URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2011, 14:18

Lakatos Peter: Zilele ministrului de Externe sunt numărate din cauza ratării aderării la Schengen

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jupiter şi boul

"Din păcate, deja se prefigurează primul eşec din anul 2011, şi anume ratarea aderării la Schengen", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, deputatul UDMR Bihor Lakatos Peter.

Referitor la prestaţia, în legătură cu acest subiect, a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, care a afirmat că România ar putea denunţa unilateral mecanismul de verificare instituit pe domeniul justiţie şi ar putea bloca extinderea Uniunii printr-un veto împotriva aderării Croaţiei la UE, deputatul UDMR a sugerat că Baconschi a reacţionat primitiv şi inadecvat la anunţul făcut de omologii săi francez şi german în legătură cu aderarea ţării noastre la Convenţia de la Schengen.

"Au aş introduce pentru unii politicieni obligativitatea să înveţe măcar 20-30 de proverbe latineşti, pentru că dacă ministrul nostru de Externe ar fi cunoscut dictonul "Quod licet Jovi non licet bovi" (Nu-i e îngăduit boului ceea ce îi este permis lui Jupiter - n.n.), nu ar fi venit cu reacţia pe care a avut-o vizavi de poziţia Franţei şi Germaniei", a spus Lakatos Peter. "Deci, dacă nu ai lucrurile puse la punct sau dacă ai avut o politică externă nepotrivită sau conflictuală, nu veni să-mi spui că şi Sarkozy are probleme de corupţie", a adăugat deputatul UDMR.

Baconschi pe făraş

Lakatos Peter consideră că "o soluţie folositoare" ar fi fost ca autorităţile române, după anunţul şefilor diplomaţiilor franceză şi germană, să fi adoptat o poziţie similară cu aceea a Bulgariei: "Sper că vom adopta poziţia Bulgariei, care în mod corect a spus că va încerca să remedieze toate deficienţele, decât să-i iriţi pe cei care ar trebui să voteze primirea ta (n.n. - în Spaţiul Schengen)", a spus Lakatos.

Întrebat dacă, în opinia sa, ministrul de Externe ar trebui să-şi asume eşecul ratării aderării la Schengen şi să-şi anunţe demisia, deputatul UDMR a opinat că locul lui Teodor Baconschi ar putea fi luat în curând, "în luna iulie", de un fost deţinător al portofoliului, şi anume Cristian Diaconescu, în prezent preşedinte de onoare al UNPR. "N-aveţi grijă, că mulţi stau la uşă, cum e domnul Diaconescu", a spus parlamentarul UDMR.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Asa cârmaci-șef, asa miniștri! Ep. Baconsky.
Daca ar trai, cum ar aprecia Nicolae Titulescu, prestațiile urmașilor săi de la conducerea Ministerului de externe al României, din Epoca "portocalie"? Doamne, ocrotește-i pe romani!
Postat 08 Ianuarie 2011, 07:09 de stefan
Jos palaria
Ce treaba are Baconschi ca Romania nu si-a indeplinit criteriile de aderare, cum ar fi securizarea frontierelor cu Rep.Moldova ?
Postat 06 Ianuarie 2011, 18:31 de Maria
Amurgul al Uniunii Europene
Biblia spune: "La vremea hotărâtă [regele cel de la miazănoapte = Rusia] va reveni" (Daniel 11:29a). Aceasta înseamnă, de asemenea, dezintegrarea Uniunii Europene şi NATO. Mai târziu va fi un război nuclear (Daniel 11:29b,30a; Matei 24:7; Numerii 24:23,24; Apocalipsa 6:4). "O sabie mare" = o nuclear- sabie. "Acestea sunt începutul durerilor naşterii" (Marcu 13:8b).
Postat 05 Ianuarie 2011, 23:37 de Ewiak Ryszard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON