URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2010, 16:59

Alegerile din PDL Bihor: Mircea Matei nu vrea nicio funcţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai sunt doar trei zile până când PDL Bihor îşi va alege noua conducere, cea mai mare concurenţă fiind pe posturile de vicepreşedinţi ai filialei, unde s-au înscris 15 oameni pe 10 locuri. Pentru cele 6 funcţii de secretar executiv concurează 11 PDL-işti, iar pentru funcţia de preşedinte sunt două candidaturi. În rest, funcţiile sunt ca atribuite...

Pe ultima sută

Stefan Seremi.jpgPentru funcţia de preşedinte al PDL Bihor candidează Radu Pentie jr., adjunct la Garda Naţională de Mediu şi fiu al unuia dintre principalii sponsori ai partidului, şi deputatul Ştefan Seremi (foto), cel care ocupă această funcţie ca interimar, după ce Petru Filip şi-a dat demisia.

Pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi şi-au depus candidaturile doi primari, pe tot atâtea locuri: Gheorghe Ioan Bota, din Rieni, şi Ioan Mărcuş, de la Sântandrei. Pentru poziţia de secretar general e o singură candidatură, a lui Traian Abrudan, fost subprefect şi actualmente director al APIA, iar pe funcţiile de secretari generali adjuncţi sunt înscrişi în cursă tot atâţia candidaţi câte locuri: Adelina Coste, care în prezent ocupă una din aceste funcţii, respectiv Cristian Ile, şeful RAR Oradea.

15 PDL-işti vizează cele 10 locuri de vicepreşedinte: Nicolae Aniş, consilier judeţean din Ştei, Ionel Avrigeanu, şeful consilierilor judeţeni ai PDL, scriitorul Mircea Bradu, Ionela Bruchental Pop, vicepreşedintă la AVAS, Daniel Cioloş, primarul de la Holod, Dorin Corcheş, preşedintele PDL Oradea, medicul Nicuşor Lăpădatu, şeful Inspectoratului Şcolar Dorel Luca, consilierul judeţean Florian Oros, adjunctul de la Casa de Pensii, Ioan Pantea, primarul de la Sânmartin, Lucian Popuş, Florin Purge, primarul din Vaşcău, Sorin Sarca, primarul comunei Borod, Dorel Talpoş, primarul Marghitei, şi Ioan Turcuţ, consilier local la Salonta.

Bot, prin ginerică

Pentru cele 6 funcţii de secretar executiv concurează 10 oameni: Mircea Blejan, ginerele deputatului Octavian Bot, Sorin Buhaş, şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Vasile Crişan, consilier local la Salonta, Dorel Dume, director tehnic la Ape, Nicolae Filip, Sorin Vespasian Gale, din Beiuş, Corina Ilica - Odoroaba, Liviu Laza, de la Direcţia Silvică, Călin Maliţa, preşedintele PDL Tileagd, Lucian Pavel, viceprimar de Beiuş, şi Nicu Pirtea, consilier local la Ştei.

Ca trezorier candidează de unul singur Ioan Curpaş, directorul ARR Bihor, pentru funcţia de preşedinte al comisiei de etică şi litigii este propus notarul Gheorghe Beiuşan, iar la conducerea Comisiei judeţene de revizie şi control va candida doar Adriana Stanciu.

Matei, out

Alegerile pentru conducerea PDL Bihor se vor desfăşura vineri, de la ora 16, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Ultima zi pentru depunerea candidaturilor a fost luni, iar surprinzător este că pe lista finală nu se regăseşte numele lui Mircea Matei, în prezent ocupant al funcţiei de secretar general al organizaţiei şi preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Serviciilor Publice. De asemenea, nu şi-a depus candidatura nici Mişu Jan Manolescu, rectorul Universităţii AGORA, cel care a ocupat funcţia de preşedinte al PDL Oradea în ultimii ani.

Radu Pentie.jpgTot surprinzător este că aproape toţi dintre cei care şi-au depus candidatura sunt din tabăra lui Ştefan Seremi, susţinători ai tânărului Radu Pentie fiind, potrivit unor surse din PDL, doar Dorin Corcheş, Nicuşor Lăpădatu, Daniel Cioloş şi Mircea Blejan, ginerele lui Bot.

De altfel, cu câteva zile înaintea scrutinului au început acuze şi suspiciuni în rândul ambelor tabere.

Surse din partid afirmă că, în încercarea de a manipula delegaţii, tânărul Radu Pentie şi echipa sa au transmis presei locale o scrisoare intitulată "alegeri sau mascaradă", în care reclamă faptul că Seremi se foloseşte de "metode neortodoxe" pentru a ajunge la şefia PDL Bihor, ameninţând primarii din judeţ că dacă nu îl votează le va retrage sprijinul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
miki= ile=$ si euro=rar
Filip nicolae - locotenentul lui Ile si cotizantul lui .fILIP ZIS miki DE LA rar , prin ele se rezolva treba .ALO pdl nu stiti ce faceti
Postat 11 Septembrie 2011, 14:45 de 2.15
Unitate fara diversitate.
In PDL nu se misca in front, iar cei care o fac nu mai candideaza pentru nici o functie, adevarata unitate lipsita de diversitate. Democratie comunista in vremuri democrat liberale.
Postat 09 Decembrie 2010, 16:09 de SAFE
ZOAIE PD-L iste
In sfarsit! Scapam de Varcolac! Se muta la sensul giratoriu! Singur sau cu vreo blonda S....tafidita?
Postat 09 Decembrie 2010, 11:53 de S-EBA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON