URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2010, 15:57

Stânga-mprejur: Carp nu (mai) este membru în consiliile de administraţie de la spitale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce la sfârşitul săptămânii trecute Biroul de presă al Primăriei anunţa că primarul Ilie Bolojan l-a numit prin dispoziţie pe viceprimarul Gheorghe Carp ca reprezentant al Primăriei în consiliile de administraţie ale trei din cele patru spitale preluate de municipalitate, în cursul zilei de luni şeful executivului a revenit asupra acestei decizii.

În urma dezvăluirii făcute de BIHOREANUL, care a arătat că potrivit Legii 161 din 2003 funcţia de viceprimar este incompatibilă cu calitatea de reprezentant în CA al unei entităţi subordonate Consiliului Local, Gheorghe Carp nu a mai fost numit în conducerea spitalelor. "Nu am semnat decizia de numire. Urma să o fac în cursul zilei de astăzi, dar nu am mai făcut-o. Voi desemna un alt reprezentant al primarului în cursul zilei de mâine", a declarat pentru BIHOREANUL Ilie Bolojan.

Primarul a ţinut să precizeze că revenirea asupra deciziei iniţiale nu înseamnă o recunoaştere a faptului că viceprimarul nu poate face parte din consiliile de administraţie ale spitalelor pe motiv de incompatibilitate. "E o interpretare forţată a legii, dar nu vrem să avem probleme. Decât să ajungem în instanţă şi să ne trezim ulterior că toate deciziile semnate de acesta sunt atacate în cascadă mai bine nu ne asumăm acest risc", a mai spus Bolojan.

Revin Foldes şi Foncea

În vreme ce primarul Ilie Bolojan se gândeşte încă la omul potrivit, Consiliul Local i-a desemnat deja în şedinţa de luni pe cei doi reprezentanţi ai deliberativului local în consiliile de administraţie ale spitalelor Municipal, de Obstetrică şi Ginecologie, de Psihiatrie şi de Pneumoftiziologie. Întrucât reprezentanţii PDL au refuzat să facă o nominalizare, consilierii UDMR l-au propus pe doctorul Foldes Adalbert, fost consilier local, iar liberalii l-au nominalizat pe economistul Dacian Foncea, fost director al spitalului de Pneumoftiziologie.

Cele două propuneri au fost votate cu o singură abţinere. La rândul său, primarul Ilie Bolojan i-a propus ca supleanţi pe Simona Ardelean, şeful Biroului Management Spitale din cadrul Primăriei, fost director al Casei de Asigurări de Sănătate, şi pe Dorel Dulău, consilier în cadrul aceluiaşi compartiment.

Consiliile de administraţie ale celor patru spitale orădene vor fi formate din doi reprezentanţi ai Consiliului Local, doi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor şi câte un reprezentant al primarului şi al Universităţii, întrucât este vorba de spitale clinice. Acestora li se pot alătura doi membri care nu vor avea însă drept de vot.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
il vrem pe foncea inapoi
Doamne ajuta sa vina Foncea inapoi.....indiferent ce zic unii despre el e singurul care se gandea si la salariati.
Postat 27 Iulie 2010, 08:34 de anonim
nedumerire
reforma va fi un mare fas. aceeasi oameni care au falimentat spitalele in urma cu doi ani se napustesc precum lacustele in lanul de grau. lacuste care vor proteja aceiasi incompetenti pupincuristi dintr-un sistem pe care l-au distrus timp de 20 ani. si ne mai mira ca in unele spitale se moare mai rau ca in urma cu 20 ani { urmariti mortalitatea din ultimii ani din spitalele manageriate de acolitii lui carp}. cu aceeasi farsori incearca carp si bolojan sa revolutioneze reforma in sanatate. domnule primar, va rog sa fiti atent. prostia nu are margini. numai universul. sa ne rugam la dumnezeu sa nu cadem noi sau cei dragi noua in mana acestor vraci. pentru ca nu vom avea nicio sansa.
Postat 26 Iulie 2010, 19:41 de pacient
Depolitizarea spitalelor
Linistiti-va!Chiar daca nu va fi in CA al spitalelor, Carp va avea grija sa-si impuna acolo omul potrivit,care va vota cum vrea muschii lui.Va garantez ca acel om va fi apolitic(adica nu va fi PNL-ist, membru sau simpatizant, ci PD-ist acolo unde-i sunt prietenii adevarati)
Postat 26 Iulie 2010, 19:07 de Cladovan
Foncea si medicina
Foncea este creatia lui Carp.Dintr-un obscur contabil la DSP a devenit manager la un spital mic,cu finantare buna si sigura, unde avea tot timpul sa tina conferinte de presa si sa-si expuna toate gogoritele din care cea mai nastrusnica a fost aceea ca bolnavii(in general majoritatea amarati si cazuri sociale) sa sesizeze intr-o cutie daca si cati bani au dat la medic.In general daca vrei sa compromiti pe cineva il pui manager la judetean pt ca acolo finantarea este slaba si nesigura iar cheltuielile sunt enorme,iar daca vrei sa-l faci supermanager il pui la TBC.
Postat 26 Iulie 2010, 18:31 de Medic
ban public
o, nu. iarasi foncea. se vede ca pe toti ii atrage banul public. gata cu munca la privat. gata cu clinici private. malaiul e in spitale. draga foncea, n-o uita pe davidescu. cu drag, zic si eu. {medic care-ti scrie de pe coasta de azur}.
Postat 26 Iulie 2010, 17:49 de medic
oradeanul
noroc ca cei mai multi oradeni lucreaza ,au logica normala ,si nu critica doar de plictiseala ca Unii. Bravo Bolo, inainte pt. binele majoritatii,si nu pt.o minoritate care sta pe marjine si critica
Postat 26 Iulie 2010, 17:16 de eu
Primarului
Cum adica "nu înseamnă o recunoaştere a faptului că viceprimarul nu poate face parte din Consiliile de Administraţie ale spitalelor pe motiv de incompatibilitate" ?? Mai pune primarul in discutie acest lucru? Pentru el legea nu e lege? E interpretabila? Cu parere de rau dar ori e tare de cap ori e rauvoitor, ori e prost sfatuit de cei din jurul lui. Un lucru e cert: e depasit de situatie !! Mi-as dori insa sa citeasca zilnic parerile oradenilor despre el .
Postat 26 Iulie 2010, 17:02 de Un oradean
Iar Foncea
Iar apare Foncea ? Nu putem scapa de el ? Obraznicatura asta pipernicita si laudaroasa ? Domnule Bolojan , intrebati-l in 2004 cand era casier la PSD cat a avut "gaura" in bugetul administrat de el ?
Postat 26 Iulie 2010, 16:32 de Vladimir
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON