URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2012, 12:55

Şeful ISC, demis de Ponta după ce l-a "ajutat" pe Năstase

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii a fost demis, joi, de premierul Victor Ponta după ce "a luat decizii fără să-l informeze pe primul ministru".

Constantin Grăjdan a retras, miercuri, la patru zile de când fusese numit în funcţie, ISC ca parte civilă din dosarul Trofeul Calităţii, în care este judecat Adrian Năstase.

"În aceasta dimineata, Primul-ministru, Victor Ponta, a luat decizia demiterii sefului Inspectoratului de Stat pentru Constructii, domnul Constantin Adrian Balaban-Grajdan. Incepand de astazi, domnul Balaban-Grajdan nu va mai activa in aceasta functie.

Decizia a fost luata din cauza comportamentului sefului ISC, care a luat decizii fara sa-l informeze pe Primul Ministru, desi institutia pe care o conduce se afla in subordinea Primului Ministru. In scurt timp, va fi asumata o noua numire la conducerea acestui Inspectorat", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Gândul scrie că Inspectoratul de Stat în Construcţii a înştiinţat, miercuri, instanţa care judecă recursul în dosar că nu se constituie parte civilă pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

Întrebat cum se explică faptul că la doar patru zile de la numirea sa a luat această decizie curajoasă, Constantin Grăjdan a dat un răspuns halucinant: "Am făcut acest lucru şi pentru că se împlinesc 150 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a înfiinţat această structură".

El a precizat că demersul făcut pe lângă instanţă a fost "din proprie iniţiativă". Practic, prin adresa trimisă de Grăjdan, ISC renunţă la recuperarea sumei de 64.813.844.913 lei vechi prejudiciu constatat de procurorii DNA în rechizitoriu.

ISC a indicat raportul de expertiză contabilă care a conchis că, în urma organizării evenimentului denumit "Trofeul Calităţii în Construcţii", în bugetul instituţiei nu a fost înregistrat vreun prejudiciu. Totodată, ISC a arătat că evidenţele contractelor cu instituţia nu relevă înregistrarea vreunui prejudiciu financiar-contabil, cerând instanţei supreme să aibă în vedere şi raportul Curţii de Conturi privind activitatea inspectoratului pentru anul 2004, potrivit site-ul gândul.info.

În documentul depus la instanţă se mai arată că ISC nu a efectuat niciun fel de servicii de organizare a evenimentului "Trofeul Calităţii în Construcţii" şi că toate contractele invocate au fost încheiate de structuri organizatorice fără personalitate juridică aflate în subordinea inspectoratului, astfel că, neavând delegare de competenţe din partea ordonatorului de credite bugetare, acele convenţii sunt nule din punct de vedere juridic.

În 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către ICCJ, în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Misto...
Ar fi amuzant sa citim comentariile d-lui Mang despre longevitatea lui Balaban-Grajdan pe functie.
Postat 26 Mai 2012, 12:38 de gyorgy tozser
psd
adevarata fata si adevaratele intenti ale psd ies la suprafata,nu-i interesau nici cat negru sub unghie de pensionari si salariati de la stat,au profitat de situatie ca sa poata ajunge la putere iar!!!!oricum revenirea la pensiile dinainte si a salariilor erau programate pt. anul asta,au fortat nota si au scos lumea in strada pt. ca daca nu reuseau sa ajunga acum la putere nu mai aveau ce sa promita.
Postat 25 Mai 2012, 15:37 de albaneagra
TSD iti place PSD
dedicatie pt. comentatorul TSD: iti place sau complace situatia asta?asa multe comentari pro psd incat imi vine sa cred ca esti platit sa faci asta,cu toate ca realitatea arata adevarata a psd ,TU TSD incerci sa arati numai mierea si dulceata,adevarul este evident ceea ce fac cei din PSD si o tin tot asa de cand sau instalat la putere,sa nu cumva sa imi scri ca totul este o inscenare sau ca o initiativa izolata a unui individ rebel ceea ce sa intamplat ca te injur pe bune,nici ca e abia la inceput acest guvern,totul este premeditat si evident!fi o persoana onesta si leapadate rapid de acest partid mafiot,nici nu imi vine sa cred ca liberali nu au avut nici o reactie la adresa partenerului de guvernare si se complace in situatia actuala,astia sa fie viitorul liberalismului in romania?sa fie condusi de mafia psd-ista,imi pare rau de liberali,chiar aveau si inca au oameni marcanti,doar ca incep sa semene tot mai mult a psd-isti,sa se stinga oare liberalismul in romania?ar trebui infintat un partid adevarat liberal,care sa nu isi tradeze doctrina.TSD nu ma miniti,ca pana la urma te minti si pe tine.
Postat 25 Mai 2012, 09:10 de tareDetot
he, he, he
Sper sa se trezeasca toti dobitocii care credeau ca venirea usl la putere va fi precum a doua venire a lui Hristos ! De fapt acum se pun bazele stapanirii de o mie de ani a anticristului ....
Postat 24 Mai 2012, 13:10 de un fost PeNaL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON