URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2011, 23:14

Vasile Blaga îl crede nevinovat pe Mărginean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ministru de Interne, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, susţine că are încredere în Radu Mărginean, şeful vămilor demis de Emil Boc. "Eu l-am propus în funcţia de preşedinte al ANV pentru că am avut încredere în el şi am în continuare încredere în el şi îi susţin nevinovăţia", a spus Blaga, într-un interviu acordat joi, amintind că Mărginean a ajuns director plin al Vămilor din funcţia de adjunct.

Întrebat în ce măsură îl cunoaşte pe Eugeniu Petrescu, Blaga a răspuns: "Fireşte că-l cunosc, doar suntem colegi de partid". Secretarul general al PDL nu a mai dat alte detalii despre Petrescu: "Întrebaţi la cadre, ei ştiu cel mai bine".

Democrat-liberalul Eugeniu Petrescu este ultimul nume vehiculat în scandalul şpăgii de la Halmeu, ca fiind intermediarul şpăgii pentru şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor. Petrescu este membru PDL, are 67 de ani şi este unul dintre sponsorii partidului.

După cum se ştie, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, orădeanul Radu Mărginean, a fost demis, miercuri seară, de premierul Emil Boc, după ce a fost învinuit în dosarul privind mita de la Vama Halmeu.

Mărginean a fost subalternul lui Vasile Blaga, în perioada în care acesta era şef la Direcţia regională Vamală Oradea, iar în 2001 a devenit şeful Vămii din Oradea. Din 2005, Mărginean a deţinut funcţia de director, respectiv director adjunct la Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

O bună parte din presă speculează pe seama faptului că acţiunile anticorupţie care vizează sistemul vamal românesc ţintesc de fapt spre bihoreanul Vasile Blaga, aceasta devenind un adversar incomod al preşedintelui Traian Băsescu prin dorinţa de a prelua conducerea PDL, în detrimentul grupării reprezentate de Elena Udrea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
vezi sa nu
Blaga e doar un oportunist care a avut 800.000 de euroi sa-i ia lui fiica-sa casa in Bucuresti. Va imaginati ca aia nu erau toti banii stransi de-o viata la saltea, si ca mai are si altii, multi ! Si, la urma urmei, de unde dreaq a avut ma atatia bani, cand un om, chiar daca ar avea salariu 2.500 de euro\ luna (bai deci atentie, am pus 2.500 euro\luna, ceea ce e absurd), i-ar trebui 27 de ani batuti pe muche ca sa stranga 800.000 de euro ????????? 27 de ani ! Asta numai daca-i pune pe toti deoparte, fara sa manance, fara sa bea, fara sa se imbrace, etc. Dar un om obisnuit, care castiga, hai sa zicem 25 de milioane\ luna, adica 600 de euro, ar avea nevoie de 100 de ani sa adune banii astia ! Va dati seama despre ce vorbim ? Blaga, incoruptibilul, buldogul, a avut 800.000 de euro sa dea pe o casa !!!! Lasati prostiile, Blaga e doar un alt jmecher care fura de nu mai poate din tarisoara asta !
Postat 11 Februarie 2011, 22:30 de Aleodor imparat
da despre el?
dar Blaga despre Blaga ce crede? pe vremea cand vamuia era corupt sau nu?
Postat 11 Februarie 2011, 14:43 de dada
javre ordinare
in loc sa avem impozit unic 10% sustinem pe altii in proiecte , JOSSSSS cu nenorociti care ne manaca bani, jossssssss cu gunoaiele-rebuturile politice care ne umilesc si ne saboteaza, josss cu toti vreau anarhie, m am saturat de sacali si lupi .
Postat 11 Februarie 2011, 12:20 de adam
ATENTIE
sper sa invatam sa ne respectam pe noi ca sa putem respecta pe altii, TOTII suntem vinovati nu este om nevinovat, PROBLEMA este cum ne indreptam GRESELILE, cum facem sa nu se mai repete, asta trebuie sa urmarim sa ne vindecam de TRECUT sa intelegem ca vrem nu vrem PARVENISMUL nu tine:)) mai mult ce spuneti de proiectul acordat tinerilor debutani, inseamna 22 de firme gratuite care sustinute financiar vor monopliza PIATA cu preturi mai mici sau egale care vor parveni alte actegori sociale..... dci numai din GRESELI in greseli continuate mergem , ceva trebuie schimbat RADICAL de la radacina, asa nu se mai poate!
Postat 11 Februarie 2011, 12:15 de cetateanul roman
@oradean
Problema e ca ne e mult prea lehamite de Udrea!!! Daca totul se praduieste in tara asta, macar atat cat se construieste (de ochii lumii) sa se faca in Bihor! In Moldova sunt drumuri de 100 de ori mai bune ca in Ardeal ! Probabil pe acolo vin investitorii straini in Romania ....
Postat 11 Februarie 2011, 11:04 de maria
scarbit
Ne e lehamite de buldogul oligofren Blaga, si de sleahta lui de oportunisti corupti! Chiar are tupeu umflatu naibii, ne crede chiar asa prosti, de ne-o spune in fata cu Marginean nevinovat! Hai ca pe miticii de la est poti sa-i mai prostesti, dar pe bihorenii care-i cunosc pe portocalii de sub curul imputit a lui Blaga, nu!!!! La puscarie Blaga!!!
Postat 10 Februarie 2011, 23:46 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON