URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2010, 10:43

Vasile Blaga şi-a dat demisia!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul de Interne, Vasile Blaga a convocat luni dimineaţă toţi şefii din minister, iar apoi a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a anunţat demisia.

Demisie de onoare

"În această dimineaţă am înaintat premierului demisia mea din funcţia de ministru. Este o demisie de onoare. MAI se află într-un moment important pentru atingrea celui mai important moment după aderarea la UE, respectiv în Spaţiul Schengen şi în acest moment nu trebuie să planeze nicio suspiciune asupra lui. În acest moment suntem în grafic cu respectarea obligaţiilor pentru Spaţiul Schengen, toate restanţele au fost la timp recuperate", a declarat Vasile Blaga când şi-a anunţat demisia.

"Poliţiştii au dreptul de a protesta, dar într-un cadru strict legal. Au fost unii colegi, puţini comparativ cu cei aproape 70.000 de poliţişti pe care îi avem în Poliţie şi în Poliţia de Frontieră care au uitat de jurământul depus pentru ţară atunci când au îmbrăcat uniforma de poliţist. Cei care au greşit, organizatorii în primul rând, trebuie să răspundă şi răspund contravenţional. Ceilalţi vor răspunde dacă au greşit, nu noi stabilim asta ci instanţele de judecată la propunerea parchetelor conform gravităţii infracţiunilor pe care le-au comis. Pe de altă parte nu se poate ca gestul unora dintre ei să fie considerat element de raportare la toţi lucrătorii din sistemul de ordine publică, la toţi lucrătorii MAI care sunt peste 150.000 de oameni", a adăugat Blaga referindu-se la protestul ilegal al poliţiştilor din faţa Palatului Cotroceni, în urma căruia, preşedintele Băsescu şi premierul Emil Boc au renunţat la dispozitivele Poliţiei Române pentru deplasările cu coloana oficială.

Premierul Emil Boc a declarat că decizia de demisie îi aparţine exclusiv ministrului şi nu o va comenta. "Vasile Blaga si-a asumat responsabilitatea pentru greşelile altora", a spus Boc.

Potrivit NewsIn, alături de Vasile Blaga demisionează şi alţi cinci şefi din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Astfel, Mihai Capră, secretar de stat pe administraţie, Olimpiodor Antonescu, şeful Jandarmeriei, Petre Tobă, şeful Poliţiei, Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat şi şeful departamentului de ordine publică, bihoreanul Liviu Popa, şeful DGA, au la rândul lor scrise demisiile din posturile lor din MAI.

Să demisioneze şi Băsescu şi Boc

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a cerut, luni, într-o conferinţă de presă, ca premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu să îşi prezinte demisiile de onoare, după exemplul ministrului de Interne, Vasile Blaga. "Le cerem să facă aşa cum a făcut Blaga, deşi cred că lui i s-a cerut, nu cred că a fost un gest făcut de bunăvoie", a declarat Marin Gruia.

El a precizat că, în cursul acestei săptămâni, confederaţiile sindicale vor stabili un calendar comun de proteste care ar putea începe pe 7 octombrie şi pentru care se va cere un termen nelimitat pentru a protesta, până când premierul şi preşedintele îşi vor prezenta demisiile.

"Dacă preşedintele nu mai are nevoie de Ministerul de Interne, şi noi vrem să renunţăm la el ca preşedinte. Nici noi nu mai avem nevoie de el şi vrem să renunţăm. Dacă dumneavoastră nu ne mai vreţi, nici noi nu vă mai vrem", i-a transmis liderul SNPPC preşedintelui Traian Băsescu.

"Ministrul Blaga nu trebuia să-şi dea demisia. Nu am avut o astfel de intenţie şi nu am cerut acest lucru, pentru că nu el este vinovat de ce se întâmplă în Ministerul de Interne din punct de vedere al subfinanţării", a declarat Gruia.

"Pe zi ce trece se aşterne o dictatură modernă. România va ajunge într-un colaps social, economic şi politic dacă acceptăm astfel de lucruri", a mai spus preşedintele SNPPC, solicitând tuturor românilor, indiferent dacă fac sau nu parte dintr-un sindicat, să iasă în stradă.

Sindicaliştii resping acuzaţia preşedintelui privind subminarea autorităţii de stat, precizând că această noţiune ar presupune un atac armat sau violenţe, niciuna dintre aceste condiţii nefiind însă îndeplinită la protestul de vineri. Gruia a mai precizat că, în urma acţiunii de vineri, şefilor Inspectoratelor Judeţene li s-au cerut liste cu poliţiştii care au participat la acţiunea de protest, lucru făcut pentru intimidarea conducerii sindicatului.

Traian Igas.jpgI-au şi găsit înlocuitor

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, şeful statului a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui Vasile Blaga, precum şi pe cel pentru numirea lui Constantin-Traian Igaş în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.

Din 2008, Traian Igaş este liderul grupului PDL din Senat, fiind preşedintele Comisiei pentru Regulament. De asemenea, el este, din 2007, vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Arad. Traian Igaş, parlamentar de Arad, a fost susţinut în alegeri de primarul Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu.

În perioada 2004 - 2008 a fost deputat, vicepreşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. În perioada 2000-2004 a fost consilier local în oraşul arădean Pecica, iar în 2004 a fost consilier în Consiliul Judeţean Arad.

Igaş are un master în "Management şi finanţare în administraţia publică" şi este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
felicitari BLAGA VASILE!
NORMAL ca si au dat DEMISIA pentru ca majoritatea cetateniilor nu l mai VOR PE PRESEDINTELE ACTUAL in conditiile impuse de el : ASUPRIRE SI INCALCAREA DREPTURILOR SCRISE, cum poti sa stapanesti o majoritate importanta decat OBLIGANDU I sa i decimeze pe cei care cotizeaza si ii intretin ca nivel de viata, e strategia vechiului DICTATOR COMUNIST, oare BASESCU nu l are ca IDOL pe NICOLAE CEAUSESCU ?
Postat 27 Septembrie 2010, 14:27 de anca
REVOLUTIE nu protest sau miting
VOM FACE REVOLUTIE ne am saturat de INSTITUTIE de STAT falsa care isi reprezinta interesele personale, nu GREVA ce direct REVOLUTIE, JOS TRAIAN BASESCU, jos HOTIILE COMISE SUB MANDATULUL sau de PRESIDENTIE, ii cer in mod public DEMISIA deoarece eu nu mai am ca cetatean INCREDERE intr un OM care ne MINTE, INSEALA privindu ne in ochii SI NE OFERA NIMIC doar DATORII, orice om de pe strada putea oferi ce ofera el: NIMIC! daca noi nu platim taxe si nu avem ECONOMI MURIM de foame, de bolii, ne opbliga sa fim INFRACTORI ca sa ne poata santaja, JOS TRAIAN BASESCU! mai mult in 2008 casa de PENSII a decontat 32 milioane de asiguranti se spala banii cu acordul actualului PREDEDINTE prin MINISTRI , avem sisteme de ochii lumi dar de fapt suntem PRADATI de cine ? de cei care ne conduc asta e fata PRESEDINTELUI !!!
Postat 27 Septembrie 2010, 12:51 de REVOLUTIE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON