URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2010, 17:04

Regizoarea orădeană Lavinia Steer a murit după o grea şi lungă luptă cu cancerul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lavinia, sora vedetei TV Olivia Steer a murit în noaptea de miercuri spre joi la Oradea după mai bine de 6 ani de luptă cu cancerul. Absolventă a Universităţii Babeş Bolyai, în 1995, unde a studiat actoria, respectiv limba şi literatura engleză, Lavinia a fost actriţă la Teatrul Naţional din Cluj Napoca şi la cel din Timişoara, a cochetat cu scrisul ca reporter al mai multor posturi de televiziune şi radio, iar apoi şi-a reluat studiile, pentru a absolvi, în 2003, regia.

Ulterior, a lucrat ca regizor de teatru, la Teatrul Merlin din Budapesta, unde a pus în scenă piesa Salome după Oscar Wilde, dar şi la Târgu Mureş, de numele ei legându-se piesa Transplantul, scrisă şi pusă în scenă chiar de ea la Teatrul 74. Piesa s-a jucat pe 18 octombrie a.c. şi la Oradea, pe scena Teatrului Arcadia de către deţinuţi ai Penitenciarului Oradea îndrumaţi de actorul Florin Silaghi, dar şi la Teatrul Notarra, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pentru Deţinuţi 2010.

În ultimii 6 ani, Lavinia Steer a fost doctorand al Universităţii Oradea în teatru avangardist dar a şi predat aici, ca asistent universitar, artele spectacolului şi actorie până în ultima clipă.

Un om deosebit şi o mamă devotată, care, din nefericire, nu a reuşit să se bucure de băieţelul ei decât pentru puţin timp, Lavinia a câştigat respectul studenţilor, colegilor şi prietenilor, care sunt şocaţi de vestea pierderii ei. "Sunt bulversat total. Am cunoscut-o foarte bine, de foarte mulţi ani, am admirat-o ca artist şi ca om. În urmă cu o lună, la piesa Transplantul, a fost şi ea prezentă. A fost întotdeauna o optimistă exuberantă şi mereu am crezut că va învinge problema", spune Marius Aron, directorul Teatrului Arcadia şi prieten bun al regizoarei.

Pe de altă parte, Lavinia a avut o pasiune deosebită şi pentru câini, fiind crescător de renume internaţional a raselor Welsh şi Erdel Terier, dar şi arbitru internaţional pentru concursurile de câini. Canisa ei, Happytails, a dat dat campioni din rasa Welsh Terrier atât în România cât şi în străinătate, în Europa, Asia, Statele Unite, Canada, Australia şi Argentina.

Cei care vor să-şi ia rămas bun de la Lavinia o vor putea face sâmbătă dimineaţă, la ora 11, la Capela Frenţiu din Cimitirul Municipal Rulikowski.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
esti penibil
bati campii, "lucian"....pe langa faptul ca esti penibil.nu cred ca intereseaza pe cineva elucubratiile tale, total in afara subiectului.....mai cerceteaza si dupa aia scuipa cu venin.Lavinia nu a fost casatorita....iar in marele tata Lokodi inteleg ca acum au crescut sentimentele paterne, ca vrejul de fasole.... Las-o sa se odihneasca in pace.
Postat 04 Ianuarie 2011, 20:30 de carmen
Copilul Laviniei tinut de Olivia Steer fara incuviintarea tatalui sau
Din casatoria Laviniei Steer cu Zsolt Lokodi a rezultat un copil, care la aceasta data este inca minor. Odata cu decesul Laviniei Steer, hotararea de incredintare a minorului catre Lavinia a incetat sa mai produca efecte juridice, astfel incat fostul sot al Laviniei, Zsolt Lokodi este singurul care, de drept, poate hotari in privinta minorului. Cu toate acestea si fara a cere acordul lui Zsolt, imediat dupa decesul Laviniei, Olivia si mama Laviniei au luat minorul din imobilul in care locuia cu mama sa (Oradea) si l-au dus la Bucuresti. Sotul acesteia a formulat plangere privind disparitia minorului de la domiciliu si va informa autoritatea tutelara despre abuzul de drept savarsit Olivia Steer si de mama acesteia.
Postat 30 Decembrie 2010, 14:41 de lucian
DDUMNEZEU S-O ODIHNEASCA
SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI SI IN SPECIAL OLIVIEI
Postat 10 Decembrie 2010, 16:13 de mihai h
condoleante
CONDOLEANTE FAMILIEI
Postat 07 Decembrie 2010, 15:02 de maria
Condoleante...
Sunt SIDERAT!!! (desi aflasem de boala ei...) Fie ca sufletul sa i se odihneasca in pace, acolo unde dreptii se odihnesc! D-zeu sa va dea mangaiere, d-na profesoara si tie, Olivia! Dorin Sabau - fost elev - Gen. nr.8 - Oradea
Postat 04 Decembrie 2010, 02:42 de Dorin
condoleante familiei indurerate
Dumnezeu sa o odihneasca in Pace ,sincere condoleante familiei indurerate
Postat 03 Decembrie 2010, 21:49 de eu
durere
Enorme, enorme regrete....stiu ce inseamna lupta cu boala, mama mea se lupta si ea de trei ani cu acest blestem care se numeste cancer la san.Mi se pare atat de nedrept....nu am cunoscut-o personal pe Lavinia Steer, dar de cand am citit stirea, am cel mai dureros sentiment de zadarnicie: un om ca ea, atat de vast si cu asa o deschidere, care putea da atat de mult, trebuia sa traiasca 80 de ani....se pare ca regulile sunt peste puterea noastra de intelegere!Dumnezeu s-o odihneasca in pace si sa netezeasca calea fiului ei in lume.
Postat 03 Decembrie 2010, 21:12 de necunoscuta
de ce statul nu face nimic
pentru mamele care isi cresc singure copilul? de ce? era o valoare nationala si totusi nu a fost sustinuta, de ce?
Postat 03 Decembrie 2010, 09:18 de anca
condoleante
DUMNEZU SA O ODIHNEASCA IN PACE
Postat 03 Decembrie 2010, 08:54 de eu
CONDOLEANTE
Dumnezeu sa te ierte, Lavinia ! Te vor insoti mereu gandurile noastre frumoase si regretul ca ai plecat prea devreme dintre noi. Ai fost o adevarata mandrie pentru familia ta si pentru tatal tau, langa care te duci acum. RIP, Lavinia.
Postat 02 Decembrie 2010, 19:59 de DAN
Dormi in Pace
O stiam pe Lavinia de la Scoala Populara de Arta, eram elevele dnei.prof. Roxana Petrareanu sectia coregrafie.Am fost colege multi ani de zile...imi amintesc de orele de balet...de dans modern...de spectacolele in care am dansat impreuna... Sunt socata...nu-mi vine sa cred ca a plecat dintre noi... Lavinia draga, acolo sus unde esti, sunt sigura ca iti iei poantele, si vei dansa cel mai frumos dans... Dormi in Pace balerina...
Postat 02 Decembrie 2010, 19:41 de FostaColega
condoleante
CONDOLEANTE
Postat 02 Decembrie 2010, 18:48 de KALLA
condoleante familiei
condoleante familiei .
Postat 02 Decembrie 2010, 17:15 de
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON