URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2014, 13:12

Ca sarea-n sănătate: Ofertele iernii la Salina Oradea

Ca sarea-n sănătate: Ofertele iernii la Salina Oradea TERAPIE ŞI RELAXARE. Pe lângă un tratament rapid şi eficient, avantajele oferite de Salina Oradea sunt atât economia de timp, cât şi de bani. În plus, pacienţii pleacă de aici şi mai relaxaţi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A venit iarna, iar alergiile şi bronşitele tot le dau de furcă orădenilor, iar copiii sunt mai predispuşi la „răceli". Prima salină artificială cu generator de aerosol din Oradea, de pe strada Iuliu Maniu, oferă cea mai bună soluţie pentru imunizare! Cei care trec pe la Salina Oradea au parte de o terapie performantă: generatorul pulverizează sarea în particule fine, în funcţie de afecţiune, pentru a ajunge până în plămâni şi în toate celulele corpului, astfel că 45 de minute de cură fac cât o zi la mare.

Când păşeşti înăuntru parcă ai călca într-un palat de zăpadă. Stratul fin de sare îţi ia ochii, iar atmosfera caldă te îmbie să te aşezi.

Nu mai puţin de 10 tone de sare au fost folosite pentru amenajarea Salinei Oradea, în subsolul unui imobil din strada Iuliu Maniu nr. 9. Salina Oradea e singura din această zonă a ţării care are un generator de aerosoli salini, pentru o vindecare rapidă şi eficientă a afecţiunilor aparatului respirator şi chiar a anxietăţii.

Relaxare şi sănătate

La intrare, o recepţioneră zâmbitoare îţi oferă toate indicaţiile necesare şi o pereche de botoşei de unică folosinţă, iar în încăperea de tratament, copiii se bălăcesc în stratul gros de sare fină, albă, ce acoperă pardoseala. O fetiţă stă frumos la "machiaj", alta desenează, în vreme ce doi băieţei se joacă cu maşinuţe şi cu lopăţele în sare, sub ochii părinţilor, care îi veghează atenţi, în scaune comode.

"Pe lângă tratament, noi ţinem să îi facem pe clienţi să se relaxeze. Pentru copii, de două-trei ori pe săptămână avem o animatoare care se costumează în personaje din desene animate, îi pictează pe feţe, avem şi muzică ambientală, iar adulţilor le oferim cărţi, reviste, jocuri de şah sau table şi internet wireless", spune Bogdan Stanciu, administratorul salinei.

Spre deosebire de cele naturale, unde sunt până în 15 grade, la Salina Oradea temperatura ambientală e între 22 şi 24 grade. Tot pentru relaxare, în perete există un sistem de iluminare în tonuri plăcute de roşu, roz, portocaliu, verde şi albastru.

High-tech

Camera de tratament se întinde pe 42 de metri pătraţi din cei 148, câţi are în total demisolul în care e amenajată salina. Nu doar pardoseala, ci şi pereţii sunt acoperiţi cu sare. "Mediul din interior e aseptic, la fel ca într-o sală de operaţie. Am folosit 10 tone de sare: cam 4 tone pe pereţi şi 6 pe jos. Cantitatea folosită de noi e dublă faţă de orice altă salină din oraş", spune administratorul.

Punctul forte îl reprezintă însă sistemul cu ajutorul căruia cei din încăpere inhalează sarea. "E singura salină din această zonă a ţării cu generator de aerosoli salini, un aparat ce pulverizează sarea în funcţie de afecţiuni, până la 1-5 microni, ca să ajungă în celule, sau până la 10 microni, ca să ajungă în plămâni. Cele 45 de minute ale unei şedinţe de terapie sunt ca şi cum ai sta o zi la mare. În alte saline se stă până la 4 ore pentru un asemenea rezultat", se mândreşte Bogdan Stanciu.

Încăperea este dotată cu un sistem de ventilaţie performant, care scoate aerul şi îl împrospătează, dar şi cu dezumidificatoare pentru ca sarea să-şi păstreze eficienţa maximă pentru tratamente. În plus, cei care trec pe aici vor avea la dispoziţie două cabinete medicale, care vor fi date în folosinţă unor medici de familie, medici alergologi şi pneumologi. Investiţia s-a ridicat deja la 300.000 lei şi nu se va opri aici, căci pe viitor vor fi oferite şi consultaţii din partea unor medici pneumologi şi alergologi.

Promoţii de iarnă

Iarna aceasta, o şedinţă de 45 de minute costă 9 lei, iar un abonament pentru 10 şedinţe - 70 lei. Pentru 15 şedinţe, se plăteşte 100 de lei, iar pentru 20 de şedinţe costă 130 lei. Copiii sub 6 ani intră gratuit.

Salina este deschisă de lunea până vinerea între orele 10-21, iar sâmbăta şi duminica între 10 -18. Programări şi informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0758.62.90.10 şi 0359. 45.07.04.

De la alergii, la anxietate

Salinele terapeutice sunt recomandate în afecţiuni ale sistemului respirator, cu precădere persoanelor care suferă de bronşite cronice, emfizeme pulmonare, răceli sezoniere, dermatite alergice, psoriazis, alergii cu simptome respiratorii, astm bronşic, tulburări de metabolism, anxietate, tulburări de somn, în terapia rănilor şi arsurior, dar şi în disfuncţiile tiroidiene.

Curele saline duc, de asemenea, şi la îmbunătăţirea tonusului general, ştiiut fiind că sarea ajută la eliminarea secreţiilor ce stagnează în plămâni sau în sinusuri şi împiedică dezvoltarea infecţiilor. Aşa că la Salina Oradea chiar ai sănătate bună!

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
a
in rogerius este salina cu 26 de tone de sare naturala! o mica mare diferenta! am incercat si am simtit acelasi miros ca in salinele de adancime!
Postat 20 Octombrie 2014, 13:05 de a
salina
Am venit la salina impreuna cu nepotelul. Efectele benefice ale salinei le-am simtit din a doua zi: respiratie mai usoara, simptomele alergiei s-au diminuat. Totodata recomand si folosirea lampilor de sare in timpul noptii, purifica aerul din camera si usureaza respiratia in timpul somnului.
Postat 08 Octombrie 2014, 18:24 de otilia blaj
c
In Rogerius functioneaza prima si singura salina din sare naturala din oras! 26 de tone de sare naturala! Am incercat, functioneaza, merita incercat!
Postat 16 Iulie 2014, 12:01 de ab
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON