URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Advertorial

REMARKT Oradea se redeschide într-un nou format!
Advertorial
ReMarkt Oradea își redeschide astăzi, 23 noiembrie, porțile într-un nou format plin de surprize, cu o mare varietate de produse alimentare care au constant prețuri convenabile, în deplin acord cu nevoile și dorințele clienților noștri. “Cu cât cumperi mai mult, cu atât economisești mai mult”, este principiul care se aplică pentru mii de produse.
23 Noiembrie 2023, 11:50
VINERI, 24 noiembrie, este ReBoxed CRASH FRIDAY 2023, cu Reduceri Uluitoare! (VIDEO)
Advertorial
CRASH FRIDAY 2023, ediția a 4-a, se sărbătorește la ReBoxed cu recorduri atât la discount-ul oferit, cât și la gama de produse: la orice produs din magazin sau de pe site. Față de prețurile deja reduse, mai aplicăm o extra-reducere de încă 25%!
23 Noiembrie 2023, 08:30
Cinci fracții, un singur oraș: Oradea! (FOTO/VIDEO)
De ştiut
La nivelul municipiului Oradea s-a implementat colectarea selectivă a deșeurilor, în cinci fracții. Prin colectarea selectivă în cinci fracții, orădenii își dovedesc responsabilitatea față de mediul înconjurător. Implicit, responsabilitatea față de felul în care va arăta viitorul copiilor noștri.
22 Noiembrie 2023, 07:00
Concert caritabil cu soliști italieni și Paula Seling pentru copiii bolnavi din Oradea
Advertorial
Asociația Italiani in Bihor are deosebita plăcere de a vă invita la seara dedicată muzicii, care va avea loc în 26 noiembrie, ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. La acest eveniment extraordinar, pe scenă vor urca o serie de artiști de renume, printre care se numără tenorul Piero Mazzocchetti, baritonul Placido Domingo Jr., tenorul Fabio Andreotti și Paula Seling. Dirijorul acestui spectacol muzical excepțional va fi maestrul Leonardo Quadrini, cunoscut pentru participarea sa frecventă la emisiunile muzicale de pe postul de televiziune RAI.
17 Noiembrie 2023, 08:21
Maestrul Ciprian Zamfir, weekendul acesta, la Graf - „Pinsa Romana & Prosecco”!
Advertorial
Mult așteptatul final de săptămână este aici și, după cum știți, la Graf se pregătesc mereu surprize culinare imposibil de ratat! „În acest weekend, 17-19 noiembrie, de vineri până duminică inclusiv, avem onoarea să îl avem alături de noi pe cel mai faimos pizzar din lume!”, ne-a împărtășit Cristian Belenco, Manager Restaurant Graf - Poveste și Foc.
17 Noiembrie 2023, 07:41
A început campania reducerilor de iarnă la Amavi (FOTO)
Advertorial
Nu rata această super promoție! Ai șansa să cumperi articole vestimentare unice AMAVI la prețuri de producător și să te reîntâlnești cu renumitul designer Cătălin Botezatu.
15 Noiembrie 2023, 08:19
Oradea colectează selectiv: 5 fracții, un singur oraș!
Advertorial
Prin campania de informare „Oradea colectează selectiv”, cetățenii orașului sunt informați despre importanța, obligativitatea și beneficiile colectării selective a deșeurilor, în 5 fracții. Colectarea selectivă nu este doar o alegere, ci o responsabilitate. Fiecare deșeu pe care îl separăm corect poate fi reutilizat, reducând astfel impactul asupra mediului și conservând resursele noastre naturale.
15 Noiembrie 2023, 07:00
Trei jocuri de Halloween de jucat pe telefon
Advertorial
Halloween a devenit deja un brand important în toată lumea, iar dezvoltatorii de jocuri au folosit această temă pentru a crea jocuri cu tematică specifică. Astfel, dacă vrei să faci timpul să treacă într-un mod distractiv, o poți face prin intermediul celor trei jocuri disponibile pe telefonul mobil și pe care le găsești în rândurile de mai jos.
13 Noiembrie 2023, 13:05
Sisteme complete pentru încălzirea în pardoseală - eficiente și fiabile (FOTO)
Advertorial
Cu o experiență de peste 27 de ani în domeniul echipamentelor pentru instalații termice, suntem specializați în furnizarea de sisteme de încălzire în pardoseală complete, de top. Sistemele de încălzire în pardoseală sunt cunoscute și sub denumirea de “încălzire în pardoseală radiantă” și sunt prezente într-un număr tot mai mare de locuințe.
13 Noiembrie 2023, 08:15
Terapia hiperbară, o speranță pentru pacienții cu boala Lyme
De ştiut
În viața noastră, există momente când sănătatea ne este pusă la încercare în moduri inimaginabile. S-a dovedit că diagnosticarea bolii Lyme a fost o călătorie lungă și plină de provocări pentru Oana, o pacientă de 36 de ani din Oradea, mamă a doi copii.
10 Noiembrie 2023, 12:52
Smoked Weekend @ Graf, pe 11 și 12 noiembrie
Advertorial
Duetele culinare de la Graf nu se mai opresc! De această dată, Maki Kukunesh, fondator al restaurantului „Smokăreală” din București, revine să gătească pentru orădeni!
10 Noiembrie 2023, 08:14
Oportunitate pentru orădeni: Fonduri de 100.000 de euro, nerambursabili, pentru idei și afaceri, în competiția Startarium „Românii sunt antreprenori”
Advertorial
Orădenii se află în fața unei oportunități remarcabile de a-și transforma ideile inovatoare în proiecte de succes. Competiția Startarium „Românii sunt antreprenori” a fost lansată pentru a descoperi și recompensa cele mai promițătoare inițiative de afaceri din întreaga țară, punând la bătaie premii în valoare totală de 100.000 de euro, nerambursabili.
09 Noiembrie 2023, 15:46
Ești pregătit pentru iarnă? Dar mașina ta? Fă o programare la D&C Oradea pentru o verificare gratuită și bucură-te de o iarnă fără griji!
Advertorial
Sezonul rece își face simțită prezența, iar perioada concediilor este aproape. Este vital să pregătești mașina pentru călătorii, astfel încât să eviți situațiile neplăcute atunci când vrei să te bucuri de timpul liber. Vino la D&C Oradea în intervalul 13 noiembrie - 15 decembrie și vei beneficia de o verificare gratuită pentru mașina ta indiferent de anul fabricației, cu condiția de a fi una dintre mărcile Audi, Volkswagen, Skoda sau Seat.
09 Noiembrie 2023, 13:41
Începe MOJO Wedding Expo, o nouă ediție a târgului de nunți, la ERA Park Oradea!
Timp liber
Centrul comercial ERA Park Oradea anunță o nouă ediție a MOJO Wedding Expo, târgul de nunți menit să te ajute cu adevărat să te pregătești pentru ziua cea mare! Evenimentul se va desfășura în perioada 10-12 noiembrie, în trei zone ale centrului comercial din Calea Aradului nr. 62: sub cupolă și de-a lungul galeriilor Carrefour și Sinsay. Peste 60 de standuri cu servicii variate și complete, adaptate noilor trenduri, vor fi la dispoziția viitorilor miri, cu oferte și pachete de servicii la prețuri promoționale.
08 Noiembrie 2023, 17:59
Noiembrie este luna SKODA la D&C Oradea, unde la schimbul de ulei și filtre ai MANOPERA GRATUITĂ!
Advertorial
Bucură-te de o experiență excepțională de service pentru autoturismul tău SKODA! D&C Oradea Service Autorizat SKODA vine cu o ofertă specială dedicată tuturor conducătorilor de autoturisme SKODA. Vino în service-ul nostru și fă-ți schimbul de ulei și filtre și ai din partea noastră manopera gratuită!
06 Noiembrie 2023, 08:31
Finisezi sau renovezi imobilul? Calitate germană și reduceri importante la Reflex Color! (FOTO/VIDEO)
Advertorial
Îți finisezi sau renovezi casa, apartamentul, biroul, spațiul comercial sau de producție etc. și ai nevoie de produse de calitate și de sfaturi pe măsură? Sau ești meșter bun și simți că vrei ceva cu adevărat bun pentru clienții tăi? Trebuie neapărat să treci pe la Reflex Color, în Oradea. Magazinul de vopsele și accesorii din Cartierul Luceafărul oferă nu doar produse premium, fabricate în Germania, ci și reduceri!
04 Noiembrie 2023, 10:00
S-a deschis reprezentanță Volvo în Oradea! Înscrie-te și tu la test drive, la AutoGrand (FOTO/VIDEO)
Advertorial
Unul dintre cele mai apreciate branduri în domeniul auto, Volvo, a deschis reprezentanță în Oradea! Noul showroom a fost amenajat pe Calea Clujului nr. 201, punând la dispoziția fanilor o multitudine de modele, noi sau aproape noi. Timp de o săptămână, doritorii sunt invitați să le încerce!
Deschiderea noului an academic Open Tribe (FOTO)
Advertorial
La sfârșitul lunii septembrie, Academia de Business și Leadership Open Tribe a inaugurat cu succes un nou an academic. Evenimentul s-a desfășurat la București în format fizic și concomitent online în alte trei orașe din țară: Brașov, Timișoara și Oradea.
30 Octombrie 2023, 10:10
Descoperă avantajele pompei de căldură aer-apă Energy Save în economisirea energiei (FOTO)
Advertorial
În căutarea performanței și a unui raport calitate-preț mai bun, s-a observat tendința de a înlocui sistemele de încălzire și răcire convenționale cu soluții mai moderne, așa cum sunt pompele de căldură aer-apă. Acestea pot înlocui cu succes o centrală termică pe gaz sau o centrală pe lemne. De asemenea, au devenit tot mai populare printre consumatori datorită modului facil de instalare și a faptului că nu impun condiții speciale de montaj și instalare.
30 Octombrie 2023, 08:15
De Halloween, vino pe tărâmul distracției, la ERA Park Oradea!
Timp liber
De Halloween, tărâmul distracției se mută la ERA Park Oradea! Marți, 31 octombrie, centrul comercial din Calea Aradului nr. 62 găzduiește una dintre cele mai captivante petreceri tematice!
29 Octombrie 2023, 16:01
Cât de dese sunt câștigurile mari la păcănele?
Advertorial
Păcănelele sau sloturile așa cum se mai cunosc în rândul publicului larg sunt interesante și în același timp potrivite pentru toate acele persoane care vor să combine distracția cu adrenalina. Dacă mai pui și faptul că se pot câștiga și ceva bani, atunci într-adevăr interesul crește. Cât de dese sunt câștigurile și cât de mare este valoarea lor, vei afla din conținutul acestui articol.
27 Octombrie 2023, 13:34
Zilele fanilor LEGO, la ERA Park Oradea. Să sărbătorim împreună creativitatea și imaginația!
Timp liber
A devenit deja tradiție. Dacă e sfârșit de octombrie, e vremea Zilelor Fanilor LEGO la ERA Park Oradea! Începând de vineri, 27 octombrie, și până duminică, 29 octombrie, pasionații de LEGO sunt așteptați sub cupola centrului comercial din Calea Aradului nr. 62, la evenimentul anual Brickenburg Expo - Zilele Fanilor LEGO.
26 Octombrie 2023, 08:32
10% reducere la toate abonamentele de la Kinetic Reform, centrul medical din Oradea care corectează postura (VIDEO)
Advertorial
Centrul medical Kinetic Reform din Oradea, specializat în tratarea cocoaşei provocate de statul incorect în faţa ecranelor, oferă în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie 10% reducere la toate tipurile de abonamente, inclusiv la cele de kinetoterapie.
25 Octombrie 2023, 09:34
Când să apelezi la un avocat specializat în imobiliare și drept civil
Advertorial
Într-o lume în continuă schimbare, în care proprietățile imobiliare reprezintă investiții semnificative pentru mulți dintre noi, devine tot mai important să cunoaștem momentele potrivite pentru a apela la un avocat specializat în dreptul imobiliar. Achiziționarea sau vânzarea unei proprietăți, încheierea unui contract de închiriere sau rezolvarea unor probleme legate de terenuri necesită expertiză juridică pentru a evita potențialele complicații și pentru a ne proteja interesele.
24 Octombrie 2023, 12:09
În acest weekend: OCTOBEER FEST în parcarea DoubleTree by Hilton Oradea
Advertorial
Celebrul Oktoberfest din München va avea o „replică” în acest an la Oradea, un OCTOBEER FEST la hotelul DoubleTree by Hilton Oradea, parte din portofoliul Sapient Group. Parcarea de pe Aleea Ștrandului se va transforma în locul perfect pentru a savura o bere de calitate, alături de preparate cu iz bavarez și muzică bună, toate, bineînțeles, în compania celor dragi. Da, poți să vii cu câte persoane dorești, pentru că intrarea la eveniment este gratuită în toate cele trei zile de petrecere: 27, 28 și 29 octombrie.
24 Octombrie 2023, 10:46
Cum producem mai multă energie verde. Schimb de experiență între România și Norvegia (FOTO/VIDEO)
De ştiut
Piața de energie verde este în creștere în România. În 2021, erau înregistrați 13.600 de prosumatori. Doi ani mai târziu, numărul lor a crescut exponențial, până la 65.000. Dar tranziția de la sursele clasice, poluante, către energiile regenerabile nu este deloc simplă. Sistemul românesc de transport se blochează frecvent, când este prea mult soare sau vânt. Dar, în egală măsură, încă este nevoie de sursele clasice, când instalațiile regenerabile nu pot asigura continuitate.
23 Octombrie 2023, 13:20
La D&C Oradea Audi Q3 Sportback este acum PE STOC, cu un super discount de 18.5%
Advertorial
Ești în căutarea unei mașini care să îmbine eleganța, performanța și tehnologia avansată? Ei bine, te așteptăm la D&C Oradea, locul unde poți găsi superbul Audi Q3 Sportback în stoc, acum disponibil cu un discount incredibil de 18.5%!
23 Octombrie 2023, 11:51
Lindab, o experiență locală de peste 20 de ani în sisteme metalice
Advertorial
Cladirile Lindab Systemline au la baza o structura de rezistenta peste care se fixeaza structura secundara de acoperis si cea de perete. Ansamblul se intregeste cu inchideri de toate tipurile, descrise in capitolele anterioare. Pentru un consum judicios care sa asigure calitate, aspect si rezistenta in timp, noi iti proiectam intregul sistem: fundatiile, structura de rezistenta, structura secundara, inchiderile, cu definirea completa a tuturor detaliilor pentru a-ti pune la dispozitie un sistem in care toate piesele se imbina ca intr-un puzzle. Astfel vei elimina neconcordantele dintre materiale si solutii alese arbitrat.
23 Octombrie 2023, 08:30
O firmă din Oradea pune educația pe harta tehnologiei digitale (FOTO/VIDEO)
Advertorial
CG&GC Hitech Solutions aduce tehnologia și inovația în sălile de clasă ale județului Bihor și dincolo de acesta. Compania orădeană, cu o experiență îndelungată în domeniul IT, a avut viziunea de a transforma modul în care este percepută educația, adaptând-o la nevoile secolului în care trăim.
22 Octombrie 2023, 08:45
Invitație la EXPO La Cânepă Ediția a-III-a 2023: Descoperă Universul Cânepii!
Timp liber
Cu mare bucurie, vă invităm să vă alăturați primei și singurei expoziții dedicate cânepii din România, EXPO La Cânepa Ediția a-III-a 2023, un eveniment plin de inovație, educație și divertisment! Acest eveniment uimitor va avea loc în zilele de 21-22 OCTOMBRIE în incinta ERA Shopping Park, Oradea, Ora:11-20, iar pregătirile sunt în toi pentru a vă oferi o experiență de neuitat.
20 Octombrie 2023, 08:43
  1 2  4  6 7 8  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON