asimilată companiilor de stat şi le vor fi reduse salariile", a declarat pentru BIHOREANUL Tudor Dicu, liderul sindical al societăţii Electrocentrale.

Sindicalistul a mai spus că salariaţii sunt îngroziţi de perspectiva retragerii subenţiilor la energia termică. "Dacă se taie subvenţia, aşa cum a anunţat Guvernul, situaţia e catastrofală. Şi a aşa gradul de încasare de la populaţie este în scădere, dacă preţul gigacaloriei se triplează oamenii nu vor mai putea plăti deloc şi riscăm să intrăm în faliment", a declarat Dicu.

Angajaţii societăţii au acceptat să intre la muncă doar în urma unor discuţii cu conducerea Electrocentrale. "Salariaţii se tem că unitatea, care are ca acţionar Consiliul Local, va fi asimilată societăţilor de stat şi le vor fi reduse salariile. Deocamdată nu am primit nicio dispoziţie în acest sens, dar sindicalişii au informaţii de la Bucureşti că aşa se va întâmpla şi au declanşat o acţiune de protest", a spus directorul Electrocentrale, Dragoş Gligor, cel care a discutat cu protestatarii.

Directorul împărtăşeşte temerile agajaţilor în privinţa retragerii subvenţiilor la energia termică. "Asta ar însemna scumpirea gigacaloriei de două ori şi jumătate, ceea ce este peste nivelul de suportabilitate al populaţiei", a spus Gligor.

Societatea Electrocentrale are în prezent circa 1.100 de angajaţi şi se află în plin program de restructurare. Pentru a putea face noi reduceri de personal CET-ul investeşte în automatizarea punctelor termice, operaţiune care va trebui finalizată în cursul lunii iulie. În urma lucrărilor vor fi disponibilizaţi circa 115 salariaţi care deservesc în acest moment punctele termice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON