URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2010, 18:29

Udrea a descoperit brusc corectitudinea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Elena Udrea a declarat marţi că propune ca democrat-liberalii care ocupă funcţii publice şi au şi afaceri să opteze pentru una dintre activităţi. "PDL trebuie să dea dovadă de solidaritate maximă cu cei cărora le cere public sacrificii în această perioadă. Am decis ca astăzi, în Biroul Permanent Naţional, să solicit Biroului să ia o hotărâre care să ceară tuturor membrilor de partid care ocupă funcţii publice să opteze între afaceri şi funcţiile publice pe care le ocupă", a declarat Elena Udrea, secretar executiv al PDL.

Pe de altă parte, Udrea a anunţat şi că cere tuturor politicienilor să renunţe la afacerile pe care le au cu Compania Naţională de Investiţii. "Am decis să cer acelor politicieni care ocupă funcţii publice să renunţe la contractele pe care le au cu CNI", a declarat Elena Udrea, care a precizat că, în cazul în care politicienii nu vor renunţa la contractele cu CNI, va desfiinţa "personal" acele contracte. Udrea a mai spus că a decis desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii, din dorinţa de a elimina orice suspiciune privind cheltuirea banilor publici, iar programele deja demarate vor fi continuate de direcţiile de investiţii ale Ministerului său.

Declaraţia Elenei Udrea apare în contextul în care Compania Naţională de Investiţii a fost, în ultima vreme, subiectul mai multor anchete publicate de Gazeta Sporturilor pe tema atribuirii, pe criterii politice, a mai multor contracte de construire de săli de sport sau patinoare, unele la preţuri care depăşeau cu mult costurile reale. Potrivit unei astfel de anchete, 53 din cele 69 de săli de sport atribuite de CNI ar fi urmat să fie ridicate în localităţi conduse de primari PDL.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a criticat dur decizia ministrului. "În loc să desfiinţeze o companie naţională ca să nu creeze suspiciuni, nu e mai bine s-o conduci competent ? În loc s-o desfiineţezi şi să laşi 150 de oameni pe drumuri, nu e mai bine să nu-ţi pui prietena în fruntea companiei, care să-l aducă pe prietenul şi partenerul de afaceri al soţului său, ca responsabil pentru aceste investiţii?". În opinia jurnalistului, măsura ministrului este una "disperată" şi asta deoarece "cei din mediul politic au pierdut orice fel de legătură cu cei care i-au ales la un moment dat".

"Până la urmă, partidele nu sunt decât calea prin care oamenii participă la guvernare. În acest moment, PDL este un sistem etanş, nu lasă niciun fel de acces omului pentru a controla ceea ce fac ei cu banii publici. Dorinţa ministrului Udrea vine abia acum pentru că sunt disperanţi şi pentru că, în mod normal, mai devreme sau mai târziu, însăşi Elena Udrea va trebui să plece pentru că nu este un ministru competent. N-a fost nicioodată", a spus Tolontan, care apreciază că desfiinţarea CNI este "falimentul sublimat al Elenei Udrea şi al felului de a face politică precum oamenii din fruntea PDL".

"Udrea, anunţând desfiinţarea CNI, îşi anunţă propria desfiinţare ca om politic responsabil", conchide Tolontan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Foarte bine !
Tot asa, doamna Udrea!
Postat 26 Mai 2010, 04:34 de .
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON