URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2010, 16:02

Bihorul ajută Ungaria cu saci de nisip

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Începând cu 15 mai, Ungaria se confruntă cu inundaţii grave, provocate de revărsarea unor râuri pe o lungime ce totalizează 930 de kilometri, afectând o treime din teritoriul ţării. România va acorda Ungariei sprijin pentru intervenţia la inundaţiile produse în ultima lună, ca urmare a cererii formulate de către partea ungară, în baza prevederilor din acordurile bilaterale de cooperare şi asistenţă umanitară reciprocă în caz de dezastre", se arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.

Cei 3,6 milioane de saci cu nisip din rezervele interne, folosiţi deja în calea apelor, nu au fost de ajuns pentru împiedicarea inundaţiilor, ca urmare autorităţile maghiare au solicitat 2 milioane de saci cu nisip de la Uniunea Europeană.

În primă tranşă, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri va trimite în ţara vecină 30.000 saci de nisip, iar cea din Mureş - 170.000 saci de nisip. Cei 200.000 de saci, care valorează 66.000 de euro, vor ajunge în cursul zilei de marţi în localitatea maghiară Nyiregyhaza-Kolapso. Transportul şi transferul materialelor de intervenţie vor fi asigurate de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Bihor şi Mureş.

Potrivit aceluiaşi comunicat, alţi 300.000 de saci sunt pregătiţi pentru a fi trimişi dincolo de graniţă, de la Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Prut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
replica la articol
@GOGU ce sa comentam ?Ca s-au adunat la Directa Crisuri sefi peste sefi si malurile Crisului Repede de la izvoare si pina la granita sunt poluate si pline de peturi de plastic care nu le stringe nimeni ,Nimeni nu face curatzenie in natura .Nimeni nu este interesat si constientizat sa mentina curatenia in natura si pe malurile Crisului Repede .Sunt pline digurile crisului si ale canalelor colectoare de galerii de popindai ,si fereste Doamne de debite mari peste cota de atentie si cota de inundatie ale Crisului,ca ne-am scos cu inundatii ,dar dirctorii si angajati de la Directia Crisuri o tin intr-una in protocoale si chefuri peste chefuri si salarii mari nemeritate ,dar NU au programe de ecologizare si curatzenie a malurilor crisurilor cu scolile din comunele aferente. Nu stiu ca sa faca aceste lucruri ,o perdea forestiera de pomi de-a lungul digurilor crisurilor nu s-a facu .Parafrazez pe Mircea Badea ,,Traim in Romania ,si ne meritam soarta ca sa traim asa in nepasare fata de natura,sa distrugen tot si dupa noi potopulsi pustul iar urmasii sa emigreze de aici in lume larga:)).Aca ca @Gogu ,,No Comment nimic``sa se distruga TOT:)))).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 02 Iunie 2010, 07:34 de Romanul Simplu
YES !!
cred ca din cauza ca romania are multe diguri pe apele sale :)) oai ce imi place amu, cand e vb de NATURA nu ii aud comentand :)
Postat 01 Iunie 2010, 19:23 de Gogu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON