URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2014, 10:38

Campionat Naţional de Drift la ERA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viteză, îndemânare şi creativitate - sunt calităţile pe care şi le vor demonstra cei aproximativ 30 de piloţi profesionişti din toată ţara care vor veni, în weekend, să îşi tureze maşinile în cadrul celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de Drift - GTT Drift Championship, programate în perioada 20-21 septembrie în parcarea ERA Park, în zona Home Center.

Startul evenimentului va fi dat sâmbătă, la ora 10, când, pentru o jumătate de oră, este programată partea de testare şi încălzire a maşinilor. Între orele 10.30 şi 13 urmează antrenamentele libere, cu demonstraţii spectaculoase, pentru ca apoi, între 13 şi 15, spectatorii să fie invitaţi la Taxi Drift. Acesta va fi momentul în care, contra unei sume stabilite la faţa locului, iubitorii de adrenalină vor putea simţi pe pielea lor cum e să fii într-o maşină turată la maxim, pe locul pasagerului.

După o pauză de o oră, spectacolul continuă între orele 16 şi 19, când invitaţi speciali din Ungaria vor face show pentru cei prezenţi. "Se vor "da" împreună, vor fi câte două, patru, şase maşini pe traseu", a explicat orădeanul Ionuţ Săbăduş, care organizează evenimentul împreună cu Federaţia Română de Drift, în parteneriat cu Asociaţia Română de Drift.

Duminică, partea de testare a maşinilor se va desfăşura între orele 10 şi 10.30, pentru ca apoi, până la ora 13, să fie programate antrenamentele. Calificările se vor susţine între orele 13.30 şi 15, iar concursul propriu zis de drift se va desfăşura între orele 15.30 şi 18.

În urma concursului de la Oradea, participanţii vor acumula un punctaj în baza căruia, după cele 5 etape ale campionatului, va da clasamentul final.

Între participanţi se numără clujeanul Daniel Alexandru Ciulean, unul dintre cei mai populari dintre concurenţii acestor concursuri, care conducând un Nissan Highline, este deţinător al mai multor premii naţionale şi prestatorul numărul 1 de show-uri de drift din România, dar şi Szabo Istvan, locul 3 în clasamentele pentru Cupa României, şofer al unui Toyota Supra. De altfel, e de aşteptat ca "marea luptă" să se dea între cei doi. Intrarea este gratuită.

Târg de antichităţi, filme gratuite şi circ

În tot acest timp, ERA continuă şi evenimentele "tradiţionale". Sâmbătă, între orele 10 şi 18, sub cupolă, orădenii sunt aşteptaţi la un nou Târg de Antichităţi, în cadrul căruia peste 30 de expozanţi vor pune la dispoziţia clienţilor bijuterii, colecţii de timbre, monede, obiecte de artă, porţelanuri şi multe altele.

Totodată, din seria filmelor pentru copii, în sala de evenimente va rula, sâmbătă, de la ora 11, "Peter Pan. Întoarcerea în Ţara de Nicăieri", iar duminică, de la aceeaşi oră, cu "Doamna şi Vagabondul". Ambele animaţii vor fi dublate în limba română. Atât la târg, cât şi la filme, intrarea este gratuită.

O altă modalitate de petrecere a timpului liber la ERA o reprezintă Circul Internaţional Budapesta, care a poposit în parcarea centrului comercial şi e prezent până duminică, 21 septembrie, oferind curioşilor numere aeriene, echilibristică pe sârmă la o înălţime de peste 10 metri, dar şi acrobaţii pe cai.

De luni, până vineri, spectacolele se desfăşoară de la ora 19, iar sâmbăta şi duminica de la orele 16 şi 19.

Preţul unui bilet pentru copii este de 20 de lei, pentru adulţi - 30 de lei, iar la lojă - 40 de lei.

Detalii despre Târgul de Antchităţi citiţi accesând http://era-oradea.ro/ro/targ-de-antichitati-4, iar programul filmelor gratuite este disponibil la http://era-oradea.ro/ro/weekend-uri-cu-filme-gratuite

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON